Aki elkapja a csalókat

260 E megtekintés39

  FIGYELEM!!! A videóban 1.31.18-nál elhangzott Autohaus Kft. nem azonos az Auto-House Kft céggel www.autohouse.hu/. Az Auto-House Kft. egy legálisan működő autókereskedés.

  Hushpuppi: hushpuppi
  Mompha: mompha
  Yahoo boys: hufast.info?search_query=yahoo+boys

  Közzététel: 26 napja

  Megjegyzés

  1. István Pintér

   Sokkal több ilyen ember kellene. Mint s becsületes nepper, és a becsületes hacker.

  2. Harsányi Zoltán

   Na most nem azért, de ha paypallal fizettél az S2000 fékekért, nem kell hetekig tartó nyomozást végezned az eladó után, sőt megfenyegetned sem kell :D. Azt még egy taknyosorrú magyar gyerek is tudja, hogy a Paypalos fizetések éppen ezeket a csalásos mókákat hivatottak orvosolni, minden egyes euro cented visszakapod néhány napon belül, ha neked van igazad. A többi ok.

  3. Gábor Fekete

   Sziasztok ! Nagyon jo a video es maximalisan tamogatom es batoritom azt a fajta hozzaallast, hogy tenyleg vallaljuk be publikusan ha hibaztunk. Azt gondolom sok ember fog ha masert nem de az eleterzes miatt felszolalni es bevonodni hasonlo temakorbe ... es ez nagyon fontos pont a emlitett vizibiltas miatt. A videoban emlitett Marika nenit viszont szeretnem nagyon megvedeni ! Nem szemelyes es nem eleterzes miatt 1., Ha valaki nem hibazott es maximalisan jol csinalta a munkajat az Marika neni. Hisz ha O konkretan rosszul vegezte volna a munkajat akkor nem az uj hanem tovabbra is a regi szamlaszamra kuldi az atutalast. 2., Szoval ha valaki itt 100% os munkat vegzett az a Marika neni, aki a neki adott utasitasokat tokeletesen teljesitette is. 3., Ha Marika neni nem igy tesz ... akar elbocsatas felelossege is fent alhatna kulonosen milliardos tetel tekinteteben. Lassuk be akar egy teljesen valid uzleti alakulas miatt is valid lehet, hogy minden hacker tevekenyseg ellenere is arra kerik Marika nenit, hogy ebben a honapban A szamlara kellett utalni a kovetkezoben peedig legyen szives a B szamlara utalni. Miert kene Marika neninek erre erdemben reagalni ? Nincs neki cyber security elokepzettsege .... Teljesen jo az irany es tenyeg tok jo a content de az atveres felelosseget ne helyezzuk az uzleti organizacio aljara ... A felelosseg megfontolasat mindig a donteshozo szinten erdemes ertelmezni

  4. Tibor Baranyi

   TCP/IP protokol, aminek van MAC -je az elérhető.

  5. Dávid Rédvai

   Ha hasonló szolgáltatásra volna szükség hová lehet fordulni? 🤔

  6. Patrik Tóth

   Frenetikus videó!!! Eddig is néztem a csatornát, de ez az eddigi legjobb videó! Várom a második részt! 🙌

  7. Virag Kiss

   Szerintem nem csak azért nem jelentik be az emberek ha csalónak esnek áldozatul, mert szégyellik, hanem azért is mert nem tudják egyszerűen, hogy ami velük történt az bűncselekmény. Nincsenek tisztába az emberek a jogaikkal.

  8. Zoltán Nagy

   Immadtam a srac nagyon tehetseges....."Kopasz erre raugranak az emberek"? Szerintem itt az utcatokban is van ilyen XD Nem kicsit lecsekkolta a kornyezett vedelmi rendszeret.

  9. Theoretical Cyclist

   Hatalmas videó! Legyen még hasonló!

  10. József Kelemen

   Adnék munkát Albertnek! Keressen meg

  11. ED Vajaspirítós

   Nagyon hasznos a tartalom! Engem vertek át bevallom őszintén nem is olyan rég esetleg hol tudnék panaszt tenni? Magyar cég volt és igen sokan mondták hogy vigyázni kell velük nagyon szívesen részt vennék eme kis birodalom le pusztításában.

  12. Retek Epres

   A Hősök köztünk élnek, sokszor láthatatlanul, de mindig becsületességgel

  13. Tamás Henger

   Sziasztok Szeretnék segítséget, ötletet kérni! Adathalász csalás áldozata lettem... A bankot nem érdekli, feljelentést tettem de sztem semmi értelme. A telefonszám még él amiről írtak, a weboldalt lementettem. Ukrán ipcimrol volt a tranzakció. Valami XBill oldalra fizettek be. Hova tudnék fordulni az adatokkal? Köszi

  14. Gábor Lénárt

   De a fiatalembernek az a munkája hogy kiszúrja a svindlit Marika néninek meg az a munkája hogy utaljon. Nem bízzák meg azzal hogy járjon utána a számlaszámnak hanem elé teszik hogy arra a számra csinálja meg az utalást. És ha magánszorgalomból el is kezdene kutakodni akkor egy óra múlva leteremtenék hogy még nem utalta el.

  15. Peter Woller

   Alberthez van esetleg elérhetőség?

  16. benkoo13

   Zseni..

  17. yence hungarian

   Külön örülök a videó címkép montázs pigmentjellegzetes bűnözői hiteles illusztrációnak! Ezt is kifejtve megosztottam több face oldalon is. Köszönet és üdvözlet! 👋

  18. Ferenc Zoltán Nagy

   Szerintem ez volt az eddigi legjobb videó! Ezzel nem lebecsmérelve a többi!

  19. rVn

   Nekem pont ilyen volt hogy ellopták a kártyám és sony store ban vettek cuccokat és a bank húzta vissza a pénzem a sony nem ált velem szóba :D En megtaláltam az elkövető ip címét plusz a hülye a lopott kártyával akart fizetni. Felhívtam a rendőröket hogy pontosan hol az elkövető ebben a percben mert éppen vásárolni próbál és kaptam róla emailt, semmit nem foglalkoztak vele aztán késő le is zárták az ügyet :D

  20. Legjobba Kona

   Jó látni, hogy értékes jó tartalomnak is van nézettsége a YT -n, nem csak a szemét tartalomnak. : )

  21. Alex Jagodits

   SZERETNÉM KÉRNI ALBERTET, hogy vegye fel velem a kapcsolatot, mert egy nemzetközi kriptó csaló bandát szeretnénk elkapni, és nem vagyok benne biztos, hogy a rendőrség meg tudja találni őket olyan gyorsan , mint ő !!! Pénz nem számít ! Kérem amint tudsz írj nekem a : jagodits.alex@gmail.com címre !!!! A részleteket megbeszéljük ott !!! Több százezer dolláros csalásról van szó. Kérnék pár száz like-ot is , hogy Albert megkapja ezt a munkát !!!

  22. Arnold Jobbagy

   2:35 pontosan ezt csináltam én is 3 éve egy csalóval....

  23. Tamás Kárpáti

   Zseni a srác, Imádom ahogy meséli, élménydús, tényközlő, köszönjük a videót, maxirespect :)

  24. UFOR4Slardar

   csak ezzel a feljelentgetősdivel azért nem érünk el semmit, a Rendőrségünk az, ami nem csinál meg semmit, pláne, hogy az intézkedési költség nem 500, hanem mondjuk 50.000 forint, feljelenthet 1000 ember valakit a lopott 500-asával, de egyetlen kapitányságot sem fogja érdekelni..., aztán az 500 forint pont nem annyi, hogy valaki elmenjen bárhova, mert az ideje még mindig drágább. egyébként meg: túl hosszúnak tartottam a videót, de...úgy lebilincselt, hogy végignéztem! köszönöm, hogy elkészítettétek!

  25. NyOS Gomboc

   Aki hasonlo tortenetekre kivancsi, annak ajanlom rodneymullen2 hupos blogjat ( hup.hu/blog/21064 ). Az oldal miatt kicsit technikaibb, de latszik, hogy hogy mukodik egy ilyen nyomozas. Nem az Albert nevet hasznalta az iroja, de a korulmenyek es a tortenet egy resze nagyjabol atfedesben van az itt elhangzottakkal. Egyebkent nagyon tetszett a video, annak ellenere, hogy foleg autos csatorna, ami nem igazan erdekel.

  26. Megmondó Kapitány

   ASUS reklám :D

  27. Viktor Vörös

   Most jöttem rá, hogy Övé az Ariel Atom! Mik a tapasztalatok?:D

  28. Attila Nagy-Járvás

   ...annyira jook vagytok Ti! ...talán így kezdődik az "ezeréves-Béke" ami az asztrológia szerint elindult 2020. dec. 21.-én!!! Én csak azt szoktam mondani, hogy alapvető az "etikusság"!!!

