GODZILLA VS. KONG | Kritika

RetroShock!

45 E megtekintés4

  Támogatói Színházbérletek itt:
  hufast.info/up/S7UA-DV1X3H0XyWol17N4g.htmljoin
  PATREON TÁMOGATÁS ► www.patreon.com/RetroShock
  RETROSHOP ► www.retroshock.hu/
  FACEBOOK ► retroshockchannel
  TWITTER ► RetroShock19
  RetroShock: Régi Filmek Humoros Bemutatása & Tematikus Filmajánlók
  Retroshock Útmutató Stopposoknak:
  (az összes bemutatott film listája)
  ► www.imdb.com/list/ls066526596/
  Létezik egy hely... Egy öreg Filmszínház... ahol a filmtörténelem legszörnyűségesebb filmjeit vetítik, minden egyes nap. Így van, a legenda igaz, a RetroShock a múlt század retro gyöngyszemeinek humoros bemutatásával foglalkozik. Minden korosztálynak ajánlott, bátran fogyasztható pofonsorozat NEM csak a retró őrülteknek. A színház falai mögött rejtélyes alakok dolgoznak a filmbemutatókon... Egy test nélküli android, Isaac, egy M.I., aki AYA névre hallgat és minden celluloid fájdalom hordozója: KenytheOne. Emellett filmajánlókat is találhatsz igazi gyöngyszemekkel, vagy akár őrült találmányokkal. De a lényeg a lényeg... OTT A SZÖRNY!
  A sorozat kezdetektől ragaszkodik a nyomdafestéket TŰRŐ nyelvezethez, nem kíván trágár eszközökkel szórakoztatni, célja, hogy némi humort csepegtessen az emberek szürke hétköznapjaiba és bemutasson egy olyan filmes vonalat, amely már nagyon régóta sötét homályba burkolózott. Emellett néha komolyabb vizekre evezve keresünk válaszokat a fel nem tett kérdésekre.

  Közzététel: 23 napja

  Megjegyzés

  1. MRKchallenger

   Full Pacific Rim érzésem volt sok esetben mikor néztem...

  2. ً

   Annyira jó látni hogy végre észrevették az emberek a retroshock csatornát!

  3. Bindair Dundat

   Szerintem két álló Kaijut sem bírna el egy emberi anyahajó.

  4. Mister Bates

   Tervben van egy Psycho (talán 1-4ig) kritika? Nem véletlenül néznek ennyien, én nagyon szeretem a kritikáidat, mert a művészi, novella szintű elbeszélés mély gondolatokat, és eszméket takar :)

  5. Róbert Gyirán

   Elég erős hasonlóságot vélek felfedezni a Godzilla VS. Kong és a bollywoodi filmek fizikája között.

  6. Lyria

   Ha jó kaiju filmre vágysz ajánlom a Pacific Rim, azaz Tűzgyűrű című filmet. (Szigorúan az elsőt!)

   1. Maramuder

    Adom, amúgy a második rész se lett volna rossz, csak transformersként ugráltak benne a jaegerek

  7. zatnikutel

   Kennytheone, ha érdekel a Hollow Earth téma és nyitott vagy arra hogy az egész talán nem csak kitaláció /watch?v=QE3hR3rMHOI

   1. RetroShock!

    A videó csak egy "mi lenne ha" videó, nem is próbálja azt állítani, hogy ez nem kitaláció. Szóval, maradjunk meg egyszerűen a szórakoztató fantasy keretnél és úgy el lehet játszani a gondolattal :)

  8. CallinicusHu

   Nem láttam a régi japán kaiju filmeket, de a legutóbbit igen és az kifejezetten jobb volt, mint akármelyik amerikai próbálkozás. www.imdb.com/title/tt4262980/

  9. Atis Hub

   Kb 2 napja megnéztem ezt is. Szerintem maga Godzilla lett egy iszonyatosan érdektelen, híg és unalmas karakter. Az önálló 2 filmben is itt meg aztán főleg. Ellenben Kongnak sikerült egy iszonyatosan jó, új dimenziót nyitnia. A Koponya sziget zseniális és ebben a filmben is a Kong szál viszi prímet. Én Godzillát nem értem mit akar, minek, hova, meddig, miért? stb. Kong-ba lenne még potenciál, kb. egy hős karakterré is avanzsálódhatna. Ebben a filmben már pedzegették - Kong és a fegyverhasználat - témáját. Akár mélyebbre is áshatnának ebbe az ősi szálban, vegyítve valami földönkívüli fenyegetéssel is (erre speciel már utaltak azzal hogy Ghidora a 3 fejű sárkány földönkívüli). Egy szó mint száz Kong-ot megnézném egy páncélban valami baxóbb fegyóval, mondjuk egy nagy kalapáccsal ahogy harcol. Godzillával viszont nem tudok napirendre térni. Lehetett volna benne is potenciál csak a 2014-es kezdő röffenetnél már el lett rontva.

