Az légy, aki lenni szeretnél - Chong An Sunim és Szabó Péter beszélgetése

Szabó Péter

60 E megtekintés18

  Folytatjuk a beszélgetést Chong An Sunim zen tanítóval, akinek előadásait, Dharma-beszédeit hónapok óta hallgatom és rengeteg olyan kérdés merült fel bennem ezen tanulási folyamat során, amiket most élőben is volt lehetőségem feltenni neki, amiért nagyon hálás vagyok és ígérem, hogy nektek is rengeteg aha-élményt fog tartogatni.Chong An Sunim a zennel egy barátja ajánlására találkozott 1990-ben. Szung Szán zen mestert Budapesten ismerte meg 1991-ben. Világiként gyakorolt 1994-ig, amikor szerzetesi fogadalmat tett, és Szung Szán zen mestertől a ‘Csong An' = ‘tiszta szem' nevet kapta. Hat évig tartózkodott folyamatosan Koreában, ezalatt tizenkét 90 napos és egy 100 napos meditációs gyakorlatot végzett el. Mestere 1999-ben avatta tanítóvá, ebbéli működését 2000-ben kezdte meg, mely mára már Ázsiában, Európában és az USA-ban is visszhangra talált.
  ===
  Ha érdeklődsz Szabó Péter munkássága iránt, és szeretnél részt venni a következő előadások, tréningek valamelyikén, látogass el a www.motievents.hu oldalra.

  További tartalmak: peterszabo.net
  Facebook: szabopetermotivacio/
  Instagram: szabopeter.attores
  MotiBooks - Motivációs könyvek webáruháza: www.motibooks.hu

  #SzabóPéter #ChongAnSunim #TeremtsdÚjraÖnmagad

  Közzététel: 17 napja

  Megjegyzés

  1. Szabó Péter

   Köszönöm, hogy megnéztétek ezt a beszélgetést is! 👆🙂♥️ Írjátok ide kommentben legyetek kedvesek, hogy kiket látnátok még szívesen! 🙂

   1. Dániel Petrovics

    Eminem

   2. Bettina Harmati

    Almási Kitti és Müller Péter 🙏

   3. Anett Dorka

    Almási Kitti

   4. Emerencia Korecz

    Vecsei H. Miklós :)

   5. Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin*

    KAP is szuper ötlet volt! Nagyon köszönöm. Szerintem maradhat a "vicces és okos" attribútumú mottó, ami az alanyok kiválasztását illeti.

  2. Lőrinc Kovács

   hallgattam köszönöm!

  3. Plangár Tünde

   Köszönöm szépen, szuper jó volt!❤️

  4. Otto Danyi

   Hálásan köszönöm. 🙏

  5. Tamas Szalai

   ☺☺

  6. Márta Steinbrecher

   Nagyon szépen köszönöm!

  7. Barbara Fölnagy

   Köszönjük a beszélgetést. Jól esett és vérré vált bennem :) Én Bakos Attilát és Klein Dávidot szívesen hallgatnám. Irántuk kevésbé érdeklődik a média,pedig csodálatos emberek.

  8. Zoltán Kiss

   Sokat változtál Péter! Nagyon jó kérdéseket teszel fel. Évekkel ezelőtt nem tudtam azonosulni a dolgaiddal. Jó az irány! Sunim barátom csodás tanító!

  9. Andrea Agócs

   ❤️🙏Imádás

  10. Andrea Récsei

   Köszönjük ezt a beszélgetést is, nagyon elgondolkodtató volt.

  11. RoseCapital RoseCapital

   Koszonom. Kivalo volt.

  12. Csilla N.

   Nagyon jó interjú volt ismét, köszönöm! Többször meghallgatandó. Érdekes, és nem tudom, ez ''jó''-e vagy ''rossz'', előbbre visz-e vagy sem: bennem sokkal erősebb az a program, hogy az számít igazán, mások életét mennyire tudom jobbá tenni - az, hogy a saját életemet jobbá tegyem, már-már pazarlás, önös dolog. De valahol azt is érzem, önmagam elosztogatása mások javára, tulképp önmagam ellen való dolog. Milyen fura ez az önfeláldozás-önmegélés dolog... a kettő együtt nagyon nem megy. De vajon melyik a valódi érték? ''Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért.'' Ez egy nagyon ''nehéz'' út szerintem. De néha azt gondolom, ezzel pont a saját életünket nem tudjuk megélni, csak másokét - csak igy meg elássuk a tálentumot, amit kaptunk... ?? Köszönöm még egyszer, Sunim beszédei tényleg máshogy világítanak rá dolgokra. 🙏