  29. Attila Nagy-Járvás

   PL.: IP CÍM? MOBILKÖVETŐ? ALV.SZÁM LEKÉRDEZŐ STB.-STB. UI.. "Megint átbasztak az oroszok! -??? -Vizet vettünk benzin helyett -???"

  30. Janesz P.

   Ami nekem lejött, az az, hogy a facebook k.va veszélyes. Így is, hogy a magyar kormány innen onnan embereket tesz kihallgatásra, de itt is az jött le, hogy akinek facebookja van, ott zárul a kör. Az okos telefonnal már csak a habot tesszük fel. Szerintem.

  31. Krisztián Kovács

   Korábban már láthattuk a srácot: hufast.info/plan/vide/h33ajNGN2X-looU

  32. Negritis

   1:23:00 a tech support scamhez javaslom Jim Browning csatornáját

  33. Voldemort •

   Még ilyet. Hatalmas a srác!

  34. THE GOODNICE

   Fehér anonymus :)

  35. pal koszo

   Nagyon sok értékes video a előadást tartalmaz a HUfast, de ez a mostani előadás díja a Király kategória. Kopasz igényes videóit régóta figyelemmel kísérem sokat tanulok ezekből. Az hogy Andrást meghívta, bizonyára nyomós okból ehhez viszont a legnagyobb elismerésem. András szaktudása, emberi hozzáállása a cyber bűnözés sikeres felderítései, kiváló nemzetközileg is ismert szakértővé tette. Úgy is fogalmazhatnék, hogy olyan mint egy harkály aki addig kopogtatja a fát amíg az összes férget ki nem rángatja. Gratulálok és sok sikert kívánok ! Ez a mondás akár tevékenysége mottója is lehetne. Végül 2 történetem, hogy mások is még jobban vegyék figyelembe András általi elmondottakat. A net hemzseg a bűnözőktől. Csak 2 példa: mindkettő a Fb reklámokhoz -hoz köthető . A wish-en filléres dolgokat rendeltem bejáratásként. Végül kb 40 ezer ft-os megrendelésig jutottam amelyet kifizettem. Végül kb 70 ezerrel nyúlt le a cég. A banknál azonnal jeleztem, de elutasítottak ahogyan azt András elmesélte. Arról nem beszélve, hogy nem mindíg azt kaptam amit megrendeltem. Hiába reklamáltam, végül fura hálózatot találtam. A másik történet friss ropogós Fb reklám a Fb-on, divatos téma a BitCoin üzletről. Úgy indult hogy híres tv-s személyiség neves celebet interjúvolt, aki elárulta magas életszínvonalának ez irányú BitCoin-os részleteit. Végszó az volt mindenki siessen mert alig van már szabad lehetőség Mo-ról. Hajtott a kíváncsiság miről is lehet szó. Regisztráltam. 5 perc múlva egy fura angol ákcéntussal beszélő pasas jelentkezett. Elmondta csak 100 ezer ft az alsó limit amelyet ha a levelezésben megadott címre küldök, egy hónap múlva a befektetésem a sokszorosára fog növekedni. Na itt megálltam, arhiváltam a leveleket ( bűnjel is lehetne ) Megtaláltam a céget amelyről kiderült, hogy nem javasolt. A jóember egyébként pesti számról hívott. Mindezeket csak azért írtam le, hogy aki e bejegyzésem olvassa és Andrást meghallgatta legyen megerősítve az általa elmondottak felől. Nagyon sok hasonlóan tanulságos videót kérek. Végezetül: Kopasztól kérdezem, hogy volna e lehetőség táv, vagy egyéb oktatásban képezni Becsület hekkereket. Az autókereskedés mellet hasznos kiegészítő lehetne. Sok idősebb ember tapasztalatát is hasznosítani lehetne

   1. pal koszo

    @Green Sea Mussel Tévedni emberi dolog. Albert-től pedig elnézést kérek.

   2. Green Sea Mussel

    Semmi probléma, hogy András helyett Albert szerepelt végig a videóban.

  36. Yanee Ken

   Jó volt hallani hogy a csalókat hogy azonosítja be a neten, ahogy hallottam a legfőbb a Facebook. Na de mi ha az illető nincsen fent a facebookon? Én nem vagyok fent, igaz nem is vagyok bűnöző, de azért vigyázok arra hogy ne lehessen megtalálni neten. Ha valaki tényleg olyan nagy ember ebben a szakában akkor kérem írja meg az email címekre a nevem és a várost ahol lakom, na meg hogy mivel foglalkozom.,vagy a legközelebbi hozzátartozók nevét, esetleg a születési évemet. Mindegy melyiket lehet csak egy is de az a legszuperebb ha minél többre tudja a választ.Ha valaki ezt meg tudja csinálni akkor elismerem hogy tényleg tud, meghívó megy sörrre :-)

   1. Gábor Lukácsik

    _"ahogy hallottam a legfőbb a Facebook. Na de mi ha az illető nincsen fent a facebookon?"_ Komolyabb a kérdés, hogy "na de mi", ha az illető helyett más használta a fiókját. Szerencsétlen kolléga most járt így, sajnálom szegényt, 200 eurós csalást toltak rá. Eleve komolytalan az egész, maga az összeg is, meg az se életszerű, hogy a saját IP-címéről, saját fiókjával belépve akarna csalni. Persze biztos tisztázódik majd, de megfizethetetlen, hogy a rendőrségre kell menni, ügyvédet kell keresni, ügyvédhez kell menni, meg hogy gyanusítgatják az embert.

  37. Barbara Petz-Kovács

   Magyarország Mitnick-e! ;) Nagyon hasznos , naggyon tanulságos de egy picit hosszú! Esetleg tagolhatnátok jobban egy ilyen beszélgetést, illetve jó lenne, ha esetleg valamilyen oldalakat is megadnátok, hol tudnak segítséget kérni a károsultak! Pl lovescam-re itt van ez: www.cid.army.mil/romancescam.html?fbclid=IwAR0cl6HYMvX8E_1ZiCKwOnBgKJLX4o_iPUOBdd7-Ov3zV4KrUdfCbGMrJi0 online crime: www.consumer.ftc.gov/features/feature-0014-identity-theft www.ic3.gov/ Nem biztos, hogy megtalálják, de legalább be van jelentve!

   1. Barbara Petz-Kovács

    Mindenesetre osztottam a videót, remélem, sokan megnézik! ;)

  38. Kristóf S

   Hihetetlen, hogy egy majd 2 órás videó, amiben két ember egy helyben ül és beszélget, úgy néztem végig, hogy 5 percnek tűnt. Órákig tudnám hallgatni a srácot! Még kérünk ilyeneket!!

  39. Gergő Zubor

   Nagyon jó lett. Remélem lesz következő hasonló.

  40. László Enzsöl

   Vannak nagy HUfastr-eknek mondott emberek, akik azt mondják, hogy húsz percnél hosszabb tartalmat nem érdemes készíteni, mert az emberek nem nézik meg. Nos ez másfél órás és lám mennyien nézték meg és mennyi a hozzászólás volt. Ez úton üzenem azoknak hogy ne a szóbeszédre és az ál statisztákra hallgassatok, hanem készítsetek érdekes tartalmat. Ez úton gratulálok a videó készítőinek, hogy érdekes tartalmat készítettek és ennyi időre leszögezett a monitor elé. Ja és nem csak engem. Köszönöm.

   1. Gábor Lukácsik

    _"azt mondják, hogy húsz percnél hosszabb tartalmat nem érdemes készíteni, mert az emberek nem nézik meg. Nos ez másfél órás és lám mennyien nézték meg és mennyi a hozzászólás volt."_ Persze, kivétel mindig van, ennél hosszabb videók is vannak, sok. Meg azért a kopasz kereskedő se csinál mindig kétórás videókat.

  41. András Szabó

   :( ezekre a csalókra csak ennyit tudok kommentálni.

  42. Rnoid

   tényleg mindenki ennyire ostobán kanos a világban az említett ázsiai példán kívül, hogy egy bögyös csaj bejelöli és már nyomja is az igent?

  43. istvan toth

   Jó volt. Köszi.

  44. maláj vezérigazgató

   a magyar sündőrök síkhülyék - magyarázhat bárki-bármit ...

