Akkor itt fogunk élni - Hello, WMN! (DTK, Mihalik Enikő, Ördög Nóra, Puskás Peti és Sipos Katalin)

WMN Magazin

104 E megtekintés106

  Jó, hát akkor itt fogunk élni - de nem mindegy, meddig! Hello, WMN! emberről, bolygóról, jövőről. Neked is fontos természeti értékeink megóvása? Támogasd a WWF Magyarországot!
  Hiánypótló szembenézés a Föld Órája előtt.
  Moderátor: D. Tóth Kriszta, a WMN alapítója
  Beszélgetőtársak:
  Mihalik Enikő modell
  Ördög Nóra műsorvezető
  Sipos Katalin biológus, a WWF Magyarország igazgatója
  Puskás Peti zenész, színész, műsorvezető, aktivista
  Támogasd a WWF Magyarországot, akik most cserébe egyedi, névreszóló kulaccsal lepnek meg téged. Folyjon össze a neved a természetvédelemmel!
  A kulacs csak limitált darabszámban érhető, úgyhogy siess! Ha lecsúsznál róla, akkor se búsulj, csatlakozz a WWF tagsághoz vagy ajánld fel nekik az 1%-od egy fenntartható jövőért! Itt találod a részletes információkat: wwf.hu/panda-bolt/mindenfele/nevre-szolo-kulacs-fold-oraja-kiadas-limitalt-darabszam
  A Hello, WMN! tematikus támogatója a WWF Magyarország és a Budapest Bank, a dizájn-felelőse a TorTer e-Design.

  Közzététel: 20 napja

  Megjegyzés

  1. Csilla Írisz Kövesdi

   Peti nagyon jó gondolatokat fogalmaz meg, amiket évek óta mondok: ne tolják át az emberekre a felelősséget. Legyen a kínálat is megfelelő. Katalin nagyon profi, szuper gondolatok.

  2. Lili Nagy

   Annyira jó és fontos téma miért ilyen hiteltelen vendégeket hívtatok mint Ordog és Mihali???! Borzalmasan álszentek. Nem tudtam végignézni. Ez nem volt profi választás

  3. Luca Szabadkai

   Nekem összességében tetszett a műsor, bár Nóri mentegetőzése picit zavaró volt, de talán sok olyan követője is megnézte a beszélgetést, aki nem igazán figyel a témára. És akkor már rögtön megérte meghívni.:) Enikő kifejezetten szimpatikus, én is kb. itt tartok. A ráeszmélés megtörtént, a múlt hibáit nem tudom semmissé tenni, de mostmár teszem amit tudok! Peti szuper példa, Sipos Katit pedig hallgatnám bármeddig. DTK elvihetné egy körre!

  4. Marika Debreczeni

   Ez nem mindig generációs probléma....a párom most lett vega közel a 60-hoz. Felismerés, nyitottság, környezet, és intelligencia...... Másik amivel nem érték egyet, hogy a kisemberre toljak a felelőséget, ezt pont fent kellene kezdeni, pl hiába szelektíven gyűjtöd a szemetet, már az autón egybe öntik,???? Vicces ezt hallgatnom mivel, amikor már valami elérhető arra az emberek hamar rászoknak, de még mindig a profit az úr, úgyhogy addig hiába passzírozzuk a szrt. Az idősebbek pedig - mivel szegényebbek is- sokkal jobban spórolnak mindennel, mint a fiatalabb generáció.......en pl egész eletemben mértékkel ettem, ittam, miota lehetoseg van rá, csak second hand ruhát veszek, szelektíven gyűjtők...... P.S. A papirpohar miatt is fákat vágnak ki...az nembaj????

  5. Peter Csikos

   Remélem Kriszta olvassa a kommenteket és tanul belőle.

  6. Eszter Mátai

   Ehhez a videohoz most engem a celebek vonzottak be, viszont tartalmilag sajnos eleg gyengenek erzem, foleg, ha parhuzamba allitom a tema sulyossagaval es a WMN kivalosagaval. Talan jobb lett volna inkabb kicsit kevesebb embert elerni ennyi celeb nelkul, de csereben nyomot hagyni a fejekben kivalo, hozzaerto szakemberek, aktivistak segitsegevel. A WMN nev eleg eros ahhoz, hogy elcipeljen egy ennel komolyabb hangvetelu videot.

  7. Zseni

   Szuper és fontos beszélgetés, hála érte! Kedves Kriszta és mindenki: szeretettel ajánlom figyelmetekbe dalainkat a hulladékmegelőzésről-tudatos vásárlásról: 🎵Légtelen történet hufast.info/plan/vide/d2nbas5tsIiRkoU Számolj el 3ig hufast.info/plan/vide/n4GlntSeuJ-1lGQ Count to three hufast.info/plan/vide/gozWnZih2nOYq2w Minden jót kívánva, Horváth Genovéva

  8. 01Hmmmm

   Nos, 15 percig néztem és hallgattam a beszélgetést, és eszembe jutottak a régi hentesek és piacok. Kértél 10 deka "felvágottat", a hentes leszalámizta a rúdból, és papírba csomagolta, a fél kiló tarját szintén papírba csomagolva kaptad, a zsírt tömbből vágta le és szintén papírban vihetted haza. Piacon a vásárolt krumplit, zöldborsót a fonott kosaradba öntötték, a tyúkot élve vitted haza. Ma mindezt nejlonban, műanyagdobozokba csomagolva kapod. Amelyik élelmiszerüzletben működik ma hentespult, ott a "felvágottat" ugyan papírba csomagolják, de a húst már nejlonzacskóba. Minden más csomagolva, még a krumplit is nejlonzacskóba pakolod.

  9. 01Hmmmm

   7 perce nézem, és mégsem bírom ki megjegyzés nélkül. A Föld lakossága 1960-ban 3 milliárd volt, 2020-ban 7,7 milliárd. Ez nem maradt következmények nélkül. Viszont Magyarország lakossága ezalatt a hatvan év alatt nem duplázódott meg, de megtriplázódott a közútjainkon közlekedő belsőégésű motorokkal hajtott gépjárművek száma. India és Kína népessége növekedett robbanásszerűen, utóbbiban az életszínvonal is, ami magával hozta az ottani gépjárműállomány növekedését is. És végül, ennek a közel 5 milliárd plusz embernek kellett lakás és élelmiszer, valamint ruházat. Ezek előállítása szintén környezetkárosító, szóval úgy tűnik, a mi országunk környezetszennyezése eltörpül, vagyis nem befolyásoló tényező. Ez persze nem jelenti azt, hogy semmit nem kell tennünk környezetünk védelme érdekében. Egy adatot azért leírok: mezőgazdasági területünk 1960-ban 7141 (ezer) hektár volt, 2019-ben 5309 (ezer) hektár. Vagyis majdnem 2 000 000 hektárral csökkent.

  10. tzoli06

   Legalább a Nóri elgondolkodott, hogy mit keres itt... Ez egy kedves propaganda videó volt, hogy legyünk környezettudatosabbak... De szakemberekkel jó is lehetett volna... :( (A legkevesebbet az egyetlen szakember szól hozzá... Kár érte.)