  13. Anita Halmai

   Kedves Péter, nagyon kedvelem ezeket a beszélgetéseket, mindig tanulok belőlük. Köszönöm! Jó látni, te is mennyit fejlődtél, mélyültél az utóbbi években. És ha már kérdezted, én szívesen megnéznék egy beszélgetést Sághy Enikővel. Sokan egyáltalán nem ismerik a nevét és a munkásságát, pedig szerintem az egyik legkarizmatikusabb spirituális tanító, ráadásul olyan extraszenzorális képességekkel is rendelkezik, amelyekkel nem sokan.

  14. Marianna Kányássy-Major

   Nagyon nagyon tetszett! Rengeted felismerés, mely megerősített. Köszönöm, h megosztottátok Velünk!

  15. Lajos Nagy

   Minél inkább gyakorlod annál inkább szokássá, jó szokássá válik....

  16. Adrienn Böjte

   Hálás szívvel köszönöm szépen! Csodálatos beszélgetés! ❤️🙏

  17. Antal Perge

   Inkább az légy, AKI VAGY! 💕 Népszerű marketing szöveggel házalnak már az import buddhizmus "mesterei" is...?

  18. Szilvia Varga

   Szunim még nem volt depressziós. Én voltam. És apszolút nincs igaza, hogy a "feszültség hiánya" okozza.Én azt mondom, a túl sok feszültség okozza, hogy lebeszélik magukat sokmindenről. Nem. Minden reggel ilyesmi volt a párbeszédem: "Útálom, nem akarom, úgyis mindig beleszólnak, nincs kedvem, bele tudnék halni, nem tehetem meg amit akarok... Gyűlölöm, néha még tudnám ölni, de nem ölhetek... Még magamat sem ölhetem meg-akkor meg minek keljek fel.." Azt hogy nem kelnek fel. Ja, és amikor olyan erős, hogy testi tünetekkel is társul, visszazuhansz az ágyba, összeesel.... Én gyógyszerek nélkül jöttem le róla, de nem kívánom senkinek. Én azt mondanám, mindenki arról beszéljen, amihez ért! Péter, Brian után ismertelek meg, tisztellek, de keveset szólalok fel. De tetszett az ötlet, hogy úgymond pozitív életszemléletű emberekkel riportot csinálsz.

   1. Mind meghalunk

    Amikor halálos beteg szerettemről kellett gondoskodnom, akkor kijöttem a depresszióból, és ami azelőtt megoldhatatlan problémának tűnt, utána csak egy könnyebb akadály lett. Sok minden letisztult, mi fontos, mi kevésbé.

   2. Rita Csányi

    Kedves Varga Szilvia. Sajnos nekem is van/volt szerencsém a depresszióhoz. Lehet, hogy nehany meglatasa nem volt helytálló, de azt is megemliti, hogy akarat, stb. A depresszios emberek akaratgyengek es pont. Nem eleg stabil a szemelyiseg, de ezen lehet valtoztatni. Rajtunk múlik, ha mar eljutottunk a felismerésig. Sok sikert nekünk :)

  19. Patrícia

   17:32 az iskolába is ezt sujkolják a gyerekekbe... hogy te erre vagy arra nem vagy jó

  20. Eva Mičkiová

   Köszönöm ,hogy megnézhettem ezt a nagyszerű beszélgetést,,,bár voltak gondolatmenetek,,amit nem értettem,,,figyelmesen megnézem még 1 szer 2 szer....

  21. Patrícia

   Érdekesen elgondolkoztat mindig ..🙊

  22. A ma csodálatosabb mint a tegnap

   Köszönjük szépen ezt a beszélgetést! 🥰🙏

  23. Erno Godo

   Igen Igaz, remélem Így Van...

  24. Pacher Zsuzsanna

   Köszönöm, Dr Örlös Gábort ajánlanám...