   1. Gábor Lukácsik

    _"a magyar sündőrök síkhülyék - magyarázhat bárki-bármit ..."_ Mer' annyi pénzért ki megy rendőrnek? Ugyanaz, mint amikor panaszkodnak, hogy a tanárok milyenek. Persze, ki megy el tanárnak? Akinek egy kicsi esze van, az több pénzért mást művel, családot valamiből el kell tartani. Aztán 1000-ből lehet akad 1, aki tényleg a hivatás miatt lesz tanár (de lehet ő is inkább egy fizetős általános iskolába kerül az állami helyett), a többi 999 meg csak ennyire képes. Aki nagyon panaszkodik, az elmehet tanárnak is, rendőrnek is, aztán lehet jobban csinálni.

  45. Róbert Homoki

   a pohár vízbe igyon már bele valaki! :)))

  46. Snake Sedrick aka. Son-Tec

   Medve nélkül nem élet az élet! Sikítás ! :D :D :D

  47. Szabolcs Kapitany

   Respect a srácnak

  48. Norbert Hidvéghy

   Én családfakutatással foglalkozok, pl örökösök keresésével, rokonok felkutatásával. A romániai cégem e-mail címére kaptam egy üzenetet angol nyelven egy "spanyol ügyvédtől", hogy valaki, aki Romániában született, meghalt gyermek nélkül, nagy értéket hagyott maga után Spanyolországban és szüksége van egy emberre, aki román állampolgár akit be lehet mutatni örökösként és megörökli ezt a pénzt. És ez a személy lehetnék akár én is, írta az "ügyvéd". Olyan összeg volt, amit átlag magyar ember egy életen át nem keres meg. Nyilvánvaló volt, hogy kamu a sztori. Arra adtak, hogy olyan ügyvéd nevével éljenek vissza, aki tényleg létezik, egy egyszerű google keresés ki is adja a nevét. Visszaírtam nekik, hogy küldjék el az elhunyt személy adatait, hogy utána tudjak nézni és fel is kereshetjük a rokonait. Erre már nem írtak vissza, elég amatőrök voltak, de biztos van aki ezt beveszi és kitudnak tőle csalni pénzt, de, hogy hogyan az nem derült ki számomra.

   1. Gábor Lukácsik

    _"Nyilvánvaló volt, hogy kamu a sztori." _Direkt ennyire primitívek ezek a mesék, hogy akinek van egy csepp esze, azt kiszűrjék, ne válaszoljon (vagy maximum írjon egy olyan választ, mint te, amire aztán ők nem válaszolnak). Ezzel rögtön azok maradnak fenn a rostán, akik aránylag könnyen átverhetőek. Ha sok értelmes ember is ráakadna és válaszolna, azokat úgyse sikerül átverni, csak az időt viszik el, hiszen nem mindegy, hogy 500 gagyi kamut is benyelő emberrel vagy 50.000 kicsit értelmesebb emberrel kell levelezgetniük, akik nem hiszik el egyből, kérdezgetnek, gyanakodnak, satöbbi. _"biztos van aki ezt beveszi és kitudnak tőle csalni pénzt, de, hogy hogyan az nem derült ki számomra."_ Hogyan, hogyan. Akármilyen nehézség közbejött az örökséggel kapcsolatban és küldjön iksz eurót, mert pénzbe kerül elintézni. Aztán megint valami közbejön és küldjön 2*iksz eurót, aztán n*iksz eurót, amíg csak be lehet palizni.

  49. Dávid Lengyel

   Csak rákeresek. #singlemom 😂

  50. Gábor Lukácsik

   Ez akkor kellemetlen igazán, ha nem az a valódi elkövető, akinek a Facebook vagy akármilyen fiókját használták. (Akár az is lehetséges, hogy aki a sztoriban szerepelt, mint első eset, ő is inkább kifizette a kért összeget, csak ne minden ismerősének ott figyeljen az üzenet, hogy tolvaj.) Épp most járt így kolléga, hogy beszívott egy zsarolóvírust az otthoni egyik PC-jére, még fizetett is, és az adatait is visszakapta. Aztán pár hónap múlva érkezett másik EU-s országból feljelentés, hogy dolgokat adott el, amiket fizetés után nem küldött el, 200 eurós csalás. Meg BMW kormányt akart kicsalni. Rendőrségen is hiába mondta, hogy nem is hozzá érkezett a pénz, meg BMW-je se volt soha, minek akarna egy kormányt, megmondták neki, hogy harmadik fél részére követte el. Jelenleg ügyvédhez jár. Eleve 200 Euró egy potom összeg, de ha mégis ennyit akarna kicsalni, akkor nem otthonról a saját IP-címéről művelné. Életszerűtlen az egész. (És ha nem feljelentés érkezett volna, csak írkálnának az ismerőseinek, hogy ő tolvaj, akkor ő is kifizetné a 200 Eurót, csak álljanak le a besározásával.) Ő valószínűsíti, hogy a zsarolóvírussal érkezett egyik kártevővel csinálhatták ezeket a dolgokat az ő nevében, mert időpontilag is nagyjából akkor történtek. Ha már ott egy kártevő a számítógépben, akkor nem tudod, mit művel a tudtod nélkül. Bizonyára Albert is sokszor mellé nyúl, ha az alapján indul el, hogy kinek a fiókjával követtek el valamit. Maximum a nagyon primitív embereket találja meg, de aki fél millió dollárt kicsal egy banktól, annak talán van annyi esze, hogy ne a saját fiókjával művelje.

  51. Ferkó Matolcsi

   Mikor a Nokia elsö érintöképernyös telója megjelent akkor vert át egy "iparos" kb100e.Ft.-tal. Feljelentettem a rendörégen, hümmögtek, felpiszkáltam magam és másnap felhívtam a rendörséget hogy Thaiföldön ebben a szállodában lakik a fickó abból a többszáz átvert ember pénzéböl. Törvényes kereteken belül kerestem meg a fürjecskét. A balf@sz vissza is tért az országba és várták a határon.. A szervek mondták neki hogy ejnye bejnye....pénzem visszakaptam és "szinte" büszke voltam magamra. :)

  52. András Szabó

   Engem egy jó ismerősöm ismerőse vert át autóvételnél, de milliós nagyságrendben. Volt autó, csak 30%-kal drágábban, mint a reális ár, és sikerült elhitetnie velem, hogy ez reális.

   1. András Szabó

    @Gábor Szabó Amit leginkább megtanultam, hogy mivel vagy az ver át akitől veszem az autót vagy az aki "segit" megvenni, igy a legjobb ha 1 millónál drágább autót nem veszek, igy max ennyivel verhetnek át. Eddig ez be is jött.

   2. Gábor Szabó

    @András Szabó sajnos igen, és a saját károdból tanultál, de már tapasztalt vagy legalább

   3. András Szabó

    @Gábor Szabó Eszembe jutott az ide illő szó, tisztességtelen ár. Mindenesetre megbiztam benne ennyi volt az egesz. Es tudtam ha nincs segitseg hanem en keresek autot lehet, hogy átvernek. Persze előtte én is nézegettem autókat, de nem mertem egyiket se megvenni nehogy átverjenek, mert ahogy már irtam is korábban előző autómmal is átvertek. Nem azért, mert ez a mostani autó műszqkilag jó volt, csak rajtam kívül senki se adott volna ennyit érte, csak max. a 2/3-adát. Persze az nehezítette a dolgot, hogy nem sok viszonyitási alapom volt, mert még egy ilyen autó nincs a földön se ami 330-as motor, váltó, futómű, de M3-as kaszni. Csak utólag derült ki más BMW specialistáktól, hogy ez ennyit nem ér. Meg amikor megpróbáltam eladni és a kutyának nem kellett annyiért. Végül fél áron ment el, ha normális áron veszem akkor is bukok rajta 700ezret, de igy 1,7 millót buktam. Alig használtam...

   4. Gábor Szabó

    Akkor magadat verted át :(

   5. András Szabó

    @Csaba Ispán Talán az volt a legviccesebb az én történetemben, hogy direkt azért örültem, hogy van egy ismerős aki segít autót keresni, mert így biztos nem vernek át, mint az azt megelőző autóvásárlásomnál. (És nem, nem értek egyet veled, nem Te voltál a hunyó! :) )

  53. Zsolt Budai

   Másfél óra. Elrepült az idő. Mindenkinek meg kellene nézni!!

  54. Spycontroll

   38:15-nél "az kell mint pápának a Viagra" :-))))))

  55. Spycontroll

   Ha PayPal fizetés volt akkor felesleges volt sok energiát belerakni, mivel ha a PayPal-nál jelenti az ember hogy nem az jött amit rendelt az ember akkor vissza szedik a csalótól a pénzt.