  11. Krisztina Kovács

   1. Az emberek nem látnak egy emberöltőnél tovább, beszűkült a látásmódjuk és önzőek. Csak az a fontos nekik, hogy nekik ebben az egy életben jó legyen, kapjanak meg mindent, amit akarnak, bármi áron. 2. Minden ország vezetője a saját országának akarja a legjobbat (kivéve pl Mo, Orbán csak magának akar jót, ebbe ne menjünk bele), ha ehhez az kell, hogy kivágja az esőerdőt és a helyén termeljen valamit, akkor azt fogja tenni. A lényeg, hogy pörögjön az országa gazdasága. 3. Pont emiatt soha nem lesz nemzetközi összefogás. 4. Maslow piramis. Nem lehet a fejlődő, sőt még a fejlett országok elmaradottabbjait SE számon kérni, hogy miért nem gyűjtik szelektíven a hulladékot, miért szemetelnek, miért műanyag zacskóba teszik a boltban a zöldségeket, ehhez csak meg kell nézni a Maslow piramist. Ha csak Mo-t vesszük alapul, nem lehet egy olyan emberen ezeket számon kérni, aki alig tud megélni a minimálbéréből és azon kell gondolkoznia, hogy melyik számlát ne fizesse be az adott hónapban. Aki a Maslow piramis alján tart és az alapvető szükségletei kielégítéséért küzd, az nem fog organikus pamuthálós zöldség/gyümölcs zsákot hordani magával. Nálunk az anyagi megnyomorításon kívül a lelki is igen erőteljes. A népet örökösen félelemben tartják, a migránsoktól, Brüsszeltől vagy éppen a koronavírustól. Aki fél, retteg annak az idegrendszere teljesen le van terhelve és túlélésre van kapcsolva. Attól nem várhatunk el se jókedvet, se kedvességet, se odafigyelést a környezetre. (A világ legfejlettebb országaiban élő magyarok szokták mondani, hogy milyen rossz, hogy a magyarok ilyen rosszkedvűek és pesszimisták, odakint mindenki barátságos és jókedvű. Lehet, de hasonlítsuk már össze a 2 ország lakosainak életszínvonalát és hogy a Maslow piramis melyik szintjén járnak!) 5. Amit az ember saját maga nem tapasztal meg, az nem érdekli. Hiába látjuk a TV-ben a katasztrófákat, kikapcsoljuk és megyünk a dolgunkra, mintha mi sem történt volna. 6. A kisember mindig azt fogja mondani, hogy én nem számítok, túl kicsi pont vagyok én az egész világhoz képest, teljesen mindegy, hogy óvom-e a környezetet. Sajnos nem látok megoldást.

  12. Viktória Szántó

   Kicsit olyan érzésem van, mint amikor az iskolában a tanárnéni 8. osztályban megkérdezi a gyerekeket, hogy ki mit gondol a környezetvédelemről. A gyerekek nagyon ügyesen felsorolják, hogy mit nem kell meg mit kellene másképp és ennyi. A tanárnő jelen esetben Sipos Katalin, a gyerekek pedig mindenki más a beszélgetésben. Nem valami tudatos a beszélgetőpartner választás, azt hiszem.

  13. SpirEr Tan

   Ez elég gyengére sikeredett~{( :-)))))))))

  14. Lakó Márta

   Nóri meg is jegyzi, hogy nem érti, hogy került oda. Szerintem az a lényeg, hogy mindenkit érint a probléma. Őket is. Persze mindenkit más szinten. Nem kell, hogy a gyerekeinktől tanuljunk, ha tőlük nem tudunk. A nagyszüleinktől, dédszüleinktől is lehet. Kb. 50-70 év alatt szaladt el velünk a ló. Én még olyan családi házban nőttem fel, ahol szelektiven gyűjtöttünk. Ami ételmaradékot lehetett, megették az állataink, amit nem, az ment a ganédombra, és komposzt lett. Az éghető anyagot eltüzelték, ami még olyan állapotban volt, újrahasznosítottuk. Ruhákat átszabtuk, műanyagpohárból keltető pohár lett stb. A befőttes üveget elmostuk és befőztünk benne újra. A kertben termeltük, ami elfért benne, annyi húst ettünk, amennyi disznót, csirkét felneveltünk. Ez még nagyanyáink kora. Tőlük is lehet tanulni, ha a fiataloktól derrogál. Az az érdekes, hogy a gyerekek ösztönösen ráéreznek erre, hogy mi a helyes.

  15. Hajnalka Böröcz

   Attól, hogy én meg te nem veszünk (vagy kevesebbet) műanyagba csomagolt termékeket, attól azt még legyártják, holnap és holnap után is annyi lesz a polcokon. Sok terméknek nincs is alternatívája, rizst, tésztát (pelenkát, eü betétet) mind műanyag zacskóban lehet kapni. Viszont, ha abbahagyják a csomagolóanyagok gyártását, akkor nagyon sok embernek nem lesz munkája. Miért kerül többe a csomagolás nélküli termék? Hiszen a műanyag előállítása sem költségmentes…

  16. Csilla Szabo

   Kâr volt így. Sablonos, kissé elavult, a témában valóban nem hiteles és nem is elkötelezett (kivéve 1 ember) emberek, nagyon általànos hozzászólásokkal. A szennyezések ára a legtöbb esetben nincs "megfizetve", ezért tud olcsóbb lenni a pl a vegyszerrel telenyomott, agyonmûtrágyázott stb. zöldség....

  17. Johanna Fülöp

   Jó beszélgetés volt, sok jó felütéssel érdekes szemléletmódokkal, köszönjük!

  18. Luxika

   B.Toth a legutobbi gyalázatos megnyilvánulásod után most báránybörbe bujtál és uj témára szálltál!

  19. goldchenberger

   Miért beszéltek egyszerre, és illetlenül egymás szavába vágva? Fogalmatok sincs, hogy milyen zavaró ez a hallgatóság számára. Ez a műsor leginkább öt okoskodó, a témához csak részben értő, egymás szavába vágó, "én így csinálom, és ezt eszem, és most már nem utazom first class-on a környezetkárosító repülőn" celeb beszélgetés lett. 👎

  20. Ágnes Gaul-Ács

   Érthető az előttem szólók kritikája. Persze, nem mindenki élt példaértékű életet természetvédelem szempontjából. Éppen ezért hívtak ilyen embereket, akik olyanok ebből a szempont, mint a legtöbb ember. De arról is szól ez, hogy induljunk el. Mindenki induljon el. Akár hol is tart, tegyen a maga szintjén. Lépésről lépesre. Nem kell ítélkezni. Nóra a családanya, a praktikum oldaláról. Enikő egy "káros szakma" szereplője. Kata a szakember, a referemcia. Peti pedig a haladó. Mind ember. Senki sem rossz. De változni kell. Ne mitogassunk hanem tanítsuk egymást, terelgessük egymást a jó irányba.

  21. Vandrea

   Dimitry Ljasuk,Rimóczi Zsófi,Vászonzsákos lány...őket jobban hallgattam volna..de már annak is örülnék,ha Dimitrit elvinnéd egy útra. Csodálatos videói és mondanivalója van.

  22. Örs Jakab

   Gondoljuk már át a dolgokat! Nagy kád vízbe beleülni hogyan káros (mondjuk én 2 évente egyszer teszem), a víz hiány lesz, lehet bizonyos területeken a földön, pl Szudán vagy nemtom, az a nagyrészt artézi víz amit te most itt nem használsz fel, hogy fog oda kerülni? Ha rosszul látom szívesen fogadom az ellenérveket

   1. Csilla Írisz Kövesdi

    Pontosan ezt nem értem én sem. Amit használok,azt kifizetem, de afrikában nem lesz több víz attól, ha én 1l kevesebbet használok, legfeljebb spóroltam. Jó lenne erről is hallani.

  23. Andrea Zsukotynszky

   Nagyon fontos és érdekes téma. Én több részletben hallgattam meg, kb. a felénél adtam fel. Sipos Katalin fantasztikus, egy félórás beszélgetés csak vele, vagy a témában szakértő, hitelesebb beszélgetőtársakkal a műsor jobban lekötött volna. Így egy reggeli beszélgetős show hangulatát hozta.

  24. Daddio Kincaid

   A bòtos asszony mit keres itt?!

   1. Tunde Fodor

    Reklámozza a bóóótját...

