A legfurcsább felfedezések a világűrben, amikre még nincs magyarázat

Tízes lista

370 E megtekintés93

  Habár az emberiség már több, mint 400 éve foglalkozik az űrkutatással, még mindig borzasztóan keveset tudunk az univerzumról. Természetesen 400 éve még közel se olyan eszközök álltak a tudósok rendelkezésére, mint manapság, akkor még csak szimpla teleszkópokkal kezdték el megfigyelni a bolygónkon kívüli nagy sötétséget. A felfedezések száma az új találmányoknak és az űrkutatásba tett egyre nagyobb erőfeszítéseknek hála a közelmúltban megsokszorozódott és valószínűleg, ahogy egyre több ismeretünk lesz a minket körülvevő világról úgy fog tovább gyorsulni az ismeretszerzés. Ennek köszönhetően talál az emberiség akár lakható bolygókat is az űrben, de nagyon sok furcsaságra is ráakadtunk már, amire egyszerűen nincs magyarázat és csak találgatások folynak arról, hogy mégis mit találtunk pontosan, hogyan keletkezett, vagy éppen, hogy hogyan tudnánk a saját javunkra felhasználni azt.
  Instán is fent vagyunk: tizeslista
  Tízes lista Facebook: tizeslista/
  Források: pastebin.com/h2UNy66c
  Zene a videó alatt: audiojungle.net/item/stylish-lounge/24427610
  Outro zene: Cold Funk - Funkorama by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/...)
  #űr #tudomány #top10

  Közzététel: 7 hónapja

  Megjegyzés

  1. Csillagászat És Minden Ami Érdekes

   És ha azt öszevetyük az agysejt hálozatával szinte ugyan azt a képet kapjuk

  2. Csillagászat És Minden Ami Érdekes

   De lehet hogy csak hasonlít a videóban látott kép, de van olyan rekonstrukció a galaxysokról ahol szép képet láthatunk róluk egy hálozatként.

  3. Csillagászat És Minden Ami Érdekes

   4:50- nél a kép a galaxysok hálozatát mutatja nos az agysejtunk hálazata szintén így néz ki, akit érdekel az keresen rá az agysejt térképhálozatára és vesse ösze a galaxysokéval, szerintem ez elképesztő.

  4. Edit Huszka

   BIRTOKOS ESET : INGEM VAN. CSELEKVÉST KIFEJEZŐ IGE : RENDELKEZIK. Tehát a videó alatti szöveg nyelvtanilag BROMSÁG!

  5. Edit Huszka

   Nem TÖMEGGEL RENDELKEZNEK, hanem TÖMEGŰEK. A TÖMEGGEL NEM RENDELKEZIK SEMMI, HANEM TÖMEGE VAN. Magyar nyelvtan 1 es.

  6. MC Ohayo

   A galaxys lapos, mi lesz majd, gömb galaxys hívők? mivel lapos már nem lehet.

   1. Tízes lista

    Lapos Föld egy gömb galaxisban!

  7. Zoltán Kiss

   Azért az optikai teleszkópokra aligha lehet azt mondani, hogy "szimplák"! Ezek technikai - tudományos remekművek, amelyek az űrtávcsövek korában is azok maradnak!

  8. Janos Gal

   ????

  9. Ágota Lehoczkiné Szolláth

   Nincs tudomány, a szó igazi értelmében, csak találgatások vannak. Ez az ürkutatására sokszorosan igaz.

  10. Sàndor Farkas

   Javíts már ki, nem mindegy. hogy asztrológia, vagy asztronómia

   1. Sàndor Farkas

    @Tízes lista Nagyon jó anyagokat csinálsz, de állandóan az asztrológiát említed :(

   2. Tízes lista

    Így van, ez egy nyelvbotlás volt sajnos

  11. Andy Vasvari

   Amikor látható akkor történik, csak máshova bújtatja a világür. Akármit látol, kár is foglalkozni olyasmivel. Még és még.

  12. Lucifer Morningstar.

   "Semmi sem vész el, csak..? átalakul...?" Nem igaz? :)

  13. Zoltán Kovács

   A tömeg elpusztíthatatlan.

  14. Dávid Petten

   Én tulajdonképpen csak azt nem értem, hogy aki dislike-ot nyom, az miért teszi? Tényleg érdekelne. Nem ért egyet a videó tartalmával, szerinte máshogy van amiről beszél a készítő? Vagy szimplán fél a világűrtől? Vagy nem érdekli ez a téma, vagy mi a jó francért nyomhat valaki erre dislike-ot? Ráadásul 137-en??? Komolyan nem értem. :D

   1. Tízes lista

    Gyakran mi se értjük, de a 97%-os like arány azért megnyugtat, hogy annyira nem csináljuk rosszul a dolgokat. Szerencsére vannak olyanok, akik le is írják, hogy mi volt a problémájuk és több esetben sikerült itt a kommentek között velük azt megbeszélni, de nagyon ritka az ilyen eset sajnos.

  15. Leslie Sepssy

   Nincs ojasmi gogy; fekete energia, az energianak nincs szine, az iskolaba azt tanultunk, hogy az energia munkavegzo kepedseg! Az az energia alkalmazza az izmainkat ugy mint munka vegzo kepesseg! Ez a Hindu vallasba hivott 'prana', ami semmi mas, mint a szent leleknek a teremto tehetsege, amit a Teremtonk, Jezus Krisztus alkalmazott a teremtese alapjan!