   1. Sarolta Algács

    Köszönöm szépen

  25. Bos Non

   Jó, nagyon jó tartalom! Apró probléma, hogy ennek megértésétől és gyakorlásától még nagyon messze a nép. De idővel, előbb, vagy utóbb, többünk munkája által, biztos vagyok abban, hogy sikerül valamit alakítani a környezetünkön! Én bízom ebben, még éppen látom a "fényt" nincs minden veszve még! :)

  26. MNorbert

   Disguise as a Zen monk? Good job 47!

  27. Zsuzsanna Schäfer

   Már nagyon vártam, és csodálatos volt💖 köszönöm szépen

  28. Vera Kriegler

   🌹☀️

  29. Vera Kriegler

   🌹☀️

  30. Róbert Kanalas

   Just do it! Nike meg át vette faszán

  31. B B

   46:50 től uhh..ez de komoly rész! Ezt még egy párszor meghallgatom! 51:39 Na ez az amit előbb meg kell érteni, ahhoz hogy az ember gyakorolni tudja az életében. 59:19 Az arany közép út. Köszönöm Csong An Sunim, hogy a peldàddal előljàrsz és helyes utat mutatsz ki a káoszból a rendbe. 🙏🙂

  32. Melinda Hosszu

   Halas köszönet!!!🙏🙏🙏

  33. TÜNDE

   Kedve Péter! Köszönöm!!!! Ez a beszélgetés,sok mindent megerősitett bennem,Jó pár dolog ami eddig gondolati sikon jelent meg az elmémben,, van ami a lelkemben ,s felszinre törve a Mester szavai által ,megvilágitva azokat a tulajdonságaim,amikről eddig csak azt gondoltam :vajon csak én látom vagy érzem-e igy ??,Illetve a cselekedeteim ez irányú lépései elfogadhatóak-e, az úton amelyen már jelenleg járok.Boldog érzés ennek a biztos tudatában lenni,hogy saját fejlődésünk igy tudjuk irányitani ,Tanitóink,előadásaitok által.S kiket látnánk szivesen?Mindenkitől tanultam ,megerősitést kaptam!

  34. Lajos Árki

   Hihetetlen, csodálatos beszélgetés, köszönöm!!👍

  35. The truth tester

   Péter, szeretném hogy a Nap nyugaton keljen és keleten nyugodjon. Miért nem sikerül? -Nem akarod eléggé, próbáld erősen, ne add fel, győzd le az akadályokat! És meglátod, a Nap keleten fog nyugodni és nyugaton fog kelni. Csak akarni kell. Ez az a szint amit Szabó Péter képvisel.

   1. Feri Mata

    Amiről Ön beszél az a vak hit! Ha megvan a tudás, hogy miért kel a nap keleten már nem akarjuk megváltoztatni!

  36. Ilona Szabóné Dankó

   Hálás szeretettel köszönöm a tanításotokat 🥰❤💫🎆🙏

  37. Soul Touch

   Még valami 32:25-nél van egy mantra amit mondasz. Hogyan lehet mantrázni tagadó szóval? Buddha nagy tanítása: tagadással állítasz! ??? Köszönöm

   1. Soul Touch

    Tagadó szó/szavak nélkül szerintem értelmesebb volna pozitívvá átírni és úgy mantrázni... mert így az ellentetje teremtődik... azaz leválik.. stb gondolom érthető.

  38. Soul Touch

   Kedves Sunim! Neked mi a véleményed a bűnről?

  39. Éva Kissné Budai

   Hálás vagyok, hogy nem bírtam ma hajnalban aludni és rátaláltam erre a videóra 🙏💓Köszönöm!!!!

  40. Czak Candle

   Nekünk Magyaroknak Istenhez kellene fordulnunk, nem a benső önmagunkhoz. A probléma evvel a sok tanítással, hogy elhitet, hogy az ember a Szent Háromság nélkül élhet teljes életet, és hogy a saját erőfeszítéseiből megoldhatja a helyzetét. Bizonyos dolgokat megoldhat, de ha lankad az erőfeszítés,és a befektetett munka, hirtelen visszaesés tapasztalható az élet bármely területén.