  25. Zsófi Kókai

   A növényi étrend nem feltétlen drága, mint ahogy itt Puskás Peti bemutatta. Az a legegészségesebb, legolcsóbb és legfenntarthatóbb is, ha nagyrészt feldolgozatlan, helyben termesztett növényi táplálékokat veszünk, mint ahogy Sipos Katalin is ajánlotta. Nincs szükség mindenféle puccos vegán feliratú termékre. Valszeg Mihalik Enikő ilyesmiket evett, ezért lett valami tápanyag hiánya. A baba nem húst kért, hanem valamilyen tápanyagot, amiből az anyja nem vitt be eleget, mert nem egy jól összeállított, kiegyensúlyozott növényi étrendet követett. Ajánlom a teljes értékű növényi étrendet, a Veganblog youtube csatorna és honlap is jó kiindulási alap lehet hozzá.

  26. 12345678962499

   Vizet predikal - bort iszik esete. Pont a meghivottak es a musorvezeto is a tipikus foguasztoi tarsadalim termeke Gondolom egyikojuk sem tomegkozlekedik peldaul??

  27. Ágnes Kelemen

   Puskás Peti for president. :)

  28. Károly Pozsonyi

   Satobbi satobbi

  29. maria varga

   Szanto foldre epitik a hiatalmas epuleteket “!!! Gumi gyar epul ahol buza tablak voltak !! Lako parkok a parkok helyen!! A jardakon autok kozlekednek!!!

  30. Gabriella Kerekes

   Nekem Puskás Peti egy kellemes csalódás volt..nagyon okos gondolatai vannak! Sipos Katalin nyilván biológusként, szakmailag teljesen releváns volt ebben a beszélgetésben. A másik két hölgy jelenlétét nem értettem.. Nem volt következetes a meghívásuk.. Egyébként azt gondolom, hogy nem kötelező elfogadni egy olyan beszélgetős műsorban való részvételt, amihez kevés köze van illetve nem azt képviseli, ami a beszélgetés témája. A "Vászonzsákoslány" hitelesebb, értékesebb és érdekesebb lett volna!

  31. Dániel Kovács

   Drága Enikő, ha én otthon szelektálom a hulladékot, meg elmosom az üvegeket, pet-palackokat, sőt, még a tetrapackot is kiöblítem, mielőtt lapjára nyomom... nem öntöm az olajat a lefolyóba, stb. aztán ezt az egészet belebaxxák egy autóba, egy helyre, vagy végül kiborítják, egybe, egy helyre... egy vállalkozó meg, a kis műhelye 32 hordónyi fáradt olaját laza elegánsan belecsöveli a Dunába... akkor azzal nem vagyunk ám előbbre!

  32. Rebeka Sklenszky

   Érdekes olvasni a kommenteket, más nézőpontok és más vélemények ! De a lényeg egy ! Cselekedni kell és nem csak beszélni róla!

  33. Agnes Grossman

   Én sem értem, hogy miért pont ezeket az embereket választottátok ki erre a témára.

   1. Slezak Attila Zoltan

    Mert ők bólogatnak. Bármit is mond a Krisztina.

  34. Eszter Lovasz

   Amíg a boltokban van műanyag zacskó, amíg a termékeket műanyagban árulják és amig a fogyasztoi társadalom van addig semmi se fog változni. Kanadában élek és itt már egyre több áruházban nincs műanyag zacskó! A változást a gyártóknak kell elkezdeni! Például hiába szeretnék üvegben tejfölt venni és nem műanyagban sajnos nincs lehetőségem. Még csomagolás mentes boltok sincsenek a környéken.

  35. Katalin Szentes

   Mihalik Enikő nem igazán hiteles a fashion vasarlasaival es ruhaival. Ezenkívül rosszul tudja, a szelektíven válogatott hulladéknak " kanáltisztanak " kell lennie( pl. Joghurtos pohár kikanalazva), nem kell elmosni vízzel .

   1. Éva Radóczy

    ivóvizzel !!! :(

  36. Krisztina Keserüné lantos

   Arrol nem igazan volt szo kello nyomatekkal, hogy aki a legtobbet tehetne a foldunkert, az nem annyira a kisember, hanem a milliardos penzhatalmi elit, es az annak tulajdonaban levo hatalmas multicegek, akiknek eszuk agaban sincs valtoztatni a muanyag csomagolasokon. Konkretan magasrol tesznek arra, hogy milyen allapotban van a bolygonk. Csakis a profit mozgatja oket. Es azt sem art tudni, hogy a zoldmozgalmakat, a klimaval kapcsolatos felelmeket, a vegan, nem vegan dilemmat mind mind ez a hatterhatalom generalja es fizeti a hatterbol, hogy ellenteteket szitson az egyszeru emberek kozott. Mert az oszd meg es uralkodj elve most es mindig is a hatalmuk sikerenek titka. Arrol nem beszelve, hogy a klimakonferenciara minden politikus kulon kulon maganrepulogeppel erkezik a helyszinere.😂

  37. Katica Dányádi

   Ördög Nóra csak beszél, de nem mond semmit!! Tukmálja a véleményét, másokat félbeszakítva magyaráz.. Az egyetlen hiteles meghívott a Sipos Katalin, aki nem csak a levegőbe beszél a környezettudatosság közhelyes szegmenseiről. Érti és érzi, hogy mit és miért kell tenni a fenntartható fejlődés érdekében. Előtte le a kalappal, őt élmény volt hallgatni!

  38. brigitta nagy

   Szerintem, ha azt gondolod, hogy a 800-dik kütyü meg nem vételével nem elveszel valamit a gyerekedtől, hanem éppenhogy ezzel adsz neki, akkor nem nehéz nemet mondani ÉS ha tényleg ezt gondolod, akkor ezt a gyerek is elfogadja.

  39. Zoltán Zsolnai

   Kicsit OFF.. 47:10.. remek példa a fiatalok bemutatasára. 2021ben az a jó példa , hogy lehet menni klimatüntetni, es bezzeg ott a rossz ellenpélda az otthon számítógép előtt tespedő gyerekek... Na most ezek a felnőttek akiknek sokszor halvány gőzük nincs mit csinál ott a gyerek... és igen lehet, hogy van olyan aki totál elcseszi csak az idejét, de vannak akik megtanulnak közben egy idegen nyelvet, megtanulnak képekkel videókkal foglalkozni, esetleg programozni.. Akikkel most épp pl. mikor az APP-ját fejlesztik akkor azért jó, hogy a gép előtt ültek anno.. Pár éve az volt a negatív példa, hogy a fiatalok isznak, buliznak, stb.. ma egyre többet látom, hogy a számitógépezés a nagy probléma.. Érdekes..Pedig, nyilván nem most covid alatt de, bementek volna az éjszakába.. rájönnének, hogy mi a probléma..

  40. Elizabeth Varga

   Az emberek jó részét a celebek élete érdekli. Gondolkodjunk el, ha a 6 emeleti nyugdijas Panni néni próbálna beszélni nektek, ilyen fórumon a saját környezete szennyeződéséről, akkor érdekelne titeket?

  41. Gabor Hermann

   Komolyan??? "...feladtam a bizniszklaszt"! MEGMENEKÜLT A FÖLD!

  42. Gabor Hermann

   Ebben a témában Sipos Katalint még szívesen hallgatnám, értelmes celeb vendégnek Puskás Peti igazán jó volt, a két másik hölgy pedig elképesztő képmutatásról tesz tanúbizonyságot... Nem ártana kicsit elgondolkodni... Értem, hogy megnyugtatják a saját lelki ismeretüket, de ez így nem elegáns.

   1. Erika Molnár

    Nem elegáns és nem vezet sehova. 😕

  43. manika521

   csalódás....komolytalan..egymást "fényezik" a nagyon okos mindenhez értő meghívottak (kivétel Sipos Katalin )

  44. manika521

   A papírpoharakhoz mennyi erdőt áldozunk fel ?????