  16. kaufman tony

   és ez mind véletlenül a semmiért van így.... (?)

  17. Zsolt Grósz

   Mennyi egy fényév? Köszönöm✌🏻

   1. Tízes lista

    A fényév egy távolságot mutató mértékegység, azt mutatja meg a fény 1 év alatt mekkora távolságot tesz meg. Egy fényév az a távolság, amelyet a fény légüres térben egy év alatt megtesz, ami 9,4607 billió kilométer.

  18. Paxton Andras

   Az emberiség 400 éve foglalkozik űrkutatással.???? Ezt komolyan gondoltad..???? kb. 10 000 éve öreg, barlang rajzokat is találtak, amelyek jól leírták a csillagok helyzetét, mozgását... már akkor. Minek csinálsz videót, ha nem jársz utána dolgoknak ?????????? Okoskodás, csak akkor éri meg ha tudsz is valamit... pfffffffffff

   1. Paxton Andras

    @Tízes lista Köszönöm.

   2. Tízes lista

    Az, hogy érdeklődik az emberiség az űr és a csillagok iránt és az, hogy tudományos alapokon vizsgálja a Földön túl található dolgokat két teljesen különböző dolog. Igazad van abban, hogy az emberek valószínűleg mindig is foglalkoztak a csillagokkal, ez mégse jelenti azt, hogy tényleges űrkutatás volt jelen az ősemberek között, vagy akár az ókorban.

  19. koldulóbarát x

   Köxx1oes

  20. Vilmos István Koszper

   Az asztrológusokat nyűgözte le a téglalap alakú jelenség? Nem az asztronómusokat?

  21. Vas Matyika

   Mit csinál Józsi a holdon? Hát űrkutat ás.

  22. Ferenc Nagy

   Borzalmas ez a narrátor. 😠

  23. Alexandra Rajci

   A sötét anyag a multiverzum első jele. Kiszámolták és egy nagyon kis számot kaptak ami csak akkor lehetséges hogy ha egy hatalmas helyen vagyunk, ez lenne a multiverzum. Csak azért nem osztják meg mivel nincs rá konkrét bizonyíték, de a matematikával kilehet számolni. Például mikrohullámú háttérsugárzás.

   1. Paxton Andras

    Szia Alex.. ha becézhetlek.. semmi bizonyíték nincs a létezésére, még az sem bizonyíték, hogy a távoli pályán mozgó testek pályája milyen alakú, mert ez 1 millió okból lehet olyan. A Neptunusz, s Uránusz pályájából nem lehet egyértelműen következtetni egy " kilencedikre " vagy sok más neve van még a csillagászat világában. Nem tudom te foglalkozol-e csillagászattal, én igen, s nem tegnap kezdtem. Sok TB anyagot vizsgáltak már át az égbolt minden szegletéből, hol lehet ez a ismeretlen test, mondjuk bolygónak. Sok buta meggondolás is napvilágot látott már, pl. Jupiter méretű, vagy egy fekete lyuk, s hasonló baromságok... A csillagászok döntő többsége nem a " hiszem, hogy ott van " gondolkodik, hanem tudományos tényeke, ha találnak valamit elismerik, bejelentik.. S csak megjegyzem neked, a legtöbb kutató nem tartja valószínűnek, hogy van kint egy kilencedik bolygó. Az hogy nagyobb testek, kb. 1000 km. vagy akár egy 6000 km-es test lehet ott, annak reálisabb esélye van, lehet. De mint mondtam a csillagászat világa messze van a " lehet " től. Köszi.

  24. Alexandra Rajci

   A Nibiru biztos hogy létezik! Akkor nem lenne Neptunusz és Uránusz. Az Kuiper övből is folyamatosan száguldanak be az aszteroidak ez is annak a jele hogy letezik 9. bolygó 🌍❤⚡

  25. Alexandra Rajci

   És ez még csak 10

  26. Kybeline

   Ezek az felovasott, elhadart "tizszer" valamik nagyon unalmas videók...

  27. Mano Santoro

   1.000.000 feltételezésre jut egy darab tény.

  28. Undead Fighter

   Tehát ezek a sugárzások rontják a netet az egész világon. Thx

  29. P. Thomas

   Gyakorlatilag semmit sem tudunk csak feltételezések és találgatások vannak. A gravitáció sincs a mai napig bebizonyítva!

   1. Falusi István

    🤣🤣🤣

   2. P. Thomas

    @TheLambdaTeam LoL 😁

   3. TheLambdaTeam

    Aha, akkor gondolom ha kiugrasz a tizedikről, lebegni fogsz?

   4. Paxton Andras

    idióta......

  30. Bence Pesti

   Nagyon jó és minőségi videó, csak annyi, hogy hagyd azt a szót, hogy "szubatomi", mert nincs olyan szó. Angolul van olyan szó, hogy sub-atomic particles, de ez azt jelenti, hogy atom alkotó részecskék

   1. Alexandra Rajci

    A szubatomi részecskék az atom elektronjaiból létrejött húrok a térben. Csak ezért nem használjuk a szót mivel nem elemi részecske.

  31. Panna Traktor

   Lehetne top10 tények a szmegmáról!!