   1. Green Sea Mussel

    Két magánember közti PayPal tranzakció esetén nincs olyan, hogy a PayPal visszaadja a pénzt, ha nem azt kaptad, amiért fizettél. Mert nem webshopból vásároltál és a PayPal nem is tudja, hogy vásárlás történt. A fékszett is ilyen lehetett, egy magánembertől vette használtan, de a PayPal csak egy sima pénzküldést lát.

   2. Gábor Lukácsik

    _"ha a PayPal-nál jelenti az ember hogy nem az jött amit rendelt az ember akkor vissza szedik a csalótól a pénzt."_ Szerintem az csak webes boltoknál van, ha most tőled veszek valamit és paypal-lal fizetek, akkor a paypal nem is tudja, hogy bármilyen terméket kellett volna küldened számomra. Egyik nap ki is próbáltam, küldtem el pénzt egy címre, aztán megnéztem, hog mit lehet jelenteni. 3 lehetőség közül lehetett választani, 1) téves összeg, 2) kauciót nem kaptam vissza, 3) többször vonták le ugyanazt a vásárlást. Olyan lehetőség nem volt, hogy a terméket nem kaptam meg.

  56. Forex Klub - Tőzsde, CFD, Forex kereskedés

   Tudnék mesélni én is olyan magyar pénzügyi csalásokról, ahol akár milliárdokat húztak le "okosan" hiszékeny kisbefektetőkről. hufast.info/plan/vide/eW6UlMablqOUgmw

  57. filmtabletta

   14:20 Ó ez a csajos átverés nekem is megvolt! Elméletileg tengerészgyalogos csajszi megunta az életét, és külföldre akar menni. Fogtam az instagramos képet, amit küldött, kértem még egy párat, kifotóztam, felvittem a gépre és a google képkeresőbe beillesztve meg is találtam az original Instagram profilt, ahonnan lopták. Kifotóztam a beszélgetést, és elküldtem a fotók valódi tulajdonosának, hogy tegye meg a szükséges lépéseket. (majd elégedetten hátradőltem)

   1. Csaba Ispán

    @filmtabletta A kamuprofilt, a kamuprofil kamuprofiljával lehet megnézni, hogy a kamuprofil kamuprofiljának kamuprofilja... Szép új világ ez, a kőkorban meg még könyveket olvastunk, fociztunk meg bicajoztunk. Mekkora ósdi, elmaradott dolgok voltak azok...

   2. Gábor Lukácsik

    @filmtabletta _"A kamu profil eltűnt egy napra rá."_ És ezen kívül mi történt? Semmi, ugyanott folytatta tovább másik profilokkal, ez neki benne van a pakliban, hogy törölgetik a kamu profiljait. Gondolom, nem ez volt az egyetlen instagram fiókja, a többi 128 meg működött tovább. Meg folyamatosan cserélgette mindet, amikor törölgették. A legegyszerűbb meggyőződni, hogy valódi-e a profil, ha kérsz egy olyan képet, ami nem jellemző, ezért kicsi a valószínűsége, hogy talál az illetőről éppen olyat. Pl. mutasson valamit a kezével. Kicsi az esélye, hogy éppen olyan képet tud lelopni, amin mittudomén, mondjuk éppen a bal füle mellett 3-at mutat jobb kézzel. (Persze nekikezdhet fotoshop-olni vagy gimp-elni, ha ért hozzá, de valószínű inkább hagyja a fenébe és keres olyat, aki nem kér mókolós fotókat).

   3. filmtabletta

    @Gábor Lukácsik A kamu profil eltűnt egy napra rá. (Igen te kis akadékoskodó, megnéztem egy kamuprofilommal a csaló kamuprofilt, azzal sem találtam, szóval valóban törlésre került, nem engem tiltott.)

   4. Gábor Lukácsik

    _"és elküldtem a fotók valódi tulajdonosának, hogy tegye meg a szükséges lépéseket. (majd elégedetten hátradőltem)"_ És ő mit tett? Gondolom semmit ...

  58. Zoltán Csondi

   Ez bitang jó riport volt.Értelmesen magyarázta el a dolgokat.Köszönöm szépen :)

  59. Miki Gedő

   "..Pózol a jobbágy a lopott pénzzel.. " XD XD

  60. Andrea Kovacs

   Lehetne az interjúalanyról többet tudni, mint “Albert a digitális nyomozó”? :)

  61. Attila Kalmar

   Brutàlis!

  62. Gábor Péter Nagy

   3:05 Különben nem kapom vissza a pénzt? Egyszerűbb lett volna a paypal-nak írni, hogy nem kapta meg a megrendelt cuccot, és visszakapta volna a zsetont mindenféle nyomozás nélkül. De mondjuk az tény, hogy így nem csak a pénzt kapta vissza, hanem még egy kicsit bosszút is állt.

   1. Green Sea Mussel

    Két magánember közti PayPal tranzakció esetén nincs olyan, hogy a PayPal visszaadja a pénzt. Mert nem webshopból vásároltál. A fékszett is ilyen lehetett, egy magánembertől vette használtan.

   2. Gábor Lukácsik

    @Gábor Péter Nagy _"Ha bármilyen weboldalról vásárolsz és paypallal fizetsz, akkor a paypal buyer protection véd."_ Bizonyára webshopoknál. Most küldtem egy összeget ismerősnek paypal-on, és kipróbáltam a linkelt bejelentést, de nincs olyan pont, hogy nem kaptam meg a terméket, ez a 3 lehetőség van: - helytelen tranzakciós összeg - nem kaptam meg az ígért visszatérítést (ez a leírás szerint számlázás lejártakor használható, ha nem kaptad vissza a kauciót) - egynél többször terheltek meg ugyanazért az egy vásárlásért. Ha veszel valami egy facebook csoportban, vagy Gipsz Jakab weboldaláról, akkor nem is tudja a paypal, hogy bármilyen terméknek kellene gazdát cserélnie.

   3. Gábor Péter Nagy

    @Gábor Lukácsik Ha bármilyen weboldalról vásárolsz és paypallal fizetsz, akkor a paypal buyer protection véd. www.paypal.com/uk/smarthelp/article/what-is-paypal-buyer-protection-and-how-am-i-covered-faq645 When buyers pay with PayPal on any website, PayPal Buyer Protection covers them in case there is a problem. If an item doesn’t arrive or is significantly not as described, we will help buyers get a full refund. Note: Some purchases such as vehicles in the Motors category, industrial machinery used in manufacturing and Real Estate aren't eligible for PayPal Buyer Protection.

   4. Gábor Lukácsik

    _"Egyszerűbb lett volna a paypal-nak írni, hogy nem kapta meg a megrendelt cuccot"_ Gondolom nem olyan helyről vette, ahol a paypal visszatérít. Ebben az is benne van, hogy mindent megvehetsz megbízható helyről is, csak ha valahol olcsóbb picit, akkor az emberek rácsapnak, mint légy a sz.rra. Utána meg megy a panaszkodás. Ugyanez van használt autóval is. Megveheted nagy használt kereskedőnél is, ahol nem akarnak átverni, ha baj van, akkor állják, amit állniuk kell. Meg megveheted a bizalmatlan kinézetű kereskedőtől a murvás telephelyen. Vagy mondjuk a teszkó parkolóban egy ismeretlentől a használt német prémiumot.

  63. Mónika Köcse

   Beszippantott a videó, remelem lesz ehhez hasonló. Kíváncsi voltam, hogy melyik csalások jöhettek velem szemben. 1 hónapja a Covid os autovasarlas... nem beszélgettünk sokáig az illetővel... szerencsére.

  64. Gabor Botschner

   A lové kifjezéstől mindig kizökkentett a figyelmemből pedig nagyon élvezetes videó !

  65. György Oroszi

   Egy ilyet én is lebuktattam, csak elkovettem azt a hibát hogy nem jelentettem... ubisali.blog.hu/2011/10/05/nigeriai_csalok_ismet_de_en_nem_nyeltem_be_mint_dr_csisztu

  66. Lindner Csaba

   Ez nagyon ott volt!