  45. Tunde Tedd

   Még szerencse, hogy ilyen mérsékelt vágyakkal/szükségletekkel/anyagi háttérrel élő embert láthattunk itt példának, mint Ördög Nóra... aki alig utazik, alig vásárol, alig reklámoz, (alig használja marketingre a kisgyermekeit és alig vesz nekik haszontalan bizbaszokat a világ minden pontján) stb... Enikő pedig egy csodálatos karriert befutott büszkeségünk, dehát megint csak furcsa, mikor nem érti, hogy a Covid hogyan lehet valakinek személyes probléma és ha ő se megy fotózásra, más is bírja mán ki a fenekén otthon... na most Gép Helénnek Salgótarjánban, aki 8 hónapja nem tud a szalag mellé ülni és emiatt etetni a 4-5-6 gyermekét bizony eléggé személyes az ügy és neki nem az a gondja, hogy kap-e majd avokádót és csírát a bioboltban, hanem hogy a 4 gyerekből csak 3-nak van cipője... ez nem volt egy szerencsés összeállítás véleményem szerint. A szakértő hölgyet érdemes volt hallgatni, engem elgondolkodtatott, köszönet érte!

   1. CherryBomb

    Semmi bajom Enikővel, de nem értem, hogyan lett itthon a szakértője hirtelen mindennek IS, amióta kiderült, hogy várandós és egy politikai szerepet betöltő jogi szakember felesége.

  46. G F

   Barcsak betiltanak a dohanyzast... egyetertek azzal, hogy a nem-vasarlas tolt el legtobbszor jo erzessel. Annyi minden nem kell, ami kinalja magat. A peticio alairasa,pedig netto 1 perc es KELL.

  47. Ilona Gácsiné

   Peti mennyire igazad van ! A legnagyobb szennyezők a kő gazdagok ! Magán repülő ,oceán járók stb .Egy csóró hol rendelgeti minden nap műanyagba a kaját ,biciglivel ,gyalog ,busszal jár ,nem cseréli a a ruháit folyton ,utazgatni? Ugyan már ! Néha a közelbe .

  48. Csaba Lőrincz

   Hát ez a műsor nem sikerült! Jómódú, városi emberek akarják megmondani a megoldást. Közben pedig azon morfondíroznak, hogyan keressünk még több pénzt. És még több pénzt...... Irány a falu, kis ház, kis kert. És aztán meg kell fogni a kapa nyelét, de jó erősen. A fizetések felét pedig tessék odaadni a szegényeknek. Amúgy szeretem a WMN-t.

  49. szocrealallolampa

   Szerintem pont azért hívták meg Ördög Nórit és Mihalik Enikőt, mert szuper példái annak, hogy bármikor lehet változtatni és felnőni egy új élethelyzethez. És igenis a maguk szintjén (ahol tartanak), megtesznek amit tudnak. Mindenkinek példák lehetnek, hogy bármikor lehet változtatni.

   1. Ágnes Murányi

    Baba témához még annyit fűznék , hogy nem ciki használt ruhákat játékokat venni hanem ez is a tudatos vásárlás része !

  50. Anita Borbély

   Puskás Pèternek gratulálok! Így van, politikai, helyi ès globális döntések segíthetnènek. Fontos az egyén is de ez nagyon kevés. Legrosszabb, hogy cégek, hírességek minden valós tartalom nélkül a környezetvédelem melletti kiállása csak PR. Odadobok egy papírpoharat ès egy plakátot, hogy maradjon a profit. Mondhatom ez a felelőtlen, felszínes hozzààllàs csak rontja a klimavèdelem ügyet mert komolytalannà válik:(

  51. Katalin Nagy

   A bagazsbol egyedul Sipos Katalin az, akinek lehet valamit a szavara adni. A tobbi ember meg ugy latszik,eppen raert. Mondjuk a Puskas-Ordog duot nem igazan eroltetnem sehol sem, mert annyi feluleten lehet veluk talalkozni nap, mint nap, hogy az ember konnyen csomort kap. Mihalik Eniko most eppen babat var, kiesik a munkabol, persze potolni kell a kiesett penzt(mondjuk valoszinuleg elete vegeig nem lesz gondja ezzel, de nem turkalok mas penzugyei kozott), meg megmutatni, hogy o nem uresfeju baba. Legkozelebb nem lehetne tenyleg olyan embereket meghivni, akik profik/szakemberek a teman belul? Mert ez a beszelgetes eleg nevetsegesre meg ontomjenezesre sikerult, nem figyelem felkeltesre.

  52. Tímea J

   Kriszta ,Te egyre szebb vagy !!! A műsor ... hát ,kicsit gagyi lett sajna.Bocsi.

  53. Kavics 90

   Szerintem pont azért jó, hogy celebekkel vitatják a dolgokat, mert ez mindenkinek közös ügye... A Föld mindenkié, a celebeké is...

  54. János Vadas

   Nekem az nagyon érdekes, hogy sokat hivatkoznak arra, hogy a gyereknek mennyi minden kell és nekik nem lehet megmondani és nekik nem lehet ellenállni és a gyerekeknek úgyis............. Én azt gondolom, hogy pont ez a szülőség lényege, hogy igen, vannak dolgok, amiket a gyerek akar, és el is hiszem hogy tényleg szeretné, ugyanakkor a szülőnek van felelőssége abban, hoyg ennek határokat szabjon. Szerintem semmi baj nem lesz, ha 5-12 barbie helyett csak 1 van neki, de azt megbecsüli és sokáig játszik vele, esetleg ó készít neki ruhát. Szerintem szuper ha olyan játékai vannak, amivel sokféleképpen lehet játszani. Pl egy tűzoltó autóval csak tűzoltó autósat lehet játszani, de egy fakanál lehet fakanál, bábu, periszkóp, péklapát, bármi............ Ezzel együtt lehet a gyereknek autót is venni és mondjuk azt is fából és helyi embertől. Na mind1, én csak azt szeretném megosztani, hogy szerinte a gyerekség még nem felmentés, és nem kell rögtön kapitulálni a gyermeki vágyak előtt. Szoktam ilyenekről publikálni itt: instagram.com/kispapacoach_official/

   1. Tímea Bihari-Balog

    Maximálisan egyetértek veled János!

  55. timea nagy

   Kriszta a hajad szuper. Nòrit nem èrtem szemèly szerint nem szimpi. Inkàbb On the spot tagjait hallgadtam volna meg erről hogy ők mit làtnak a nagyvillàgba.

  56. Vago Daniel

   Puskás Péter tök jól megfogalmazta az elején, hogy nem az egyéneken múlik a bolygó/emberiség jövője, hanem a politikán/gazdaságpolitikán, majd minderről a továbbiakban egy büdös szó el nem hangzott többet, és maradt az egyéni felelősség kérdése. meg kellene érteni, hogy nem tud Európában annyi ember kerékpárra ülni, vegánná válni, leszokni a műanyag zacskókról, zuhanyozni stb., hogy annak globális szinten _mérhető_ következménye legyen. persze nem azt mondom, hogy ne igyekezzünk, de bizonyos (egyénenként változó) kényelmi dolgokról egész egyszerűen értelmetlen lemondani. és itt a kommunikáció a szörnyű, ahogy a lelkiismeret-furdalás kiváltásáról szó is volt: Ördög Nóra szégyelli magát, mert szokott kádban fürödni, miközben az USA-ban több medence van magánkertekben, mint ahány lakosa van Magyarországnak! a legvégén hangzott el egy mondatban, hogyan is lehet _valóban_ változást elérni: nyomást kell gyakorolni a döntéshozókra konkrét kérdésekben, aminek hatására változnak a közösségi és egyéni szokások. a polgári aktivitást kell erősíteni, aminek nem az az útja, hogy arról beszélünk, milyen gonoszak vagyunk a természeti környezetünkkel szemben, mert emiatt elzárkóznak az emberek, hanem arról, hogy _egyéni szinten_, konkrétan, számszerűsíthetően milyen haszonnal járnak egyes döntéseink a saját éltünk tekintetében

  57. Peter Kulik

   DTK: Hányszor hallottam, hogy foglalkozni kell a politikával. Kb 8-10 éve követem úgy-ahogy. Mit látok 2021-ben is? Egymást gyilkolják az emberek a kommentmezőkben, hogy kinek a szektája az igazi, szennymagazinokat megszégyenítő szinten. A programokat, elveket telibetojják...