  32. Ferenc Dobos

   A Hoag objektummal kapcsolatban. Egy feltevésem van. Lehet hogy még a naprendszer keletkezése előtt néhány milliárd évvel korábban két galaxis összeütközhetett a galaxisok magját képező, két fekete lyuk, egy gravitációs tömegközéppont körüli pályára állhattak, s megkezdték haláltáncukat, míg a két galaxis csillagai elrendeződtek egy új galaxist alkotva. Az idő előrehaladtával, a két fekete lyuk egyre közelebb, s közelebb araszoltak egymáshoz, míg végül egybeolvadtak, s megalkottak egy hipermasszív fekete lyukat, aminek a gravitációs mezeje, az újonnan kialakult galaxis közepét elnyelhette egy bizonyos távolságon belül, megalkotva ezt a gyűrű formájú galaxist. A fekete lyuk által elpusztított csillagok, s égitestek anyaga egy stabil pályára állt a fekete lyuk körül ami a mai napig látható izzó, ragyogó plazmafelhőként takarja a fekete lyukat.

  33. Nagy Zoltan

   Eloszor a foldon kellene tendet csinalni.es utana kellene foglalkozni az urrel.bar ha azt nezzuk mennyi hulye ember van itt megertem a menekulesi utvonalak kereseset....

  34. Máté Mahalek

   😁😂👍

  35. Wartoxxx Cc

   Tejútrendszerben élünk nem a Milky Way galaxisban?

   1. Archy

    most csak viccelsz, ugye? :D Milky - Tejes, Way - út

   2. csak egy dinnye

    Igen lol

  36. János Takler

   meg.... átlátunk másik galaxisokba de a naprendszerünk 9. bolygóját még senki nem látta :) aztán antianyagról is beszélsz holott nem bizonyított dolog egyik sem ebben a videóban talán 2 felfedezés volt a többi csak találgatás.... félrevezető a cím !!!

   1. TheLambdaTeam

    Öööö, antianyag a Földön is keletkezik,villámláskor. Nem sok, de keletkezik. Azt pedig ne várd, hogy elédraknak egy kiló antianyagot, hogy nesze, itt van, tekintve, hogy "normál" anyagból áll az univerzumunk, és az antianyag kb. azonnal meg is semmisül.

   2. Archy

    fentebb írtam a 9-ik bolygóval kapcsolatban de röviden, nem bocsáljt ki fényt, nem veri vissza a nap fényét, de hat a gravitációja az Oort felhőre, antianyagot meg már használjuk az orvostudományban...

  37. János Takler

   senkit nem borzaszt el hogy keveset tudunk az univerzumról ....

   1. Andrea Halasy

    János Takler Teszik és szeretnék több hasonló műsort látni,hallani.

  38. Mate Varga

   Az a nagy kérdés maga az univerzumon kívül mi lehet? Kb felfoghatatlan

   1. Gabor Solymosi

    A NINCS csak a VAN felfogása mellett értelmezhető!

   2. Darazs Endre

    Multiverzum... 😎

   3. kaufman tony

    Jó kérdés, de még a szélét sem fedeztük fel. Sőt nem is biztos, hogy van széle. Elvileg nincs. :D ... A tanulom magam csatorna készített ilyen 10 hatalmas dolog az ürben videót. Érdekes, témába vág, ajánlom!

   4. Margit Károly

    Nagyon jó kérdés, de a válasz egyszerű. Az univerzumon kívül nincs semmi. De talán érthetőbb úgy, hogy az nincs. Az univerzum a VAN, körülötte pedig NINCS. Tehát pl. nem lehet átlépni az univerzum határát, mert nincs hova átlépni.

  39. Car Parking Drift Club

   5:16 Egy ufo arc van a bal oldalon

   1. Kovács András István

    @glonczi dániel Lehet arca, a az alienek kifestették! :)

   2. glonczi dániel

    Az ufo azonosítatlan repülő tárgy. Tehát nincs arca. Nem földönkívülire gondoltál?

   3. Gergo 231

    Hol? Ez a fotoshopp aszteroida úgy néz ki mint egy mű pina...

  40. Sugar Speed

   Legyen még világegyetemes videó pls

   1. Sugar Speed

    @Tízes lista Mondjuk lehetne Szupernóva, más galaxisok bolygók, fekete lyukak. Igaz már így sokat tudok világegyetem kapcsolatban számomra érdekes téma