  67. Zey Yarlan

   Hány embert tehetett tönkre ez a "becsületes hekker", akik nem mint egyedi személyiséggel (érzelmekkel, gondolatokkal, jellemvonásokkal, stb.) rendelkező emberi lények jelentek meg előtte, hanem mint "csalók"? A törvények, erkölcsi normák nem egyenlőek az igazsággal. Lényegüknél fogva nem is lehetnek azok, hiszen nem többek elnagyolt és merev sablonoknál, amelyek mechanisztikus követése alkalmatlan a különféle élethelyzetek pszichológiai - társadalomfilozófiai tudatosságon alapuló megítélésére. Aki a második világháború idején hamis iratokkal látott el zsidókat, az "csaló" volt? A törvények alapján annak kellene minősítenünk, hiszen "okiratot hamisított". Honnan tudjuk, hogy egyik-másik ilyen "internetes csaló" kicsoda valójában, milyen élethelyzetben van, s pontosan milyen szándékok húzódtak meg a cselekedete mögött? Egy egy cselekedetet mindig a morális töltését meghatározó emberi - társadalmi összefüggések alapján kell felmérnünk, nem pedig az erkölcsi normák és a törvények alapján, amelyek barbárok. A legvisszataszítóbb talán az a történet volt, amikor egy gyermekeit szerető afrikai férfi és a családja életét zúzta szét kizárólag azért, mert a rendőrség visszautasítása miatt sértve érezte magát. (A pénz akkor is visszatérült volna, ha nem juttatja ezt az embert börtönbe.) A "becsületes hekker" talán ártatlan volt ebben a történetben? A törvény és ezzel a törvényeket képviselő tömeg és intézmények oldalán állt, vagyis az erősebb oldalon. De ez például itt ugyanolyan aljasság volt tőle, mint amit ő feltételezett az áldozatáról.

  68. Attila Kiss

   Hatalmas RESPECT tényleg!

  69. B. Jozsef

   Sziasztok! És hova menjen az ember segítségért? Mert ugye a rendőrség elhajt egy pillanat alatt, végig sem hallgat.. Keresem, kutatom, hogy hova fordulhatnék, de megoldást sehol nem találok:( Pedig szükségem lenne segítségre

   1. Gábor Lukácsik

    _"Mert ugye a rendőrség elhajt egy pillanat alatt, végig sem hallgat.. "_ Dehogy küld el, ha teszel egy feljelentést csalásról, akkor nem küldhetnek el. Olyan szinten nem küldenek el, hogy egyszer behívtak tanúskodni egy 1 évvel azelőtti kb. 1000 ft-os vaterás vásárlás miatt, és jegyzőkönyvbe kellett mondanom, hogy megkaptam-e. Kijöttek lakcímre és a kiskapuban mondták el az esetet, és nem lehetett helyben jegyzőkönyvezni, 1000 ft miatt be kellett fáradnom, és 1 órán át jegyzőköyveztek, gyök kettővel. Mert az eladót valaki feljelentette, hogy nem kapta meg az utalás után a terméket (ráadásul 99,xx%-os eladó volt, látszott, hogy nem csaló, gondolom a vevő sajnálta a +200 forintot a tértivevényre és sima küldeményként elveszett a postán), és elkezdtek mindenkit megkeresni, aki utalt az eladó számlájára, hátha találnak még károsultakat és az összeg hátha átlépi a szabálysértési határt.

  70. 999slawter

   Egyik alap dolog, amit Paypallal megtehetsz: sose küld friends and family küldéssel, mert akkor nincs buyer protection. Igen, triviális dolog, mégis sokan buknak ezen, köztük egyik haverom is, aki így utalt 300 EUR-t egy ps4 pro-ért pár éve, és baszhatta, mert nincs mit tenni, még ha feljelentést is teszel (ráadásul ez Németországban történt).

  71. Péter Simon

   Miért nem tiltod le a reklámokat, ha ennyire félsz, hogy megvezetnek velük?

  72. Alexander Kovacs

   Ez nagyon jó volt

  73. nagyzoltangabor

   Nagyon jó a videó. Bár némelyik bank megérdemli itthon, hogy lehúzzák.

  74. TOMZ

   31:58 - Saját tapasztalat, helyet nem mondok, nincs értelme. Édesanyám nem volt annyira otthon az IT-ban,interneten, és még mellé hiszékeny is(volt addig). Adott egy kamu webshop, ahol x összegért karkötőt(természetesen nagy márkának fasza hamisítványa) tudsz venni. Természetesen kártyával. Elég fasza pénzösszeget lekaptak az állítólagos 10 EUR helyett. Erről akkor értesült, amikor meló közben jött neki 3 SMS, üzenetenként 50 EUR levonásról. Ezt meglátva nyílván tiltotta a kártyát stb. Én szoftverfejlesztéssel foglalkozom, dolgoztam már payment rendszeren, ismerem az ilyennemű rendszereket. Egyértelmű volt, hogy bemegyünk a helyi rendőrörsre, ahol egy ismerős nyomozó foglalkozott az ügyünkkel. Szépen felvette a szokásos jegyzőkönyvet stb.. Aztán jött a kérdés, hogy akkor most végül is ez hogy történhetett. Konkrétan nekem kellett ezt az egész rendszert elmagyarázni, hogy mégis hogy történhet az, hogy egy fake weboldalon ilyen dolgokat lehet csinálni, mindezt úgy, hogy az "áldozat" lehet nem is veszi észre a dolgot. Szinte fogalma sem volt arról, hogy mégis hogy történhet meg ilyen, arról meg aztán végképp semmi, hogy mit kezdjenek ez ellen. Természetes, hogy ez nem csak az "ő" hibája, de 2021-ben ez egy olyan probléma, amivel foglalkozni kell. Osztom a szakértői véleményt, hogy a meglévő nyomozói állomány tudásbővítésére lenne szükség, valamint minnél komolyabb kibervédelmi diviziót létrehozni.

   1. Gábor Lukácsik

    @maláj vezérigazgató _"most mit mondjak - szerencséd volt ???"_ Nem nekem volt szerencsém, mert én megkaptam mindent eddig. Valaki más jelentette fel az eladót, hogy nem kapta meg a kifizetett terméket. De nem érte el a szabálysértési határt a termék értéke. Ezért elkezdtek mindenkit behívni, aki az utóbbi iksz évben utalt a manusz számlájára, hátha találnak még valakit/valakiket, akit becsapott, aztán akkor talán megnő az összeg annyira, hogy seggbe tudják rúgni érte. (De bizonyára nem találtak, az is már akkor egy ezres nagyságrendes eladó volt 99,x%-kos pozitív értékeléssel, valószínű a postán veszet el a cuccos, mert a magyar ember már csak olyan, hogy ha vesz valamit 8e forintért, akkor már sajnálja az a két kabátgombot még mellé, hogy tértivevénnyel küldesse el. Jó lesz az sima levében, a postásoknak is jól esik egy kis nyugdíj-előtakarékosság.) Nekem egyáltalán nem volt szerencsém, mert egy órám ráment a jegyzőkönyvezésre. Hiába mondtam a kiskapuban (személyesen kijött 2 rendőr), hogy a vateráról mindent megkaptam eddig az életben, ne kelljen már bemennem egy 1000 ft-os termék miatt. Amit ráadásul meg is kaptam, mert emlékeznék, ha nem. De, csak ott tudnak jegyzőkönyvezni. De persze jártam pl. úgy, hogy ellopták a tárcámat, iratokkal együtt. Rendőrség széttette a kezét. Most mit tudnának csinálni, merre keressék ... Van ilyen, hogy nincs merre elindulni. De azért amikor van egy utalás, azon el tudnak indulni általában.

   2. maláj vezérigazgató

    @Gábor Lukácsik most mit mondjak - szerencséd volt ???

   3. Gábor Lukácsik

    @maláj vezérigazgató Ehhez képest engem 1000 ft-os vaterás termék miatt becitáltak egyszer a helyi őrsre, ahol jegyzőkönyvbe kellett momdanom, hogy megkaptam-e az eladótól kb. 1 évvel azelőtt.

   4. maláj vezérigazgató

    @Gábor Lukácsik már a "kis sündőr" sem veszi fel a jegyzőkönyvet mert ad1 nem tudja miként is kell, ad2 utál dolgozni, ad3 jobb az ha a felettesei seggét nyalva nem növekszik a statisztika a bűntény rögzítésével ...

   5. Gábor Lukácsik

    @maláj vezérigazgató _"továbbképzésekre járni_" Hülyeség. A talpas rendőrnek nem kell szakértenie. Főképp minden témában, amivel beeshetenek az emberek? Ha nem IT-s csalással ment volna TOMZ, hanem autós átveréssel, akkor meg azt kérdezte volna, hogy miért nem közlekedésmérnökök fogadták az őrsön. Nem Hermann Ottó volna az utolsó magyar polihisztor, hanem minden rendőr. És szükség sincs rá, a kis rendőr felveszi a jegyzőkönyvet, hogy mi történt: jelen példában internetes vásárlással való csalás, aztán majd ha szükség lesz rá, akkor egy szakértő megszakérti, hogy vajon mi történhetett és hogyan.

  75. Peter Andrasi

   Tesom, te hogy lehetsz meg eletben?

  76. Moho Gorilla

   A hálózat csapdájában...valós események alapján. :D Nagyon állat "műsor"! Köszönöm, hogy ilyennel is foglalkozol!