   1. Czak Candle

    @András Biró Az biztos, hogy a bennső önmagunk is Isteni, de Isten szerintem felettünk, van minden értelemben, ezért is néz az ember ösztönösen az ég felé, ha Felé akar fordulni. Azért mondta Jézus a belső szobát, hogy ne úgy tegyünk, mint a farizeusok, akik nagy képmutatással imádkoztak, hanem hogy zárjuk ki a külvilágot, és forduljunk Istenhez, aki mint egy jó szülő alig várja, hogy kérjük a segítségét, és hogy segíteni tudjon. Persze amíg az ember nagy büszkén azt mondja, majd ő megoldja különböző módon, addig csak aggódva figyeli a lépéseinket...

   2. András Biró

    Az,hogy a benső önmagunkhoz fordulunk,nem zárja ki Istent, sőt Jézus maga mondja "Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belsõ szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz".Egyet értek abban,hogy az út Istenhez Jézuson keresztül vezet.

  41. Timea Magyar

   Hàlàsan köszönöm a tanitàst!😀🙏

  42. Csilla Stift

   Köszönöm.❤

  43. Superfly1196

   Kassai Lajos 🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺

  44. Katalin Csizmadia

   Köszönöm nagy tanítás van benne. 🙏🙌.

  45. Anita Somogyi

   🙏

  46. Stefan

   Az embernek nincs szüksége a Mester utasítására, és nincs is szüksége rá hogy könyvből meg tanulja a folyamatok igazságát. Az Egyetemes Élet önmagában van. Bárki kitalálja, mikor megszegi az élet törvényét, olyan könnyen, amennyire tudjá, fel ismeri ha megtörte a zene alapelveit. A diszharmoniát azonnal felismeri bárki, akár zenét tanult, akár nem.

   1. Stefan

    @Dávid Baráth da da

   2. Dávid Baráth

    @Stefan Meg a cigi, energiaital, szerencsejáték.

   3. Stefan

    @MNorbert Da. da- sok az alkohol magyrorszagon azert is.

   4. MNorbert

    Azért megy mindenkinek olyan jól

  47. Finck Edina

   Nagyon köszönöm!

   1. Finck Edina

    Eckhard Tollet !

  48. Aniko Bárdos

   Fantasztikus volt ez a beszélgetés. Harmadszorra hallgatom még és mindig van újabb tanítása. Hihetetlen bölcsesség!!!

   1. Antal Perge

    Mi volt benne az új? Az eredeti?

  49. Ivona Galbava

   Köszönöm.. Ez kellett most nagyon ❤️

  50. Gabriella Geri

   Köszönöm!!

  51. Mária Somogyi

   Köszönöm a csodálatos tanításokat. Laár Andrással szeretném hallgatni a beszélgetést.

   1. Antal Perge

    TISZTÁNLÁTÁS 😉 Alaposabban utána kellene járni a "mestereinknek": a Pilisben tanyázó Szunim (k)apát, akitől a koreaiak megvonták a bizalmat, miután koreai pénzen, és onnan rendelt fából (!) felépítették a "zen templomot". Aztán valami nővel lelépett az USA-ba (de sajnos visszajött mesterkedni). Eddig csak ketten lettek öngyilkosok azok közül, akik oda járnak...! Ennyit tehát az import buddhizmusról (mint Laár A. stb.): nem hiteles, nem egyenes, semmire se jó - csak marketing mindkét félnek 🤭

  52. Ádám Taferner

   Nagyon érdekes dolgok.

  53. Melinda Molnár

   Szenzációs beszélgetés volt! 🥇 Akiket szívesen hallgatnék a jövőben: Pál Feri, Mácsai Pál, Borbás Marcsi, Balogh Levente. 🎀

  54. Ria Szini

   Köszönöm!

  55. Ildikó *

   Köszönöm szépen ezt a beszélgetést!:-) Horváth Mónikát hallgatnám nagyon szívesen egy elkövetkező műsorodban.

  56. Robert Szalai

   🙏

  57. Bahat Karacali

   Fantasztikus volt. Én akit szívesen meghallgatnék az Prof.dr Bagdy Emőke de szívesen megnéznék egy beszélgetést Müller Péterrel is.

   1. Béla Kovács

    Bagdy Emőkét én is nagyon szívesen látnám! Ő is zseniális! :)

  58. Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin*

   Ez szenzációs beszélgetés volt, Kedvesek! ❤️🙏

  59. Magdi Doncs

   Hálásan köszönöm.