   2. Tízes lista

    Lesz még 🙂

  41. ÁdÁm Udvari

   Az a sötét anyag Venom családja

  42. Laszlo Levente Szenczi

   Minden csak simán számítógépes grafika. Egyszóval butítás A sötét anyag az az emberek 98%-lékának az agyállománya. Több milliárd fényév távolságból megállapítják hogy kő, por vagy bármilyen anyagból van valami, meg látjuk a port ekkora távolságból(lehet ha kicsit jobban odafigyelnének akkor még a poratkákat is meglátnák 🤣🤣🤣)de a sötét anyag szerkezetéről amivel állítólag telítve van az úgynevezett univerzum , na arról semmit nem tudnak , de közbe beadják azt hogy láthatatlan teljesen érzékelhetetlen olyan mint a nagy semmi de ott van mert a részecskéit felfedezték , annak ellenére hogy láthatatlan ,érzékelhetetlen és ezt azonnal mindenki el is hiszi.😂😂😂 Na épp ezért lehet az egész világot pl egy nemlétező vírussal is azonnal házi őrizetbe parancsolni.Mert a médián és politikán és tudományos fantasztikumon keresztül az egész világot lehet terelni mint egy birkanyájat és a gondolodásukat is úgy befolyásolni hogy önálló gondolatuk már ne is legyen, mert mindenki ugyanúgy gondolkodik egységesen ahogy Ők akarják. Miért nincsenek abszolút bizonyítékok meg válaszok ezekre mármint ami az univerzumot illeti és csak feltételezések? Mert ami nem létezik arra nincs válasz. Van a Walt Disney mint esti mese a gyerekeknek, és van a világűr mint esti mese a felnőtteknek. Persze én díjazom a Tízes listát mert sok mindent megtudok bizonyos vídeókból amikről nem tudtam pl. És díjazom hogy ídőt fordít ezekre, mert biztos nem kis munka van ezek mögött, összeszedni az anyagokat, az információkat, ezeket beletömöríteni néhány percbe úgy hogy azért tartalma is legyen. Ezért 10 pontból 10-et adok a Tízes listának👐

   1. Archy

    Régen laposnak hitték a Földet (ma már kezdenek szaporodni a Flat Earthers-ek...) mert nem tudták mi az a gravitáció, nem látták csak érzékelték, de felfogni nem tudták. Abban a korban az emberek mentális felfogó képességeik gyengénbbek voltak mint a modern embernek, VISZONT! kezd hanyatlani a felfogó képesség, köszönhetően a butított okatásnak például...És igen a "vírus-helyzettel" kapcsolatban egyetértek.

  43. Tóth Vilmos

   Ha jól tudom, a kvazárok nem minden irányban juttatnak ki magukból anyagot. A kvazárok belseje fekete lyuk és annak az akkréciós korongja azt az anyagot, amit a fekete lyuk nem tud elnyelni lövelli ki magából a korongra merőlegesen fókuszáltan relativisztikus jetként. Ez a kavzár kitörése, ami egy nagyobb feketelyuknál a fénysebesség 99%-ával is történhet és akár egy nagyobb bolygó tömegének megfelelő anyagot is tartalmazhat. Emiatt juthat el ilyen bődületes távolságokra. Ennek a sugárzása valószínű az amit mi észleltünk itt a földön.

  44. Kozmonauta 05

   A kilencedik bolygóval kapcsolatban tudtommal az a jelenlegi legvalószínűbb elmélet hogy egy nagy tömegű kisbolygóöv vagy porgyűrű okozza a torzulásokat a törpebolygók pályájában.

   1. Kozmonauta 05

    @Androméda Galaxis Ez esetben elképzelhető.

   2. Androméda Galaxis

    @Kozmonauta 05 bár tom kicsit nehéz elhinni

   3. Androméda Galaxis

    @Kozmonauta 05 épp az hogy eléggé távol van és nem nagy méretű nemrég hoztak le róla pár cikkett nézz utána

   4. Kozmonauta 05

    @Androméda Galaxis Azt szerintem észrevennénk. Kicsit jobban megkavarná a dolgokat.

   5. Androméda Galaxis

    Én azt hallottam hogy egy fekete lyuk az valószínűleg

  45. MentalNoobs

   Én még mindig azt nem értem, hogy ami több mint 1000 fényévre van, le fényképezik, kutatják, tudják hogy milyen. De még mindig vannak olyan bolygók amiket a SAJÁT naprendszerünkben nem találtunk meg?

   1. MentalNoobs

    @Archy köszönöm a választ

   2. Archy

    egyszerű, aminek lehet érzékelni az elektro-mágneses sugárzását (rádió, fény, ibolyán túli sugárzását), fény visszaverését azt persze, hogy megtalálják. A feketelyukakat se látják, csak akkor ha éppen "eszik" vagy látják, hogy valami a közelben lévő csillagokra hat akor tudják, hogy ott van de nem látszik. A 9-ik bolygónál látják, hogy hat az Oort-felhőre, de maga a dolog ami hat rá még nincs meg.

  46. Mónika Herczeg

   Bocs, most látom, hogy javítottad 🙂

  47. Mónika Herczeg

   Asztronómus- csillagász Asztrológus- csillagjós

  48. koldulóbarát x

   Köxx-1oes

  49. Flexin' Squad

   Es ahelyett hogy ezt tanulnank a suliba Vorosmarty munkassagat kell bemagolni...

   1. Peter Balazs

    Az baj?

  50. Fenixhun23

   Én azért azt nem mondanám, hogy az antianyagot nem sikerült hasznosítani. A Pozitron emissziós tomográfiában ( PET) jó szolgálatot tesz. CT-vel vagy MRI-vel kombinálva az Orvostudomány használja. Szerintem ezt érdemes lett volna megemlíteni a videóban. Egyébként jó videó!

  51. rb

   Ennyi hulyeseget osszehordani😂😂😂😂

  52. Aleexandra Szonyi

   jjJjJ

  53. Noel Koritnik :P

   Ha jól megnézitek ott egy fej a meteoriton 5:18

   1. Márta Erika Deme

    Én több arcot is látok...pl: egy kalapos kislányt ,göndör hajjal!:)

   2. Bettina Kovacs

    Az volt a legelső amit észre vettem 😕☹️

   3. Peter Laszlo Szasz

    Én látom! Tényleg ott van!