  77. Bitcoin Bázis

   Wow, szuper jó! Gratulálunk! Alberttal fel lehet venni a kapcsolatot valahol? Kriptò tele van scammerekkel. Néhány tippet nálunk is megoszthatna :)

  78. zoltán nagy

   A nagy magyar banknak részemről egy riszpekt mert nekem egy 120 ezres csalást simán visszautaltak,semmi teketória vagy nyomozgatás

   1. zoltán nagy

    @Gábor Lukácsik nekem egy dolog jött le eddig az életben az igazságról és a hazugságról mégpedig a hitelesség,ezt az ember valahogy megérzi,hogy mi az életszerű történet vagy mi a kajli,egy olyan munkahelyen ahol a becsület nagyon erősen kell hogy jelen legyen mindig muszáj fedhetetlennek lenni és annak is látszani (a levésen van a hangsúly) ahol felmerül a kétely ott minimum valami nem frankó,valszeg piti dolog de mindig a pici dologból indul ki a nagy.Egy kőműves könnyedén elvihet egy fél zsák cementet senki nem ítéli el de pl egy pénzügyi munka az más

   2. Gábor Lukácsik

    @zoltán nagy _"Az én esetemben egy francia mobilbolt és egy külföldi(nem magyar) vevő léte eléggé megalapozhatja az ártatlanságomat"_ Hát elvileg igen. Gyakorlatban meg egyik kollégga épp ezzel küzd, már van ügyvédje. 200 eurós csalást követtek el a nevében eladott, de az utalás után másik EU-s országba el nem küldött áruval. Hiába mondta a rendőrségen, ahol gyanusítottként kihallgatták, hogy a pénz nem is hozzá érkezett, senkit nem hatott meg.

   3. zoltán nagy

    @Gábor Lukácsik igazad van ,de a jogban talán alkalmazzák a vélelmezhető szócskát ha igaz .Az én esetemben egy francia mobilbolt és egy külföldi(nem magyar) vevő léte eléggé megalapozhatja az ártatlanságomat és azért volt még pár próbálkozása az ürgének de a kiber védelmi rendszer nem engedte az utalást,mégsem szokott az ember naponta 3 ifont venni nem?

   4. Gábor Lukácsik

    @zoltán nagy _"nem volt nagyon mit magyarázkodni ,külföldi netboltban vettek valszeg ifont a számlámra"_ Oké, de ha nagyon kukcoskodni akarnának, akkor ezt se tudod bizonyítani, hogy nem te vásároltál (attól még, hogy nem a te címedre küldtetted, hanem egy hamradik félnek, vehetted te). Vagy hogy nem te adtad oda a kártyaadataidat egy ismerősödnek.

   5. zoltán nagy

    @Gábor Lukácsik igen van különbség lehúzás és csalás között,engem egyébként a klasszikus eset ért meg nem volt nagyon mit magyarázkodni ,külföldi netboltban vettek valszeg ifont a számlámra,hallottam olyant is hogy a bankoknak erre külön biztosítása van igy semmiképpen nem éri kár őket,viszont abban is van ráció hogy az ö bankjuk által biztosított számláról nyúlnak le embereket ergo rájuk bízott pénzt lopnak bűnöző elemek,igy azért érthető ha kár-térítenek,viszont ha a gyerek vesz egy videojáték szkint azt igenis le kell nyelni a szülőnek,végöl is az az ö saruk

  79. zoltán banfalvi

   Nagy nagy gratuláció a riportalanynak. Ledöbbentem. Tátott szájjal halgattam mik vannak. Hasonlóképp jártam én is kisebb összeget loptak tőlem régebben vendéglátó egységben. Feljelentést tettem, megmondtam az autó rendszámát, kiderítettem az egyik tettes nevét, címét, a lopásról készült biztonsági kamerafelvételt mellékeltem a feljelentéshez. Eredménytelenül tettem mindezt. Érdekes. Ezt a videót sok sok ismerősömnek ajánlom megnézni. Nagyon sokat tanultam belőle. Köszönet.

   1. zoltán banfalvi

    @Gábor Lukácsik 8-9000ft érték volt.Igen,a szabálysértési érték alatt. 2 órámba került nekem is.

   2. Gábor Lukácsik

    _"Hasonlóképp jártam én is kisebb összeget loptak tőlem régebben vendéglátó egységben. Feljelentést tettem, megmondtam az autó rendszámát, kiderítettem az egyik tettes nevét, címét, a lopásról készült biztonsági kamerafelvételt mellékeltem a feljelentéshez. Eredménytelenül tettem mindezt."_ Mennyire kis összeg volt? Még a szabálysértési határ alatt? Nekem néhány éve be kellett mennem jegyzőkönyvbe tanúvallomást tenni egy 1000 ft-os vaterás vásárlás miatt. És ragasztkodtak hozzá, hogy de menjek be, mert jegyzőkönyvet csak az őrsön tudnak felvenni, és bementem, egy órám ráment, hogy jegyzőkönyvbe vették, hogy nem emlékszem, mit vásároltam körülbelül 1 éve a vaterán az adott nevű eladótól 1000 ft-ért, de megkaptam, mert minden vaterás vásárlást megkaptam. Emlékeznék, ha átvágtak volna.

  80. Attila bézi

   Kicsit nagyonsokat tud a srác!!!

  81. Ferenc Zékány

   Sziasztok jo videó lett köszi. Az ukrán sztori nagyon nagy, de amit a srác mond ennek kapcsán hogy milyen jó hogy ukrajnában az emberek bejelentést tesznek és nem bujdisnak othol szégyenükben az nem biztos hogy teljes mértékben megálja a helyét. Ott inkább arról van szó hogy átvágtak olyan embereket az autós szélhámosok akiknek nem csak pénzük hanem kapcsolataik is voltak és már nem volt mit tenni a rendőröknek muszály volt valamit felmutatni. Erre szaladnak amerikai segitségért nem csalódtam Ukrajnában , (pénz kell utakra kérünk eutól, pénz kell covid védekezésre kérünk eutòl, meg kell találni pár szélhámost irány amerika. Aztàn a pénz eltűnik a szélhámos bizniszt meg fojtatják ők de már sajátzsebbe😂) persze lehet hogy nincs igazam. Üdv Kárpátaljáról

  82. Steven Huffnagel

   Digitális tolvajkergető. :) Magyarország nem jogállam, ilyen emberekre itt nincs szükség... (Aki nem ismerné a Tolvajkergetők történetét: az lett a „vesztük", hogy néhány fejes rendőrkáder bepöccent, hogy sikeresebb statisztikát mutattak föl, mint a rendőrség. Pl. Debrecenben gyakorlatilag megszűnt a működésük alatt a biciklilopás. Budapesten szintén visszaesett az elkövetések száma, ugyanis ezek a bűncselekmények jellemzően néhány visszaeső tolvaj(bandá)hoz és orgazdához voltak köthetőek.) Amit említ a videóban: nem csak azért nem jelenti senki a dolgokat, mert jelen esetben égő palinak lenni, meg a rendőrség és főként a bíróság amúgy is digitális analfabéta és nem menne utána az ügynek (vicc, amikor egy bíró azt se tudta, mi az az IP-cím). Hanem Magyarisztánban azzal is megszívatták a csóró parasztot, hogy a lopási értékhatárt fölemelték félmillióra. Azalatt csak egyszerű szabálysértés, magyarán a tolvaj röhög a markába. Az egyszeri ember értelmezni se tudja a politikai forintmilliárdokat meg banki eurómilliókat, de az nagyon is kézzelfogható, amikor pl. a biciklijét ellopják, szerszámosbódéját feltörik, haszonállatait ellopják, és a rendőrség nem is foglalkozik vele. Persze trafipaxozni bárhol-bármikor tud.