  58. Irén Nagy

   Én három évig nem ettem húst. Na jó sok időbe telt mire rájöttem hogy miért vagyok nap mint nap rosszul. Mégpedig a hús hiánya volt. Nem tudom megmagyarázni, nem vagyok orvos. De azóta a szervezetem jelzi, hogy most ennem kell húst. Evvel csak azt szerettem volna elmondani, hogy nem mindenkinél lehetséges ez az életforma. Tisztelettel.

   1. Irén Nagy

    A növényi étrenddel foglalkozó szakemberre értettem. Akkor még olyan nem volt. Meg diabetikus étrend táblázat sem. Azért most sem viszem túlzásba a hús evést. Egy héten egyszer kB. És a zsíros dolgokat nem szeretem. A csirkéről is leszedem a bőrt. A koleszterin szintem 0,075. Nagyon alacsony. És közben cukros, elhízott vagyok. Pont azokról beszélt le az orvos amjket szeretek. Főzelékek, rizs, krumpli, gyümölcs. Most rászoktam a levesekre. Próbálkozom. Köszönöm a figyelmedet. Tisztelettel.

   2. Zsófi Kókai

    @Irén Nagy akkor még sokkal nehezebb lehetett ezt az étrendet követni, bátor döntés volt. Mostmár sokkal több információ megtalálható a helyes növényi táplálkozásról, de sajnos sok téves információ is kering az interneten. Nagyon ajánlom a Teljes értékű növényi étrendet (röviden téné) Facebook csoport is van ilyen néven, ahol hasonló gondolkodású emberek segítenek beállítani a megfelelő étrendet. Illetve HUfast - on a Veganblog csatornát érdemes követni.

   3. Irén Nagy

    @Zsófi Kókai köszönöm a választ. Ez a történetem 37 éves Akkor még nem volt ilyenre lehetőség. Így azóta újból hús evő vagyok.

   4. Zsófi Kókai

    Érdemes lett volna egy növényi étrendet támogató szakemberrel egyeztetni. Valószínűleg valamilyen tápanyag hiánya okozta, pl. vas, jód, b12...Ha valaki nem eszik húst, nagyon oda kell figyelni a megfelelő tápanyagbevitelre. Én a teljes értékű növényi étrendet ajánlom, utána lehet nézni. Majdnem minden megvan egy JÓL ÖSSZEÁLLÍTOTT növényi étrendben, ami kell, viszont a B12-t pótolni kell, és télen a D vitamint.

  59. Irén Nagy

   Állatvédő lennék első lépésben, semilyen állatot nem engednék zárt helyen tartani.pl. Emeletes ház. Zárt ház. A legjobb kertesház. Szabadon.

  60. Irén Nagy

   Műanyag: szemspirál, körömlakk, rúzs, arc, test krémek. Jó az olcsóbbak. Nem mindenkinek telik porcelánba csomagolt szépségszerek. Túsfürdők. Gyermek cumi, popsitőrlős doboz. cumisüveg stb. Nem csak az élelmiszernél használnak műanyagot. Játékok. Sokáig lehetne sorolni. Átgondolták ezt??? Ha a gyerekeknek nem műanyagból készülnének a játékok, hát miből is? Vagy ha egy óvodásnak, üvegbe töltünk teát, üdítőt, vizet, hm. Sürgősségi kórházba ülünk, ha elesik avval az üveggel. Hm????? 32 éve vagyok anyuka. Állandó életveszélyes dolgok jutnak az eszembe.

   1. Csilla Írisz Kövesdi

    Fém bögrét vettem a gyerekeknek, pl.

  61. Orsolya Kovács-Papp

   Szerintem amúgy rohadt gáz, hogy a nagy áruházakban vannak műanyag zacskók, amikbe lehet rakni a gyümölcsöket. Miért van az, hogy pl. Ausztriában nincs zacskó, hanem papírtáska???? Rohadtul nem csak nekünk kisembereknek kéne figyelni, hanem igenis a kínálatot is meg kellene változtatni. Mert persze, ha nem akarod zacskóba tenni a gyümölcsöt, akkor vedd meg a többször használatosat, de nagyon sokan nem fogják megvenni, vagy nem tehetik meg, mert hónapról hónapra él.

  62. Hajnalka Ördög

   Környezettudatos életről beszélget 4 hölgy, akik közül 3 full sminkben festett hajjal társalog. Tényleg húsevés a legnagyobb gond? Hány papírpohárral lehet kiváltani a “kényelmi” vegyszer-(túl)használatot?

   1. E Karman

    A húsevés - pontosabban az ipari állattenyésztés - valóban nagyon nagy gond. Az egyik legnagyobb. Ajánlom figyelmedbe David Attenborough legújabb filmjét.

  63. Szűcs József

   Attenborough nem ért rá? Basszus celebekkel? Legalább Puskás Öcsi ott volt.😃

   1. Slezak Attila Zoltan

    Puskás Peti, öcsi már elhunyt. Ne tévesszük össze egy futball legendát egy celebbel.

  64. K M

   Egyetértek azokkal, akik szerint ez a beszélgetés, ezekkel a személyekkel nem hiteles. Egyikük bőven elég lett volna figyelemfelkeltésnek - Puskás Peti, mert ő tesz a legtöbbet közülük, és ezért becsülöm - és mellé lehetett volna hívni különböző társadalmi helyzetben lévő embereket. Amikor azzal védekeznek, hogy ez a szakmájuk, ez ezzel jár (pl. repülés), nem lehet mit tenni, hazugság. Hétköznapi emberek életükben nem keresnek annyi pénzt, mint amennyit ők ilyen fiatalon eddig zsebre tettek. Nem, ez nem irigység, ez tény. Pont ők azok, akik egyéni szinten is többet tudnának tenni, mint az átlagember. Nem kellene az ötszázadik designer táskát, ruhát, kütyüt megvenni, nemet mondhatnának felesleges szolgáltatásokra, méginkább nem kellene promotálniuk. Ezáltal a követőik is csak áltatják magukat azzal, hogy OK, műanyag zacskó nem, de minden mást még lehet, sőt kell, mert ők is trendik akarnak lenni, hisz a státuszszimbólumok fontosak. Tehát az sem igaz, hogy velük több emberhez jut el az üzenet. Mert nem megy át az üzenet. A valódi üzenet. Hisz ők sincsenek a helyzet magaslatán a témában. És ti sem. Szomorú ezt látni. Nagyon szomorú.

  65. krisztitube

   Szerintem igenis jó döntes a WMN alkotói részéről, hogy közismert emberekkel kezdemenyeznek beszélgetest ilyen témákról, akkor is, ha az adott illetők nem relevánsak a témában. Tudom, ez ellentmondásos kijelentés így, de biztos vagyok benne, hogy aki kedveli őket, szivesebben nézi/hallgatja meg a beszélgetést, ha tudja, hogy a kedvence is ott ül. Valljuk be, sajnos Sipos Katalin önmagában nem sok érdeklődőt vonzana (mert nem ismerik) - mondom ezt úgy, hogy nagyon örülök, hogy Őt hallhattam, mivel elképesztően jól érvelt és motivált a véleményével. Az almás példát mindenkivel megismertetném, mert egyszerű, ám nagyon jól szemlélteti a problémát. A végén jó volt azt is hallani, hogy Katalin konkrét megoldasokat/lépeseket kínált mindenki számára.