  54. Ká. Lali

   jo lett

  55. Galaxie Licht

   🌌👍💚

  56. Valentin Szabó

   Ha az univerzum X százalékát ismerjük, hogy lehet számmal meghatározni azt, amit NEM ISMERÜNK ???

   1. Alexandra Rajci

    Doppler effektus és a mikrohullámú háttérsugárzás

   2. Gábor Pillók

    úgy, hogy látjuk a fényét, a színe pedig spektrálisan hagy következtetni a távra, a körülötte lévő objektumok mozgása pedig a méretére... Egy csillag körül keringő bolygó méretét pl a csillag kilengési mértéke alapján tudják megmondani megközelítőleg, hasonlítási alap a Nap és a körülötte keringő bolygók

  57. David Szigeti

   az elsőt nem igazán értem... mármint szabad szemmel látni hogy vörös a nebula? na most lehet nagy hülyeséget írok annyira ne oltsatok le de... én úgy tudom hogy az ilyen képeket a teleszkópok színezik ki a szerint hogy milyen anyagot tartalmaz a por/köd/nebula bár ezt ilyen fény év távolságból hogy tudja megállapítani? o.O

   1. A.V.E. Retro Gaming Productions

    David Szigeti, a szeme a földön mindenkinek ugyan olyan. Ezt ki is fejtem mindjárt, miért igy mondom, és hogyan kapcsolódik ide. A szemünk egy bizonyos tartományba lát, amit a látható fény spektrumának is szoktak nevezni. A szemed x mennyiségű foton képes begyűjteni. Amikor rá nézel az orion ködre pl egy 114/900-as távcsővel, trapéz halmazt fogod látni, de a köd szürkés lesz. Mikor egy nagyobb távcsővel rá nézel, ami nem feltétlen obszervatoriumi szintű,de amatőr szinten van, már tudsz látni benne színeket. Igaz segítség kell, a távcső álltal, de látod. A hubble, vagy egy digitális fényképező, meg azért látja, mert annak a szenzor max a korlátja a feldolgozásba, és az addig gyűjti a fotonokat be, amig a programba bevan állítva. Ahogy már itt előttem írta, a nem látható tartomány természetesen szinezve van. Lásd: 1 fekete lyuk fotó, azt se látnád amint fotonok ott keringenek az eseményhorizonton, mert nem látunk olyan tartományba. 🙂

   2. Gábor Králik

    Szabad szemmel nem látni a Földről. A Hubble űrteleszkóp fényképezte le. A teleszkópok nem színeznek ki semmit, ha látható fény jut be a teleszkóp lencséjébe, akkor nem kell színezni, de ha mondjuk csak infravörös fény jut a lencsébe, akkor azt utómunkával színezik ki. Az összetételt a szín alapján állapítják meg.

  58. L. Ewansh Arkwada

   10:12-nél csak én látok ott egy arcot? 🤔

   1. Levente Luzsa

    Én mindkettőt látom

   2. Gábor Králik

    Én 5:15-nél látok egy női arcot.

  59. Mihály Csánits

   jó hogy ilyen keveset tudunk célunk adott: több ismeret

  60. Alexandra Bene

   Annyira tetszik a hangod olyan kellemesen nyugtató nem csak tiéd hanem a Donáté is 🙂

   1. Alexandra Bene

    @EndyGmothafuckaz-K43lA 😁😁😁😁😁

   2. EndyGmothafuckaz-K43lA

    Kérd el a számát, tuti megadja. ;)

  61. Bencegaming

   szia be tehetnéd az egyik videódba hogy amin tudósok sem tudják a választ avagy hogy a semmi hogy keletkeze mert az univerzum ős robbanással de előtte a semmi az hogy keletkezett örülnék ha be tennéd a kövi videóba

   1. TheLambdaTeam

    Az ősrobbanásról kb. ma annyit tudunk, hogy "kezdetben volna a semmi, ami aztán felrobbant"

   2. Levente Luzsa

    Semmi alapból nem egy dolog. Szóval nem keletkezett

  62. Zsófia Kiss-Laskó

   Gartu a 200Ezer felirtakozóhoz szeretem a videóid

  63. melonkovics

   Gratula a 200000hez🤩🤩🤩🤩🤩

  64. Nàndor Kovács-Nagy

   A zene a 2019-es FIFA Mobile zenéjéhez hasonlít

  65. Báthori Pál

   A csillagászok nem asztrológusok, hanem asztronómusok...

   1. Tízes lista

    Így van, sajnos a videóban rosszul hangzott el, ezért készült a kitűzött kommentben való pontosítás.

  66. József Teremi

   A sötét anyagra nincs bizonyíték, az az állítás, hogy "a tudósok szerint teljesen biztos, hogy létezik", nem igaz. Mivel fogalmuk sincs, hogy mi tartja össze a galaxisokat, ezért találták ki a sötét anyag teóriát, de ebben senki sem lehet biztos, de mivel ennél jobb ötletük nincs, ezért általánosan elfogadott nézet, de nem bizonyított. Nincs rá rengeteg bizonyíték (valójában egyetlen egy sincs!), csak rengeteg spekuláció. "Azt tudjuk, hogy az univerzum folyamatosan tágul". Nem, nem tudjuk! Ez csak pusztán egy következtetés, aminek az alapja a vörös eltolódás, de nem tudás, mivel nincs bizonyítva. Ez csak egy általánosan elfogadott elmélet. Ennek alátámasztására találták ki a sötét energia fogalmát, de erre semmilyen bizonyíték nincs, ez is csak egy elmélet.