  60. Henrietta Uveges

   Azt hittem, hogy a beszélgetések mélysége és minősége szinte fokozhatatlan! Ez megcáfoltatott! Köszönöm ! Szeretnék 90 napra elvonulni - ilyen kíséretben!

   1. Henrietta Uveges

    @Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin* Köszönöm szépen - mélységes megértésekben, csodálatos talalkozasokban lehetett részetek - szeretetteljes közösségben... hogyan volt ez osszeegyeztethető családdal munkával?! ..:

   2. Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin*

    ​@Henrietta Uveges Csendet. (Csak most, hogy már leírtam el is tünt a csend.) -- Habár ugyanazt a könyvet tartjuk kezünkben, nem ugyanazt olvassuk. :-) Ha úgy érzed, menned kell, menj, mert akkor ezek szerint ott a helyed! Èn kétszer v. háromszor voltam, és nem akartam onnan eljönni egyik alkalommal sem, söt! De a napi gyakorlás és a közösséghez való kapcsolódás fontosak, ha már újra visszajöttél. Ellenkezö esetben csak egy szép és "tanulságos wellness-nyaralás" emlékeként marad fenn.

   3. Henrietta Uveges

    @Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin* Volt benne része(d) - 1 szóban mit adott leginkább?

   4. Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin*

    Menj, jó lesz! ❤️

  61. jack panama

   Remek ès tanulsàgos videó,köszönjük!! Egy beszèlgetèst megnèznèk Kassai Lajossal is😀

  62. Jozsef Kristof

   El kell mondjam: Végignéztem, hallgattam... éreztem! A videó nézés közben is szaladgált a hideg a hátamon, és felált a szőr a kezemen.... és a végén elkezdtem bőgni! Legalább 10 percig hullottak a könnyeim és nem tudtam abbahagyni! Még egyszer köszönöm a tanítást! KÖSZÖNÖM ÚJRA!

   1. Lajos Nagy

    @Jozsef Kristof Jó neked nekem soha nem lesz senkim megyek a gálydeszba

   2. Jozsef Kristof

    @Lajos Nagy Köszönöm! Sokat fejlődtem, de van még mit tanulni... Szerencsére Thai feleségem van, akitől sokat tudok tanulni spirituálisan!

   3. Lajos Nagy

    @Jozsef Kristof Akkor helyén van a szíve. Maradjon így mindörökké.

   4. Jozsef Kristof

    @Lajos Nagy Kötekedők mindenütt vannak! Ami szomorú! Azért , mert átgondoltam milyen utat jártam végig eddig, és rájöttem sok mindenre hogy jól csináltam, és ez olyan öröm sírás volt... Vissza igazolás!

   5. Lajos Nagy

    Remélem nem azért sírt, mert annyira távol áll magától, de mégis szeretné megélni...

  63. Jozsef Kristof

   Csak így egyszerűen: KÖSZÖNÖM!

  64. Toth Karolyne

   🙏 köszönöm.😘

  65. Anna Pánku

   15 éve járok az úton, kersem azt a hiteles tanítót, akivel működhetne a Mester, Tanítvány és Tan alázattal. Ahogy Szunim is elmondta, rengeteget tanultam, olvastam, kerestem a helyem, túl lépve azon a 90 fokon. De eljött az idő, amikor a tudás kevés. És hála Péternek és Szunimnak, azt hiszem megtaláltam a hiteles tanítómat, és már jelentkeztem is Szunimhoz elvonulásra. Köszönöm

  66. Mária Szilágyi

   Szuper beszélgetés volt ,köszönöm nektek ,megint sokat tanultam🙂

  67. Dénesi Ferenc

   Köszönöm a tanítást! Köszönöm a Teremtőnek, hogy ilyen magasztos gondolatokat szívhatok magamba!🙏

  68. Csilla Stift

   Köszönöm.❤

  69. Jozsi K

   ez ütött, kemény volt! :( , köszönöm! :)

  70. Tomy Boy

   De ha valaki nem akar senki lenni..csak úgy lenni és kész?? ...akkor mi van 😁?

   1. Lajos Nagy

    Amint felismered a tükröd által önmagad azzá válhatsz aki szeretnél...

  71. Otto Gergely

   ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ just do it I loved

  72. Zoli Reti

   Azzal aki írja az igazságot

  73. Zoli Reti

   Áldás

  74. Smoling Erika

   Szenzációs, köszönöm szépen ezt a bölcs beszélgetést.