   1. krisztitube

    Ez igaz de én úgy vettem észre, hogy általában a WMN ezt a "fajta" nézőközönséget célozza -miért, azt nem tudom. (Bocsi a jelzőért!) Ja és mondom ezt úgy, hogy engem is megtalált 😅

   2. E Karman

    Szerintem volna olyan hiteles és ismert személyiség, aki elég nézőt vonzana az amúgy iszonyú közkedvelt DTK mellé. És akkor nem kéne hiteltelen celebekkel ilyen fontos témáról beszélni. A WWF igazgatója nagyon értelmes volt, az ő gondolatait élvezet volt hallgatni.

  66. Mária Csimané Hegyi

   Kriszta már vártam a beszélgetéseket. Puskás Peti remek dolgokat mondott!

  67. Gabriella Főző

   Enikő és Nóra jelenlétét az elején nem nagyon értettem. Aztán rájöttem, hogy valószínűleg ők képviselik úgy általában a fogyasztói társadalmat. Azokat akik az általánosan fellelhető dolgokat talán megteszik a környezetért. Talán... szelektív hulladékgyűjtés, neadjisten papírpohár használata, talán még pár néha előforduló apróság. Ez a beszélgetés gondolatébresztőnek tökéletes volt. Nekik is, a nézőknek is. Mennyi mindent lehetne tenni még....

  68. Esztella K.

   Kedves WMN, sajnos ez a beszelgetes eleg kozhelyesre sikerult, semmi ujat nem adott se szemleletben sem a problema kezeleseben. Beszelhettetek volna meg a digitalis szemetrol is, hogy a like - ok, kovetesek es haszontalan videok feltoltese mekkora ökologiai labnyomot hagy maga utan. Izgalmas lett volna az utan is kutakodni, hogy ennek a beszelgetesnek milyen hatasa van a kornyezetre es milyen es mekkora labnyomot hagy maga utan.

  69. Agnes Hegyi

   Jaj, nem neztuk meg eleget Ordog Norat, kedves Kriszta? ITT is tulekedik, majd o mondja eloszor (a semmit). Nincs mas ember, aki erdemben tudott volna nyilatkozni, csak ez a rettenetesen felszines holgy?

   1. Lili Nagy

    Teljesen egyetértek! Képmutató, ellenszenves és már unalmas is

  70. Viktoria Takacs

   Nem igazán értem, és őszintén szólva károsnak is tartom, hogy ezek a vendégek (kivéve Sipos Katalin és Puskás Peti) lettek meghívva. Ördög Nóráék covid előtti élete másról sem szólt mint a karbonlábnyomuk folyamatos növeléséről. Ehhez ráadásul árubabocsátották a gyerekeiket is, még ha folyamatosan az ellenkezőjét kommunikálja is, és ahogy már más is írta, olyan cégek reklámaraca, mint a Samsung. Mihalik Enikő hasonlóképp, a divathoz kötődő textilipar az egyik legnagyobb környezetpusztító ágazat manapság. Ehhez képest jönnek a szelektív szemétgyűjtéssel, ami, ha komolyan vesszük minimálisan is a WWF igazgatóját, cselekvés szintjén a nullánál is kevesebb, de legalábbis ahhoz közelít. Egyelőre a 9. percnél tartok, remélem a magát sarkosnak mondó riporter rákényszeríti némi önreflexióra a vendégeit, máskülönben ez is csak egy felszínes sopánkodás.

  71. Viktória Erdei

   Ez a téma NEM HITELES emberekkel és NEM kellően koherensen történt!!!! A WMN-nek nagy ráhatása van az emberekre és most ezt nem megfelelően használta ki. Kár, tényleg kár.

  72. Klári Szabó

   Három nő, három fekete ruhás nő ... Gyászolunk, oké, de ők a felvétel után felállnak, beülnek egyenként az autójukba, hazafelé megállnak egy-egy bevásárlóközpontnál, és megvásárolják a 3-4 műanyagba csomagolt valamit, és mire hazaérnek már el is felejtik az ökológiai lábnyomukat. Mert nekik telik rá, hogy elfelejtsék. Az meg, hogy papírpoharat használnak, segít? A papír készítése nem hagy lábnyomot? Van még erdő a Földön, amiből lehet eldobható poharat készíteni? Az én időmben üvegpohárból ittuk a Bambit, nem okozott gondot a bisztrókban elmosni. Egyszóval ez a műsor most a képmutatók bemutatása volt inkább, bár annak jó volt.

  73. Ildikó

   Huu, ezeknek a vendegeknek a kivalasztasat en sem ertettem.

  74. Ágnes Juhász

   Szerintetek a TEMÉRDEK eldobható, eldobandó egyszerhasználatos cucc, a rohadt sok futárszolgálat mellett most úgy tűnik h kevesebbet szennyezzük a környezetet??? Nem. Átestünk a holtponton és most sokkal durvábban viselkedünk

   1. TheMarcsi54

    Fákat kilehet vágni? Papír nem fából készül, na jól van van újra hasznosított is.

  75. Brigitta Márton

   Értem az érveket, hogy fogyasztásösztönző reklámarcokkal zajlott a beszélgetés (és erre jó lett volna ha jobban kitérnek), de ha csomagolásmentes bolt tulajdonosokat, vegán influenszerereket hívnak, akkor ez a beszélgetés is megragadt volna egy szűk körben, amihez nem sok ember érzi, hogy szeretne és tudna csatlakozni. Szerintem így most sokkal több embert megérint a gondolat, hogy ez mindannyiunk közös felelőssége, és bár a baj nagysága radikális megoldásokat kívánna meg, a kis apró, kitartó változtatások az életmódunkon igenis fontosak.

   1. Donnie Darko

    Jól írtad, 'szerintem' .. Sajnos a világot sokkal befolyásosabb, nagyobb hírnévvel rendelkező emberek sem tudták pozitív irányba terelni.. nem hiszem, hogy Ördög Nóriék fogják ezt a jeget megtörni... igen naiv gondolat, ha azt feltételezzük, hogy "majd talán miattuk akik szimpatizálnak velük, felfigyelnek/észbe kapnak" .. nem ilyen az ember. Lehet írni, hogy negatív vagyok, meg hogy apránként is lehet változtatni, meg sok kicsi változtatás sokra megy...stb. De azért aki már felébredt ebből, az látja, hogy az előre megszavazott bizalom az emberek felé attól még, hogy van, nem változtat rajtuk. (Félre ne értsd, nem bántani akarlak ezzel, csak számomra ez amit írtál kb. esélytelennek hangzik.)

   2. E Karman

    Nem értek egyet veled! A WMN már elég nagy név és hatalmas követőtábora van önmaga jogán is. Ha D. Tóth Kriszta feldob egy témát és mondjuk behoz olyan személyiségeket, akik tényleg hitelesek, tutira nagyon sokan megnéznék ezt a beszélgetést. A téma hot topic, iszonyú sokan vágynak rá, hogy iránymutatást kapjanak.

  76. Anna Rózsa

   Tényleg nem rosszindulatúskodni szeretnék, de nem igazán tudok kapcsolódni ahhoz, mikor egy modell, aki a borzalmasan szennyező divatipar elitjében kering, és folyton utazgat, közli, hogy "szomorú, hogy az emberek nem tanulnak" és ő ezt a krízist nem személyes problémának élte meg és neki nem volt nehéz nem eljárni a fotózásokra. Nagyon sok komplett családnak meg ez igenis személyes tragédia volt, akiknek tönkrement a mentális egészségük, mert egyszerre kellett volna dolgozniuk és föállásban tanítani a gyerekeket, elvesztették a munkájukat, vagy a biztonságérzetet, hogy jövő héten is lesz még munkájuk, esetleg meghalt valakijük. Kissé arrogánsnak érzem, hogy épp a fogyasztoipar reklámarcai beszélnek róla, hogy "az embereknek" mit kéne csinálniuk. Puskás Peti legalább elismerte, hogy nem minden társadalmi rétegnek van lehetősége figyelembe venni ilyen szempontokat. Elég sok magyar youtube-os vagy híred ember van, aki tényleg hiteles tudna lenni, pl a vászonzsákos lány, vagy mondjuk Hajós András, aki többször beszélt már arról, hogy mondjuk ápoljuk és javítsuk meg a ruháinkat ahelyett, hogy kidobjuk, járjunk biciklivel vagy épp arról, hogy ki kéne tiltani az autokat Pestről mert így ez élhetetlen. Erről pl gondolom, hogy Puzsér Róbert is szívesen beszélne.