   1. Paxton Andras

    @Gergely Kóródy A kedvemért..?? Nagyon szépen köszönöm.. Tudtad hogy a magyar Wikipédia telis teli van hülyeségekkel.??? Ha ott nézel tudományos, konkrét anyagokat akkor már baj van.... A sötét anyag persze elméleti, ám még is ott kell lennie, mert valami tömeget ad a környezetének, a galaxisok egyszerűen széthullanának a sötét anyag nélkül, amiről persze semmit nem tudunk. ( még is kutatják, még is cikkek százai vannak róla, tanulmányok, és a hatásáról..) Csak ne a wikin nézegesd, mert az agyad elfolyik, a sok hülyeségtől... HUrrá.... fekete lyuk legyen veled.

   2. Gergely Kóródy

    @Paxton Andras most a kedvedért végrehajtottam egy nagyon bonyolult tudományos kutatást (igazából felmentem wikire lol) ahol szintén leírják hogy a sötét anyag létezése csak elméleti szinten állja meg a helyét, nem bizonyított a létezése, illetve más lehetséges teóriák is vannak arra hogy miért viselkednek az égitestek úgy, ahogy. Igen, szinte biztosan létezik, de még nem sikerült bizonyítékal alátámasztani. Ugye tudod hogy a fekete lyukak létezése is két éve bizonyított? Igen, kB 40 éve tudjuk hogy biztosan léteznek, de az elsôt 2 éve sikerült lencsevégre kapni.

   3. József Teremi

    @Paxton Andras Ez odáig igaz, hogy megfigyeltek egy jelenséget, de NEM mutatták ki a sötét anyagot. Az csak egy teória, egy magyarázat az adott jelenségre. De ez attól még nem nyert bizonyítást.

   4. Paxton Andras

    Szeded a gyógyszereidet..?, hallod ezt amit ide írtál, egy csillagász elolvasná, el is vágna a szép.. nyaka..d egyből... olyan hülye vagy mint a bal seggem, ember, hallod este 17.00 körül megy a Maci Laci ajánlom neked, szeretem én is...

   5. Paxton Andras

    @László Nyilas A tudás abból ered, amit megfigyelnek, és megfigyelték már a sötét anyagra utaló jelenséget, és kimutatták, így tudunk róla. ahogy a galaxisok mozgását is fiygelemmel kisérhető, s tudjuk, hogy mozognak, távolodnak tőlünk... nem érte, hogy írhatsz ilyet..??? Mert ha buta vagy akkor hallgass el szépen, mélyen...

  67. Krisztián Balogh

   Gratula a 200 ezerhez Így tovább.💪👏

  68. Árpád Szeiff

   Ötlet: 10 olyan betegség, melynek tünetei összetéveszthető a koronavíruséval. Egynek pillanatnyilag én is tulajdonosa vagyok. Álhír: Az orvosom azt mondta hamarosan megmondja mi ez. Csak a boncolás kell megvárni.

  69. Ferenc Molnár

   Ha ezt megnézi egy agysebész ,nem találna hasonlóságot az univerzum és az emberi agy között? Én találtam olyan képet amely az általam ismert(fényképről) neuront ábrázolja . Vajon ez véletlen?.Ismered a mondást ? ,, mint fent, úgy lent."

   1. pilóta piskótatallér

    a biológiát felesleges ide keverni, az elég gagyi egy fizikához vagy matematikához képest

   2. Mihály Székely

    A strúktúra igen, de a működés nem. Az axon-dendrit kapcsolatok valóban hasonlítanak, de mások a távolság arányok a galaxishalmazokban és az idegszövetben. De mondhattál volna csontszövetet is, az is hasonlít, vagy a gombafonalak talaj alatti micéliumszövedéke, vagy a szivacs ha kifelé minden irányban széthúzod és mikroszkóppal megnézed, és meg nagyon sok más dolog. A szerkezeti hasonlóság tényleg megvan.

   3. Árpád Szeiff

    Az agykutatás, az zűr-kutatás.

  70. Peter North

   Semmit sem tudunk még az életről sem nemhogy a bolygókról vagy az univerzumról. A techina fejlődik de ez nagyon kevés , tehát még semmit sem tud az emberiség!

  71. Leo 9143

   200k! 💪😎

  72. Zee Dee

   Szarvas hiba a csillagászatot asztrológiával együtt emlegetni, még akkor is ha ennek az asztrológus mágusai nagyon örülnek és a hibáról leírás van itt erről. Javasolnám a videó kommentálást mielőbb kijavítani.

   1. Zee Dee

    @Tízes lista , kijavítás módszere amennyiben nincs lehetőség módosításra, a nyersanyagot módosítani, törölni ezt, és újra feltölteni a lektorált verziót.