  75. Erzsike Bartis

   .

  76. Sándorné Soós

   Nagyon hasznos, érthető beszélgetést volt. Többször meg hallgatom. Hálásan köszönöm 🙏😇💗

  77. Vagyok Jumanah

   Dr. Csernus Imre

   1. MNorbert

    haj nélkül

  78. György Somogyi

   Köszönöm Peti. 💪💪👏👏👏

  79. Bence Párdy

   Köszönöm!

  80. Fehér Tamás

   Lécci, Peti! Garami Gáborral vagy Csernus Imrével csinálsz interjút? Annyira boldoggá tennél vele. :D

   1. Antal Perge

    A bulvárezó remekei 😂 TISZTÁNLÁTÁS 😉 Alaposabban utána kellene járni a "mestereinknek": a Pilisben tanyázó Szunim (k)apát, akitől a koreaiak megvonták a bizalmat, miután koreai pénzen, és onnan rendelt fából (!) felépítették a "zen templomot". Aztán valami nővel lelépett az USA-ba (de sajnos visszajött mesterkedni). Eddig csak ketten lettek öngyilkosok azok közül, akik oda járnak...! Ennyit tehát az import buddhizmusról (mint Laár A. stb.): nem hiteles, nem egyenes, semmire se jó - csak marketing mindkét félnek 🤭

   2. Gery Buday

    Ha nem tettél volna nevető fejet a mondatod végére, még komolyan is lehetett volna venni a kommentet. :) A két c-ről már ne is beszéljünk, ugye!

   3. Smoling Erika

    Garami Gáborral van, a minap láttam

   4. Ben G

    Garami Gábor: hufast.info/plan/vide/npXamaejtJirgIU

  81. brainworx

   Óriási szerencsénk van nekünk magyaroknak,hogy Sunim szintén magyar és ezt a tanítást és látásmódot megérthetjük rajta keresztül. Nagyon sok nézőt,értőt és lájkot kívánok Sunimnak és neked Péter.

   1. Ágnetta Tarsoly

    @Antal Perge valóban független, itt a földön mind bukott angyalok vagyunk - Maat mérlegén majd újra megmérettetünk - ott majd kiderül mennyi salakot tudtunk magunkból kiégetni /Popper Péter is egy időben a zen filozófia felé fordult - A széthasadt kárpit című könyvében nagyon szemléletesen végigveszi a vallásokat köztük a zen buddhizmust is

   2. Antal Perge

    @Ágnetta Tarsoly A meditáció független az álguruktól. Ilyen egyszerű 🤭

   3. Ágnetta Tarsoly

    @Antal Perge Kedves Antal - bennem is vannak ellenérzések emberek iránt, de ettől még nagyon értékes beszélgetésnek tartom. Magunk sorsát, vétett hibáinkat és másokét is el kell fogadnunk, nem egyszerű - és pont ebben a beszélgetésben hangzott az el, hogy azt is meg lehet mutatni, hogy hogyan ne cselekedjünk! Sunim gondolatai előbbre viszik az embert - fogadjuk szeretettel ami érték és tegyünk magunk hite szerint. Akarva akaratlanul belekerülhetünk szituációkba - a meditáció segít a feloldhatatlan konfliktusokon, segít átírni a múltat - azáltal, hogy megértjük.

   4. Antal Perge

    @brainworx DE MIÉRT SZEMÉLYESKEDSZ? EZT TANULTAD AZ IMPORT BUDDHIZMUSTÓL? 🤣💲💰

   5. brainworx

    @Antal Perge Azta milyen sok érzés és empátia van a szavaidban kedves Antal. Tisztára meghatódtam. 😂 Mit keresel te itt egyáltalán ? Osztod az észt ,hogy azt kell látni AMI VAN. 😂 Hát nem látsz tovább még a saját marhaságaidnál sem. Tényleg minek írogatsz te ide ebben a témában ??? Ha képben lennél csak egy hangyányit is akkor rájönnél mennyire nulla vagy és ezt büszkén vállalnád. De te okos vagy, sőt mindenkinél okosabb. Akkor legyen így.