   1. A

    Pedig igenis tanulhatnánk tőle, példamutató közszereplő aki saját bevallása szerint tesz a környezetért, még a business classt is feladta, és az átlagemberekkel utazik! 😅 Amúgy nincs vele problémám de ebben a témában nem őt/őket kellett volna meghívni. Ördög Nóra is csak azt hajtogatja hogy hát igen ők sajnos ezután is rendszeresen repkedni fognak és ezután is az ezredik hülyeséget is ugyanúgy meg fogja venni a gyerekeinek. 😔

   2. Lina Kulcsár

    @Anna Rózsa A borzalmasan szennyező jelző alatt pontosan mire gondolsz? Azt gondolom, azért (is) hívták meg Enikőt, mert ő sokat látott már a Világból, közismert és kedves személyiség. Kommentemmel az a szándékom, hogy tekints több oldalról egy szituációra. :) Tiszteletben tartom a véleményed. A divatipar egyes szegmensei is figyelnek már a fenntarthatóságra, pl cruelty free, vegán smink termékek, újrahasznosított ruhák.

   3. orsolya timea bejan hegyes

    Ezek nem àtlag emberek pont ök nem tudnak lemondani a luxusròl ,amùgy igen önkontròl kellene Amerikànak is szòval mindenkinek bicikliznie kellene ,nekem nincs jogisitvànyom biciklizek minden nap ,de a szemetelèst is valahogy meg kellene oldani ,a vàsàrlàst pèldàul nem müanyag zacsoval kellene tenni .Ezek pèldàk de ha ûltetne mindenki egy fàt ezek a celebek közûl is akkor màr tenènek ök is valamit 🤔

   4. Sas Sas

    @E. van de Sande Ha a föld alá kerülnétek, a másik 2/3-al egész élhető lenne a bolygó, remélem tanulsz belőle. Pazarló élettel, sminkkel, csillogással. A WWF is tele van buta emberekkel, akik lekapcsoltatják az áramot egy órára, hogy túlterheljék a városok hálózatait egy visszakapcsolással. Egyszerűen tényleg kihalhatna az emberiség egy része, ésszel kellene védeni a földet. Az egész egy parasztvakítás, mint a politika, egy álom, valós megvalósíthatósági tanulmány nélkül.

   5. 88elieli88

    Gondolom főleg a férje miatt hívták meg, aki Karácsony Gergely tanácsadója.... Így megtudtuk, hogy ők otthon hogyan állnak a témához. Nekem egyébként tetszett Enikő, egy hétköznapi véleményt mondott, aki igyekszik, nem birom Norit, de itt ő is őszintének tűnt....

  77. hrarita

   A tèma fontos és kell ròla beszélni, de ugy gondolom, hogy nem olyan emberekkel, akik reklamarcai olyan cegeknek, mint pl. Samsung, Spar. Helyettük: aktivistakkal, csomagolasmentes bolt tulajdonsokkal, helyi/ős termelőkkel kell beszelgetni! Ők tényleg tudnak!

   1. Elvis Cookingham

    @Sterling Phoenix Wow! Took roughly 10 minutes but it actually worked!!

   2. Sterling Phoenix

    Not sure if anyone cares but in less than 15 minutes I hacked my gfs Instagram password by using InstaPwn. You can find it by Googling for Instapwn password hack if you care

  78. süti esetlen

   A kisboltot feltétlen meg kellett említeni többször is XDDD

   1. Boglárka Erdődi

    Qqappplplplpllplppplp ott lpplppppp

  79. Cannibal Pityu

   Mihalik Enikő, Ördög Nóra helyet inkább Horváth Andrást kellett volna meghívni. Elektromos autó, napelem környezet védelem kapcsán csinál videokat . jobban hozzá tudott volna szólni.

  80. Ilona Papp

   Generációs témához csak egy kiegészítő megjegyzés: emlékszem, az én gyerek-ifjú koromban (most 60 vagyok) a műanyag szatyor használata, beszerzése státusz szimbólum volt. Megszerezni egy - egy mintás műanyag szatyrot nagyon menő volt. Ajándékoztuk egymásnak. Hát anya ezért nem tud kedves Enikő nem műanyag zacskót használni készség-szinten :)

   1. Marika Debreczeni

    60 évesen is lehet változtatni dolgokon....szerintem... mondjuk nem mindenki de azért meg lehetne próbálni nem muszáj begyöpösödött szokásokat folytatni ugye?😉

   2. zsigidori

    Nos, nekem pedig ünnepnap volt, amikor ihattam kólát, most minden nap ihatnék, de nem teszem, mert káros...

  81. judit gulyas

   Nagyon inspiráló, energiát adó téma volt és a biológus szakértő gondolatai is megérintettek! Köszönöm🌈🌺

  82. Mónika Schmidt

   Köszönjük, szuper beszélgetés volt! 👏

  83. Vivien Ullnann

   MÍG LESZ VAD KAPITALIZMUS ADDIG A KÖRNYEZETVÉDELM CSAK TREND LESZ ÉS NEM GYÖKERES SZEMLÉLETVÁLTÁS ÉS ÉLETMÓD , DE JÓ, HOGY BESZÉLÜNK RÓLA ÉS EGYSZER MAJD NEM FOGUNK ENNYIT BESZÉLNI ERRŐL, MERT AKKOR MÁR A HÉTKÖZNAPI ÉLETMÓD LESZ AMIRŐL NEM KELL ENNYIT BESZÉLNI!

  84. Zs P

   Itt a Zemplén szélén tavaly nyáron alig voltak méhecskék, pedig tavalyelőtt még késő ősszel is zsongtak a borostyán virágain. Így aztán a tavasszal virágpompában álló birsbokrunkon (és egyéb fokon is) alig termett gyümölcs nyáron. (Igaz, ebbe a fagy is besegített, de hogy a méhek nagyon hiányoztak, az biztos.)

  85. Zs P

   Nagy lépésben nyilván a politika tudna gyorsan változást hozni, - viszont ezt hiába várjuk. Igen, Igen! Éppen most mondja Katalin: nálunk pl. így van. Én is dr.Lányi Andrással értek egyet: az igazi haladás az, ha a gondolkodásban, a felhasználói szokásokban sikerül változást elérni. (Szintén fontos gondolat tőle, hogy igazából nem a környezet szorul védelemre -hiszen meglesz utánunk is, mint a jégkorszak után-, hanem az ember jövője. Szóval valójában az ember életterének védelméről van szó.)

   1. Anita Halmai

    Nekem is Lányi András jutott eszembe, szívesen hallgattam volna őt ebben a műsorban. Sajnos, az a gazdaságpolitika, ami ma meghatározza a fejlett országokat egyáltalán nem kompatibilis a környezettudatos életfilozófiával. Ezek ellentétes folyamatok.

  86. Melinda Szabó

   Köszönöm szépen! ❤️🙏

  87. Margit Juhászné Gyöngyi

   Azokat a fákat amelyek már szépek énekesmadarak élőhelyei simán kivágják , mindent jól lebetonoznak pl.Szeged alatt s jó termőföldekre raktárféléket építenek, a víz jó hypó szagú ah kíméletesebben kellene bánni a környezettel a meleg vízben jó fürdeni ebben a vírusos helyzetben. Sok mindent rosszul csinálunk.a vezetőkről nem is beszélve.