   2. Tízes lista

    Igen, nagy hiba, ahogy a rögzített kommentben is említettem sajnos nyelvbotlás történt. A narráció utólag nem javítható, ezért voltam muszáj ebben a formában pontosítani.

  73. katalin reider

   Nagyon jo oktato jellegu video!!! Sokat lehet tanulni belole. Koszonom, hogy lathattam!!!!!!!!

  74. BasszusX

   Szevasztok // Éppen az az érdekes, hogy a világűr nem is annyira misztikus mint a “mainstream” tudomány gondolja. Sokkal egyszerűbben működnek a dolgok mint gondoltátok volna; szóval odakint/ körülöttünk nincs semmiféle misztikum. Kérlek nézzétek meg itt a youtube-on, David LaPoint-nak a “Primer Fields” videóit(3rész) meg a Thunderbolts Project videókat(rengeteget találtok tőlük, itt a youtub-on, angolul!), és majd ti is meggyőződtök a’felől, hogy sötét energia, fekete lyukak, sötét anyag, pulzár, szupernova, big bang(ősrobbanás), táguló univerzum, gravitációs hullám stb. NINCS = fantáziával, és persze, a valóságban fizikáról van szó és NEM pedig matematikáról.

  75. Áron Vékás-Kovács

   Kedvenc témám 😃

  76. Géczi Szabolcs

   10 legtöbb évet megélt állat.( külömböző fajtákból) 😀

   1. Takács Ádám

    Fajokból*

   2. Gábor Králik

    *különböző

  77. baranybumm

   Videó eutanáziáról? :)

   1. László Debreceni

    Pedig a sok helyesírás - professzort elaltatnám!

   2. Tízes lista

    Nem szeretnék ezzel a témával foglalkozni

  78. baranybumm

   9. Bolygó? Dehát az a Plútó! Igen, pár éve újra megkapta a bolygó titulust !

   1. Zee Dee

    @baranybumm , ja, mint ahogy szokás szerint a legtöbb "hír" az. A patetikus szenzáció hajhászat az ma az egyik legveszélyesebb epidémia egy vírus előtt és után. A káosz manapság nagyon kifizetődő üzletág.

   2. baranybumm

    @Zee Dee hm pedig pár éve azzal volt a minden H újra bolygó a Plútó. Lehet csak fakenews volt? 🤔

   3. Zee Dee

    Hát nem. Továbbra is törpe bolygó a minősítése, annak ellenére hogy anno még a kilencedik volt, ha tetszik nekünk ha nem. A naprendszerünknek hivatalosan jelen pillanatban 8 bolygója van. Keresik a 9.-ket az infravörös felvételeken, illetve fürkészik a régiót ahol lennie kéne hátha kitakar egy távolban lévő csillagot.

  79. Darth Foxy

   ez kiály volt! érdekes :) legyen még ilyen vagy hasonló :)

   1. Darth Foxy

    @Tízes lista nah eszt örömmel halom :) köszönöm a választ és a szívecskét :) ezen a csatornán sokat tanulok köszönöm hogy csináljátok ^^ csak így tóváb ^^

   2. Tízes lista

    Örülök, hogy tetszett a videó, mindenképp lesz még hasonló :)

  80. Dávid Szabó

   A hibernálásról nem akarsz videót készíteni?

   1. Gábor Králik

    @Tízes lista A víz tágul, amikor megfagy, és az emberi test 2/3-a víz, ezért a hibernálásba belehalnánk. De belerakhatod egy olyan videóba, hogy 10 sci-fi-beli dolog, ami a valóságban lehetetlen.

   2. Tízes lista

    Eddig nem terveztem, de nem rossz ötlet :)

  81. malac shinobi

   6:56 a Star Trek-ben így működik a halytómű

   1. Gyuri's channel

    Az hajtómű!!!

   2. szeretek beszélni és énekelni

    Azt nézem :)

  82. Adam N

   Nagyon jó lett! A tudósoknak meg meg kéne próbálniuk visszaüzzenni abba a távoli galaxisba(rádiófrekvenciás rész)...

   1. Adam N

    @Attila Tóth És a Candy Crush készítői rádión keresztül próbáltak meg kommunikálni?

   2. Attila Tóth

    csak egy candy crush felkérés volt, már kiderült azóta

  83. joc8608 joc8608

   Gratulálok a 200. 000 feliratkozóhoz ! Mèg meg se nèztem a videót ,de ment a like 😀😀😀

  84. Ármin Bajusz

   A Föld lapos

   1. Sándor Fehér

    Mint a fejed.

   2. Péter Antal

    Téged tuti megfigyelnek most már. Én a gyík emberekre gyanakodnék. Ajánlom, most már ovatosan mozdulj ki, ne tartozkodj sokat köztereken... figyelnek..

   3. Zee Dee

    🤣🤣🤣🤣🤣

   4. Ármin Bajusz

    Nyilván amúgy én sem hiszem el hogy lapos

   5. Ármin Bajusz

    És akkor miért nem esik a hold le?

  85. Csongi

   Az Univerzum 1%-át a SÖTÉT oldal teszi ki.

  86. Lajos Farkas

   Grat a 200 ezer feliratkozóhoz!

  87. HLuca

   Szerintem a "sötét anyag" az az Erő :D

   1. Levente Luzsa

    @Izé Bizé Sokan viszont nem is értenek hozzá de még is osztja az észt, gagyi ellen érvelésekkel amit az interneten látott. Aminek semmi köze az egészhez.