   1. maláj vezérigazgató

    @Gábor Lukácsik az egész tolvajkergetők lényegét akkor nem értetted ... sajnálom

   2. Gábor Lukácsik

    @maláj vezérigazgató _"M1-en szocializálódtál vajh ???"_ Nem nézek tévét. Láttam jó pár epizódjukat, aztán egyrész nagyon úgy tűnt, hogy teljesen megalapozatlanul vetődnek mindenre, sokszor árnyékra csak (valami csóka munkahelyére akartak bemenni, mert úgy hallották valakitől, vagy azt találták ki, hogy ott valami kádban van az ellopott kerékpárjuk, és a kádból nem jön ki a jeladójuk jele). Másrészt amit műveltek párszor, az már simán garázdaság volt. Volt olyan rész, amelyikben valami szakadt autót borogattak, mert valakitől azt hallották, hogy tolvajé. Aztán fel is törték, kifeszítették az ajtaját, találtak benne csekkeket, meg lakcímet valami levélen vagy iraton, elmetek a lakcímre, de ott csak valami idős mama jött ki az ajtóhoz, aztán elintézték annyival, hogy téves volt a nyom. Aztán ezért még pics.n se rúgták őket. Én nekiállnék autót borogatni az utcán, meg autót feltörni az utcán, mert valaki azt mondta, hogy egy tolvajé, engem biztos elővennének érte. Valamelyik epizódban meg is írtam nekik, hogy okosabban kelle csinálniuk, mert így meg fogják ütni a bokájukat. Környéken is van pl. nemzetőrség, meg polgárőrség, azok is megfogtak már egy halom piti tolvajt (volt telek, ahol még a kerítést is lelopták reggelre). Mégse b.sznak ki velük, mert "jó a statisztikájuk". Sőt, nagyon jó kapcsolatban vannak a rendőrséggel.

   3. maláj vezérigazgató

    @Gábor Lukácsik M1-en szocializálódtál vajh ???

   4. Gábor Lukácsik

    _"Aki nem ismerné a Tolvajkergetők történetét: az lett a „vesztük", hogy néhány fejes rendőrkáder bepöccent, hogy sikeresebb statisztikát mutattak föl, mint a rendőrség."_ Az lett a vesztük, hogy hülyék voltak. Ha betartottak volna minden szabályt, akkor most is működhetnének.

  83. Benő

   Nagyon hasznos és érdekes volt! Minden szava igaz. Engem is megtalált ősszel egy Amelia Harper, aki Szíriában dolgozó amerikai katona, és kapcsolatot keres :DDD. Meglepően jól és hiba nélkül írt angolul, válaszai bár néha egysíkúak de logikailag felépítettek voltak. Sőt még képeket is küldött, ha kértem. Mondja, menjünk át whatsappra. Na itt kezdődtek a problémák, hogy egy eldobós angol számról írt (amerikai katona szíriában). Minden kérdésemre válaszolt, bár már ott is megdőlt, hogy 2x mutatkozott be és egyszer átváltott németre :DDDD Na és 1 nap után eljutottunk a lényeghez: őt most szolgálatban van, és fel kéne tölteni az apple accountját :D Mondom neki, "persze máris" csak előtte fel akarlak hívni, és hát csodák csodájára nem tudta felvenni, mert szolgálatban volt. :D :D Utána próbálkozott még párszor + mondogatta, hogy sziveszterezzünk együtt Újzélandon :D. Megkérdezte, hogy mivel foglalkozom, mondom neki, hogy secret service és csalókat buktatunk le. Utána már nem volt elérhető :D :D Amúgy nagyon jó tanácsokat mondott Albert, én is képkeresővel találtam meg az eredeti személyt (Amanda M.) akinek a képeit ellopta. Ő tényleg katona és az AirForce-nak dolgozik.. Több ilyen videó kéne!

  84. Ricardo Eduardo Gomez

   Grat Albi!

  85. Mark Kele

   Engem egyszer átvertek, feljelentést tettem, kihallgattak. Majd kaptam egy hivatalos, vastag dokumentációt az ügyről (minden érintett, termék, érték), hogy rajtam kívül még majdnem 100 embert átvert, X összeg értékében és valami mediációs eljárás igény hiányában az eljárást felfüggesztik és még kártérítési kötelezettsége sem lett az embernek... Úgy látom, hogy magánemberként, ha bemész a rendrőségre Magyarországon, akkor leszarják. Teszem hozzá az én felejelentésemet is leszarták, el sem jutott a vizsgáló rendőrkapitányságig, úgy jutottak el hozzám, hogy meg lett az ember és a banki adatokból jutottak el hozzám, hogy utaltam X termékért X összeget és így hívtak be tanuként. Szóval erről ennyit, ez a csalódás után nem hiszem, hogy megint a rendőrséghez fordulnék, inkább óvatosabb vagyok. (Amúgy egy megbízható értékelésekkel rendelkező eladó volt, ezért is utaltam előre, de nem volt olyan nagy összeg, ezután 100x meggondolja az ember)

   1. Gábor Lukácsik

    @maláj vezérigazgató _"ez a dolog kronológiája ... eladnak pár nem nagy értékű dolgot amivel szereznek pár pozitív értékelést aztán mehet a csalás"_ Jó, de látod, hogy évek óta van az oldalon és eladott ikszszáz vagy ikszezer terméket, vagy 2 hete és eladott 10 darab Balaton szeletet. Most épp PC-t nézek, és van eladó (akitől már vásároltam is már régebben), ~5000 eladással és 99,7%-os vevői elégedettséggel. Plusz el tudom olvasni akár csak a negatív véleményeket, ha látni akarom, hogy ki mivel volt elégedetlen (persze 1-2 hülye mindig akad ennyi eladásnál). Vagy másik eladó, szintén többszáz eladással és szintén 99% fölötti elégedettséggel. Akkor miért vennék olyantól bármit, aki 2 hete kezdte és eddig eladott 8 darab filléres bizsut, meg most árul egy PC-t. Persze, ha akarom, odarakhatom a p.csömet az üllőre, reménykedve, hogy hátha nem csap rá a kalapács, de miért tenném???

   2. maláj vezérigazgató

    @Gábor Lukácsik ez a dolog kronológiája ... eladnak pár nem nagy értékű dolgot amivel szereznek pár pozitív értékelést aztán mehet a csalás

   3. Gábor Lukácsik

    _"rajtam kívül még majdnem 100 embert átvert"_ ... _"Amúgy egy megbízható értékelésekkel rendelkező eladó volt,"_ A többi átvert személy pozitív értékelést adott neki??? Vagy volt majdnem 100 negatív értékelése, de számodra ettől még megbízhatónak számított???

   4. maláj vezérigazgató

    ennyi ...

  86. Laci Kéri

   Najó, de hiába jelentem be az 500 forintot, a rendőrség simán nem foglalkozik az emberrel. Leráznak hacsak véletlenül nem futok össze egy olyan nyomozóval aki ezeket gyűjti.

   1. Gábor Lukácsik

    _"Najó, de hiába jelentem be az 500 forintot, a rendőrség simán nem foglalkozik az emberrel. Leráznak hacsak véletlenül nem futok össze egy olyan nyomozóval aki ezeket gyűjti."_ Ha 500 forinttal átvernek, az nem is ér annyit, hogy elmenj a rendősrségre és rámenjen az időd, amíg bejelented. Egyébként nekem egyszer kellett mennem tanúskodni egy 1000 ft-os vaterás vásárlás miatt is, behívtak a helyi rendőrőrsre és jegyzőkönyvbe kellet mondanom, hogy megkaptam a terméket. Több, mint egy órám ráment.

  87. majkiboy86

   A 21.perc körüli témához kapcsolódóan: hardverapro-n volt fent több számomra érdekes hidetés egy bizonyos eladótól. Az eladó jelezte válaszban,hogy azok már nincsenek meg,holott még aznap,sőt másnap is frissült a hirdetés,mert fizetett volt. Jelentettem a harvarapro moderátoroknak,h a hirdetés tárgya már elkelt,de a hirdetés továbbra is aktív. Az volt a válaszuk,hogy ez fizetett hirdetés,nem vesszük le. Mérhetetlenül gusztustalan hozzáállás.

   1. maláj vezérigazgató

    @Gábor Lukácsik ha nem kilincsorrú libsi gyökerek lennének ott a "nagybetűsök" akkor egész másképp nézne ki ez a történet (IS) ... az egész oldal már kb. 5-6 éve süllyesztő

   2. Gábor Lukácsik

    @maláj vezérigazgató _"mit vársz 1 olyan oldaltól ahol a moderátorok "feketén" dolgoznak, a többi dologról már nem is beszélve ???"_ Meg eleve nem is tudhatják, hogy igazat mond-e a bejelentő, vagy csak szórakozásból levetetne hirdetéseket. Másrészt, ha ki van fizetve iksz napra a hirdetés, akkor mit tegyenek? Vegyék le és küldjék vissza a maradék napokra a pénzt, hogy "valaki azt mondta nekünk, hogy már elkelt ..." ??? Harmadrészt: hardverapró ... eleve komolytalan az egész ...

   3. maláj vezérigazgató

    mit vársz 1 olyan oldaltól ahol a moderátorok "feketén" dolgoznak, a többi dologról már nem is beszélve ???

  88. ház Életerő-

   Gratulálok! Elküldtem a videó linkjét Donald Trumpnak, mert nagyon tetszett a fiatalember tudása, hozzáállása! Hátha igénybe veszik a választásokkal kapcsolatos csalások felderítésére!