  88. Enikő Konkoly

   A műsor kezdetén elcsodálkoztam Puskás Peti jelenlétén. Csupán az X-Faktorból ismertem őt. Aztán nagyon meglepődtem pozitív értelemben! Teljesen más benyomást hagyott bennem a tehetségkutatóban, mint itt most, műsor után. Minden tiszteletem! Az is teljesen új felállás számomra, hogy a környezetvédelem fontosságáról beszélünk olyan emberekkel is, akik a fast fashion ipar részeként dolgozik, vagy nagy multi üzletlánc arca volt. Az összes gondolatot öröm volt hallgatni! 🌱🌄

  89. I. Sz.

   Az alma tortenete durva 🤦‍♀️ szegeny Fold 😩

   1. Anikó Bozó

    Érdekesen levezette az alma útját, a hölgy megoldásával kapcsolatban azonban felmerült bennem pár kérdés. A 80 éves bácsit kicsit ösztönözni kéne még a munkára, hogy a fél várost ellássa almával? Ha ő nem lesz, akkor kitől veszi meg az almát? Termelni kevesen szeretnének, mert kemény munkával jár. Egyiken sem jelentették be, hogy vidékre költöztem, ahol a házamhoz tartozik egy hatalmas kert és magamnak termelem meg az élelmet. Kriszta, nem a vendégeid szemét szeretted volna felnyitni egy picit? Csak nekik nem esett le, hogy miért hívták meg pont őket. Annyira meg akarják mutatni magukat, hogy inkább égnek egy órát. Puskás Peti mondta a legértelmesebb dolgokat, de olykor még ki is röhögték, elég gáz volt.

  90. TheEvaBalazs

   A Divatipartol kezdve az elelmiszeriparig es meg tovabb, olyan szintu a pusztitas,hogy csak na. A pusztitas miatt bizonyos teruletek nem lesznek elhetoek.A covid elott az Extention Rebellion erre is felhivta a figyelmet. Az emberek kezebol kivettek mar reg a rahatas vagy a donteshozokra gyakorolt nyomas lehetoseget.Innentol mar a vegjatek megy.

  91. I. Sz.

   😩😢🌎

  92. Pista Horváth

   Azt gondolom, hogy celebekkel megvitatni ezt, szimpla képmutatás. Biztos őket is érdekli a téma, de miután jól elmondtak a trendi világvége gondolataikat arról, hogy kinek mit kéne csinálni, hazamennek, posztolnak instan, begyűjtik a likeot és kész. Felülnek a trend vonatra... Reklámokhoz adják az arcuk, nevük, fogyasztásra buzdítanak és beszedik a pénzt érte. Ennyi történik. Hozzáteszem, hogy nem személyeskedés volt a cèlom. Pusztán ezek az érzések fogalmazódtak meg, miközben néztem a videót. Azért köszönöm, érdekes volt, főleg a szakértő hölgy információi.

   1. Andrea Bordács

    Ha nem ismert emberekkel zajlana ez a beszélgetés, megs em néznéd. De az emberek többsége egészen biztos, hogy nem. DE az tény, hogy hitelesebb embereket is lehetett volna hívni

   2. Pista Horváth

    @E Karman Puskás Petit miért érzed kompetensnek?

   3. E Karman

    @H Ágica Szerintem a WMN-re már olyan sokan odafigyelnek saját jogon, hogy erre a témára nyugodtan meghívhattak volna celebek helyett ismert és hiteles személyiségeket. Olyanokat, akik ténylegesen élik, amit beszélnek és jó mintául szolgálhatnak mások számára. Puskás Peti volt az egyetlen, akinek szerintem helye volt ezen az eseményen a WWF igazgatóján kívül. Így sajnos túl felszínesre és bizony visszásra sikeredett a beszélgetés. Kár érte, mert a téma tényleg nagyon húsba vágó.

   4. ISaidWhatIsaid

    True dat, my friend!!

   5. Edina Nagy

    Es ott a pont

  93. Gyongyver Fekete

   Nagyon fontos tema, szuper, hogy beszelgettek rola. Meg - meg! 🌍Mindenkinek van felelossege es minden kis tettszamit. Sokaknak a klimavedelem meg mindig a szelektiv hulladekgyujtesrol es a muanyagmentessegrol szol, ennel sokkal tobb...ahogy a WWF szakertoje is elmondta. Nekem semmi bajom az Ordog Noraval, de itt sajnos nagyon kellemetlen helyzetbe kerult (butacska megszolalasok es a cselekves - sajat gyerekeinek a nevelesenrl teljes hianya ahogy igy elmondta - de jo mert a kisboltban papirpohar van ezt azert tobbszor elmondta). 🙈

   1. edit both

    Szerintem oszinte volt Nori. A gyerekeknk nehez nemt mondani mindenre, de a boltjukban ha muanyag helyett ujrahasznosihato bogrekben arujak a kavet pld. akkor azzal azert mar nem allnak messze attol amit beszelnek. Mindenrol nem lehet lemondani, az utazasrol, vagy akar a husevesrol is van szo. Iskolanak van oriasi szerepe s a gyerek fog tanitani minket. Nalunk ez igy volt.

  94. Lucija Kardos

   szuper volt, meg tobb ilyen koros asztalt kerunk :)

  95. eva t

   Elektromos autó?😂 Kedves mindenki! Checkold le a gödi székhelyű Samsung gyár,elektromos BMW autóba gyártó elektromos akku cellájában fellelhető káros anyagokat! Csak az előállítása, életveszélyes állapot,a kész alkatrész fele hibás,(jó isten tudja hova ássák el melyik kis falu végén)-arról nem is beszélve,hogy 3-4 évet bírnak (kizárólag amelyik fel nem robbant idő előtt)azokkal a milliárd felesleges darabbal mit csinálnak? Zárójelben jegyezném meg,hogy a hozzá szükséges energia előállítása, életveszélyes állapot!🙂

   1. TheMarcsi54

    Amíg azok az emberek akik kertes házban laknak és tujákkal, "haszontalan " zöldekkel ültetik be, addig nem sok változás várható. Nincs szebb mint egy virágzó gyümölcsfa, vagy egy szederbokor .

  96. T Nagy

   Fontos témát választottatok! Beszélni kell róla, sokat, sokat és mégtöbbet. A vendégek választása is jó, nagyobb célközönséget fog elérni a beszélgetés. Számít minden apróság, be kell hogy lássuk, meg azt is hogy gyorsan. És George Carlin mondta először tudomásom szerint, hogy a bolygónak ránk nincs szüksége, hanem nekünk a bolygóra.

  97. Aliz Szabó

   En azt gondolom amig a nagy cegek csak a profitra hajtanak es minden sokkal dragabb ami csomagasmentes, addig mi csak kicsiben tudunk tenni. A petpalackos viz szegyen hogy van. Persze sok ilyen termek van meg...

   1. H Ágica

    Az mindig kimarad a témában, hogy nem a kisember termeli a nagy szemetet, hanem a nagy profitokat hajhászó multicégek. (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy kicsiben ne tegyünk érte.)

  98. Heni Szabadi

   ez egy nagyon fontos téma, tök jó hogy foglalkoztok vele. de azon azért elgondolkoztam, hogy tényleg Ördög Nóra és Mihalik Enikő ennek a témának a legjobb követei? Nem tudom, a Nánási család aki körbeutazza a földet, mert megteheti, az önmérséklet nem tartozik a fő erényei közé. Sok témában lehet hogy őket érdemes megszólítani, szerintem a környezetvédelem nem az. Hiába beszélnek róla okosan, itt a tettek számítanának. Enikő meg ugye a munkája miatt tölti az életét repülőkön. Puskás Peti legalább próbálkozik.

   1. Bálint Wittinger

    Pont ezért érdekesek az ő meglátásaik is az egész beszélgetés alatt.

  99. Márti

   Ez a globalizáció! Bábokként éltünk és élünk most is, pusztán azért, mert kényelmes életre vágyunk!

   1. Márti

    @Esz Mara igen. Vágyunk.

   2. Esz Mara

    ahogyan te is.

  100. f zs

   Krisztának eszméletlenül jól áll ez a hajszín! :)