   2. Izé Bizé

    Sokan komolyan hisznek ilyesmiben, persze az ő kötelességük lenne, hogy logikai hibák nélkül alátámasszák az állításaikat.

  88. Richárd Hullám

   Fekete lyuk? Sötét anyag? Sötét energia? Azok a tudósok sötétek akik ezeket állítják inkább vallják be, hogy fingjuk nincs hogyan működik a világegyetem, találgatnak filozofálnak.

   1. Richárd Hullám

    Egy érdekes felfedezés David Allan La'point- tól a Primer Fields, magyarul is megtalálható Elsődleges Mezők néven egy 3 részes dokumentumfilm sorozat ami magyarázatot ad e 3 természetfeletti erő létezésének valótlanságára, a csillagok, bolygók és nebulák keletkezésére és formájára és a fény kvantummehanikájára.

  89. MAGYAR BOY

   Gratulálok elérted a 200,000-ret valyon meg lesz 2021 be a 300,000 is ?

   1. Gábor Králik

    @MAGYAR BOY *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON* *VAJON*

   2. MAGYAR BOY

    @Tízes lista 🙂😀😃 👍

   3. Tízes lista

    Köszi! Meglátjuk, mi azon leszünk, hogy minél jobb tartalmakat készítsünk. 🙂

  90. LibsiKiller 33

   Dzsuker a téma, ugyan nem top10 téma de csinálhatnál a Bettelgeuseról valami szösszenetet. Állítólag valamikor most fog elpukkanni. Mármint mi most fogjuk "látni".

   1. Zee Dee

    Várhatsz még arra az elpukkanásra úgy kb. százezer évet 😉. Ne tartsd vissza addig a lélegzetet. Csak egy kis porfelhő és ciklikus alacsony fény kibocsátás volt az oka az ideiglenes elhalványulásnak. Már nem is olyan halvány.

  91. Gergely Kóródy

   Legyen egy Top10 Phermi paradoxon elmélet, ha gondoljátok, segítek anyagot összeszedni, évek óta foglalkozom a témával

   1. Gergely Kóródy

    @Gábor Králik Ph= F 🤦 Olaszul F de angolszászul Ph ;)

   2. Gábor Králik

    Évek óta foglalkozol a témával és nem tudod, hogy az Fermi?

   3. Tízes lista

    Köszi az ötletet 🙂

  92. Gyuri's channel

   Legyen olyan: 10 érdekesség "A földtörténeti korról"!!!

   1. Molnár István Gergely

    És a Viktoriánus kor?vagy scp-419

   2. Laci Gameplay

    Ja! Ez jó ötlet😀

   3. Tízes lista

    Köszi az ötletet 🙂

  93. Szilárd Tóth

   Én rohadtúl szeretem ezeket a témákat. Csak így tovább

  94. koldulóbarát x

   Köxx1o-es

  95. Gyure Dani

   Grat a 200k-hoz

  96. Dániel Kálmán

   Lesz majd videó a brickelberry ről?

   1. Tízes lista

    Egyelőre nem tervezzük

  97. ツBertolli01

   Én azért egy +1 bónusznak beletettem volna a HD 140283 / Methuselah csillag jelenségét is. :D Amúgy jó lett.

  98. Shadow Threat

   Múlt időben mind - ugyanis a fény sebessége miatt csak a múltjukat látjuk!

   1. Gergely Kóródy

    Amúgy ha tudnánk teleportálni akkor meg tudnánk azt elméletben csinálni hogy elteleportálunk mondjuk egy 1 fényévre lévô bolygóra, integetünk a földnek majd visszateleportálunk, egy év múlva belenézünk a teleszkópba és saját magunkat látnánk ahogy saját magunknak integetünk 😅

   2. Tízes lista

    Jogos 😀

  99. Strázsa

   Elég gyakrabban lehetne a Világegyetemmel kapcsolatos téma! Gratulálok a 200 ezer feliratkozóhoz!😆

   1. Csábuel

    @Ádám Nagy Szerintem már irtó fáradt voltam, és elhittem megtudok nézni egy részt. Gondolom bele aludtam és hát így történt...XDDDDD

   2. Ádám Nagy

    @Csábuel hogy sikerült így belefejelni a billentyűzetbe?? xDD

   3. Csábuel

    @Ádám Nagy t

   4. Csábuel

    @EndyGmothafuckaz-K43lA v

   5. Csábuel

    @EndyGmothafuckaz-K43lA ccc

  100. Tízes lista

   PONTOSÍTÁS: A videóban van egy elszólás, asztronómus, vagyis csillagász helyett asztrológust sikerült említenem. A kettő nem ugyanaz és az előbbire gondoltam a videóban. 🙂

   1. Judit Majer

    Úgy örülök a pontosításnak :) Sokan keverik, és bíztam benne, hogy csak elszólás volt :)

   2. mrregisterz

    Már írni akartam, de látom, hogy javítottál. 🙂

   3. Farkasember

    @Tízes lista ja jó köszi a válaszod.

   4. Tízes lista

    @Farkasember Időhiány miatt megszűnt, erre koncentrálok.

   5. Farkasember

    Mi van a gaming csatornádal?