   1. ricsip

    A Chris Krebs nevű vérprofi IT security rocksztárt még a választások után kirúgták,szóval igazi nagyágyú szerintem a helyére most 4 évig nem fog kerülni.

  89. Somogyi Jòzsef

   A sok romantikus filmben látottakat elhiszik, hogy a valóságban is így van...

  90. Kovács Dóra

   jó de most ez az 500 Ft os átverés, utána az a weboldal elmesélte a nézőknek, hogy bocs amúgy tök ingyenesek vagyunk és levettük a kamu kódot? bárki tudott erről hogy egy nem jogosan van beszedve???? Biztos felháborodtak volna, ha rendesen el van magyarázva, ha csak annyit hallanak, hogy a bemondó azt mondja ingyenes és kész és semmi infó később a weboldalon, akkor miből gondolná bárki?? Egy rendes weboldal kiírja és buzdítja az embereket hogy menjenek a rendőrségre.

  91. Staren Harkon

   Tisztelt xy-Albert ! Fogad-e Ön tanítványokat? Válaszát előre is köszönöm! Harkon.

  92. HARDMODE

   Az a helyzet, hogy a valóságban ez úgy megy, hogy ha valaki ki is derít mindent a csalóról, összes adat, valós számlaszám, stb, stb, joggal gondolhatná, hogy egy hivatalos banki megkereséssel, ahol bizonyítja, hogy pl. nem történt ellenszolgáltatás a pénzért cserébe, a bank intézkedik "cégen belül". Ezzel szemben inkább azt a hivatalos álláspontot fogja közölni, kb. hogy " Értesítettük az ügyfelünket, hogy csalás ügyébe keveredett, de mivel nem válaszolt megkeresésünkre, nem tudunk segíteni. Pá ". Hogy micsoda ? Tehát egy banknak az a hivatalos álláspontja, hogy ha átversz 1000 embert online darabonként 1 millióra, akkor barátom van 1 milliárdod amit megtarthatsz. Ez van. Vicces, nem ? Azért van annyi netes csalás mert nincs felelősségre vonás, hiába bizonyítasz valamit feketén-fehéren a bankok az ügyfeleiket védik akár törvénytelenséggel szemben is. És ha ilyesmi járna a fejetekben ,hogy majd az europol/cyber crime/internet rendőrség vagy hasonlók ;) segítenek, felejtsd el, elég megnézni egy két szervezet honlapját, vagy bejelentőjét, egy ügyes 7 éves komolyabbat csinál a délutáni kakaója közben. Konkrétan a vicc kategória. Lehetne jobb is nyilván, jobb emberekkel, több forrással, csak szimplán nincs rá igény. Ez van. Ha át***vertek, így jártál, majd tanulsz belőle, nincs is ezzel baj, eddig is így volt, csak az ember a 21. században kicsit többet várna. Sorry, WOT,TLDR.

  93. Krisztian Bogdan

   Manapság az autó lopások megrendelésre és konténerezve történik. Internet és mobil telefon nélkül. Tökéletes , lenyomozhatatlan. 20 millás kocsinál egy indexért nem kár ....stb megoldások. Szóval normális ember ha normális bűnöző nem használ internetet.... Igy ez is nevetséges.

  94. Krisztian Bogdan

   Bocsi srácok. Ennek most miértelme volt??? Egy bűnöző képzőn levetitik eme művet .... kielemzik , megbeszélik.... A fiatal srác pedig pofára esik és hiába kínlódót eddig , labdába se fog rúgni. A bűnözök 99 százaléka ha értelmes , ebből a videoból rendesen feltud készülni. Pont az ilyen embereknek kéne láthatatlan szellemnek lennie. Szóval ez igy nekem a fiatal srác részéröl a hurikános menözés jött le.

   1. Gábor Lukácsik

    @Gábor Szabó _"A bűnözők mindent tudnak, és mindig egy lépéssel előttük járnak."_ Ugyanúgy, ahogy IRL se minden bűnöző egy Lex Luthor, sőt, némelyeknek elég korlátozottak a képességei, ugyanúgy az IT bűnözésben is megvannak a gyenge képességűek. Nehogy már azt mondd, hogy az a személy _"mindent tud és mindig egy lépéssel előttünk jár,"_ aki olyan facebook fiókkal ad el valamit egy facebook csoportban, ami alapján simán meg lehet találni (a videóban erről volt szó). Nagyon egyszerű volna a megoldás: csak megbízható helyről kell vásárolni. A fenti sztoriban is a srác elmesélte, hogy 10%-kal olcsóbb volt a fék, és ráugrott, egy facebook csoportban fizetett egy ismeretlennek. 10%-kal többért biztos kapott volna olyan helyen is, ahol van értékelés, van pénzvisszafizetési garancia. Aztán akkor nem kell keresni, hogy ki volt, nem kell odautazni, nem kell vitázni. És még szerencséje volt, hogy csak anyuci ostoba kisfia próbált egy kis zsebpénzt szerezni egy egyébként jó környéken, és nem (csak mondok valamit) a Hős utcában volt a cím, ahol egy-két kábszeres hülye néhányszor beleállított volna egy rugós bicskát, amikor a fék árát kéri vissza. Ezen a világon mindennek ára van, annak is, hogy lenyomják az átverés kockázatát.

   2. Gábor Szabó

    Te nagyon egyszerű lélek lehetsz. A bűnözők mindent tudnak, és mindig egy lépéssel előttük járnak.

   3. Gábor Lukácsik

    @Krisztian Bogdan _"remélem boldog vagy.....ki javítottam."_ Csak poénnak szántam, nem szoktam a helyesíráson rugózni.

   4. Krisztian Bogdan

    @Gábor Lukácsik remélem boldog vagy.....ki javítottam.

   5. Gábor Lukácsik

    _"az ilyen embereknek kéne láthatatlan szelemnek lennie."_ A láthatatlan szeled az mást jelent :-D _"A bűnözök 99 százaléka ha értelmes , ebből a videoból rendesen feltud készülni."_ Akiket facebook profil alapján m egtalál, azok eleve nem értelmesek. Csalni a saját fiókoddal?

  95. Péter Majoros

   1. Jó, akkor ment a like 2. Nagyon jó a videó, mint már sok ezren leírták vagy lusták voltak utánamenni. 3. Maximális tisztelet Neonak! Kellene pár ezer ilyen jóérzésű tehetség! Köszönöm!!!!!!

  96. Ede Szécsényi

   Ez hatalmas lett

  97. hallernorbi

   Ismerek magyar nőt (55 éves, rokonom), aki teljesen véletlenül elkotyogta, hogy a laptopját elajándékozta egy békefenntartónak. Visszakérdeztem, hogy nofene, merre szolgál az "udvarló", mire ezt a sztorit hallottam: Palesztinában békefenntartó, de amúgy itthon állatorvos. És a társai hetente indulnak hozzá, és ilyenkor szokott neki küldeni kisebb dolgokat. Volt amikor kaját főzött neki. És tuti megkapja, mert pár nap múlva visszaírt neki face-en, hogy köszöni szépen, nagyon ízlett. A laptop azért kell, hogy többet tudjanak egymással videóchat-ezni, mert a telefonja gyorsan merül. Ugye már sejtitek, hogy akik itt Pesten átvették az ajándékokat, igazából azokkal levelezett a szerencsétlen nő. :-) Nem is értem mit gondolt, vagy mit remélt ettől a távkapcsolattól. Fura, hogy pár jószóval ennyire be lehet hülyíteni a nőket. (pasikat meg egy csöccsel.. de azon nem csodálkozunk)

   1. Gábor Lukácsik

    _"Fura, hogy pár jószóval ennyire be lehet hülyíteni a nőket. (pasikat meg egy csöccsel.. de azon nem csodálkozunk)"_ Ha az utóbbin nem csodálkozol, akkor az előzőn mi a fura. Azzal lehet átverni az emberet, amit el akar hinni. Van aki egy pasinak dől be, van aki egy nőnek, van aki egy örökölt nagyobb összegnek, van aki a tesco parkolóban átírt lerúgott, lelakott, legyilkolt német prémium autónak.

  98. Pálinkás Zoltán

   jól beszél, jót tesz, jó rész, jól éreztük magunkat. köszi kopasz.

  99. Szilágyi Szabolcs

   33:44 "Megpöckölöd, hogy megmozduljon" ... Ez volt Columbo módszere is. :-)

   1. Green Sea Mussel

    Ja, csak Columbo a feleségét nem pöckölte meg sose :) Legalábbis homály fedte.

  100. Hibácska Péter

   Ez, durva! Köszi srácok!