  82. Ella Nagy

   Köszönöm ezt a beszélgetést! Sok ismeretet merithettem belőle!😘

  83. Marian Rózsa

   Kedves Péter! Kérlek a technikai háttéren változtassatok valamit, hogy ne a Te hangod legyen jóval hangosabb, mint a riportalanyodé! Sajnos ez minden beszélgetésnél fennáll! köszönöm!

   1. Antal Perge

    Nem a technika a legbagyobb gond ezzel a "Szunimmal" 🤭 TISZTÁNLÁTÁS 😉 Alaposabban utána kellene járni a "mestereinknek": a Pilisben tanyázó Szunim (k)apát, akitől a koreaiak megvonták a bizalmat, miután koreai pénzen, és onnan rendelt fából (!) felépítették a "zen templomot". Aztán valami nővel lelépett az USA-ba (de sajnos visszajött mesterkedni). Eddig csak ketten lettek öngyilkosok azok közül, akik oda járnak...! Ennyit tehát az import buddhizmusról (mint Laár A. stb.): nem hiteles, nem egyenes, semmire se jó - csak marketing mindkét félnek 🤭

   2. Gery Buday

    @crepkey Arc és név nélkül könnyen kommentel az ember! :) Nem tekintem mérvadónak. :) De köszönöm, hogy reagáltál.

   3. crepkey

    @Gery Buday Kedves Gery! Nyilván neked nem tűnik fel hogyan minősíted rejtve Mariant, nyilván az sem tűnik fel valójában te kritizálsz könnyen (jogtalanul), nyilván az sem tűnik fel, hogy miként projektálsz ki nem létező dolgokat egy ismeretlen emberre... Az álszent ömlengésnek álcázott bántást illene félretenni, nem Mariannak a jogos építőszándékú kritikát!

   4. Marian Rózsa

    @Gery Buday Kedves Gery! Részemről ez segítő szándákú hozzászólás volt, hiszen rengeteg energiát tesz bele Péter, hogy ezek a beszélgetések professzionálisan sikerüljenek, és sokak számára örömöt adjanak. Nem vagyok biztos benne, hogy tud erről a hangminőségről. Azt gondoltam, hogy számára ez is fontos visszajelzés.

   5. Gery Buday

    Kedves Marian! Nyilvánvalóan Neked / Önnek nem igazán lebilincselő / figyelem lekötő a téma, a tartalom, az interjú alanyok, ha egy teljesen más dologra képes koncentrálni. Könnyen kritizál ahelyett, hogy köszönetet mondana. Tud Ön hálás lenni, és köszönetet mondani? Tudja értékelni egy már megtörtént emléket? Át tudja érezni azt, hogy mit jelent adni? Sok kérdés, de mindre van szívből jövő válasz?

  84. Erzsébet Csőke

   Hálásan köszönöm a tanítás, Mindkettőjüknek! 🤗❤️

   1. Erzsébet Csőke

    @Antal Perge Húú ha, ezt nem tudtam! Köszönöm!

   2. Antal Perge

    TISZTÁNLÁTÁS 😉 Alaposabban utána kellene járni a "mestereinknek": a Pilisben tanyázó Szunim (k)apát, akitől a koreaiak megvonták a bizalmat, miután koreai pénzen, és onnan rendelt fából (!) felépítették a "zen templomot". Aztán valami nővel lelépett az USA-ba (de sajnos visszajött mesterkedni). Eddig csak ketten lettek öngyilkosok azok közül, akik oda járnak...! Ennyit tehát az import buddhizmusról (mint Laár A. stb.): nem hiteles, nem egyenes, semmire se jó - csak marketing mindkét félnek 🤭

  85. Márta Bánki

   Nekem most rengeteg megértésem volt, nagyon köszönöm!

  86. Eva Mezeji

   Köszönöm.

  87. Márta Bánki

   Óriási! Köszönöm!

  88. Csaba Papp

   Szép estét!

  89. AnasztaziaS

   Namaste🙏

  90. Peter Baláž

   Várom a Mestert 🙏👍

   1. Peter Baláž

    @Antal Perge igen ,hasitom a tüzifát,mert este hideg lessz😀👍

   2. Antal Perge

    Te vagy önmagad legnagyobb mestere! 😊 Aki azt mondja fel kell ébredned, az még maga is alszik - és mestert játszik 🤭

  91. Erika Nagy

   Nagyszerű!🥰