  10. Lord Drizzt

   Hiányérzetem támadt. Tetszik a kritika, félreértés ne essék, még a Kenny esszencia is megvan benne. De mivel itt Godzilláról és Kongról van szó, a RetroShock filmszínház két kultikus ősgigászáról, valahogy nagyobb ívű, még inkább részletekbe menő kritikát reméltem volna. Nem esett szó a két gigász be(nem)hódolásról, az ő filmbéli kapcsolatukról, általánosságban vége az üreges föld elméletről, sem a röhejes Kong méretváltoztatásokról (hol akkora, hogy (Godzillával együtt) egy város fölé tornyosul, valóban óriás behemót hatását keltve, hol pedig EGYETLEN hajó EGYIK felében képesek láncra verve szállítani), és még sorolhatnám. Még így is az egyik legjobb kritika, továbbra sem kell sandán nézni, ámbár az az érzésem, hogy ez esetben Kenny tudott volna többet is beletenni ebbe a témába. Azért tudok örülni ennek is.

  11. StingerGamer

   Mikor megláttam hogy SPOILER Kong lenyomja a fejsze végét Godzilla torkán rögtön az 1963-mas King Kong vs Godzilla Retroshock rész jutott eszembe

  12. Norbert Szalai

   Szeretem a RetroShock-ot! Pont ezért sajnálatos,hogy milyen gyatra ez a kritika.Példának okáért "A japán szériák..."szövegrész tipikusan egy nagyon felszínes vélemény. Szerintem meg pont a 1954-es Godzsira a mai napig a legkomolyabb film a szériában.Egyébként meg a fizikán rugózni a Kaidzsú filmek esetében,na az amit legalább akkora kihívás komolyan venni,mint magukat az alkotásokat.

  13. Bugár Sándor

   Az Árnyék nélkül című dal hova tűnt? Pár hete nosztalgiából meg akartam hallgatni, de teljesen nyoma veszett.

  14. athertox

   ha már monstrumok.., Monster Hunter kritika lesz ? ( vagy a Homályzóna vonulatot követő Shadow in the Cloud ?? )

  15. G Tibor

   Az írót neveztem volna színésznek is az Apex vezír szerepére, kaszkadőr sem kell!

  16. Sándor Krenyóczi

   Én már a sprintelő Godzilla-n is röhögtem a második részben. Egy ekkora lény ne siessen. Menjen végig mintha sétáló utcán lenne és gyönyörködjön a pusztításban. Mondjuk a Mecha-Godzilla helyett berakhattak volna egy Object-et a Heavy Object-böl. Az valahogy életszerűbb lett volna.

  17. Tomi Csuta

   mit várjunk ..2021 Covid apokalipszis , elcsalt választások és tengi lengi túlérzékenyített libsicápák mindenhol.A filmiparba is belepisáltak :D

  18. Kampec

   Nekem külön poén volt godzi és kong összecsapása Hong Kongban...az alatt az idő alatt mekkora területet taroltak le és mennyi embert ölhettek meg ...de minden jó ha a vége jó :D

  19. Szabolcs Kovács

   Köszönöm szépen a lehúzó kritikát, Keny - és ezt a "leg-szarkazmus-mentesebben" mondom. Mindenütt olyan elnézőek ezzel a filmmel kapcsolatban...nem is értem. :/ A '19-es folytatás azóta is kísért. >:( Azután nem adtam semmi esélyt a 3. résznek, hogy jó lesz. Még nem láttam, de ezek után már nincs is semmi kedvem megnézni. :( (Francokat! Úgy is megnézem - vagy inkább csak végig hallgatom...nem tudom, még meglátom.)

  20. Rise the drake

   Ezt a filmet leszedtem 4k-ban azt megnéztem egy 1080p-s monitoron kisképernyőn meló közben. Worth it.

  21. Istu10

   Sok mindenben egyet értek. A M.B.B. kémkedős szál felesleges unalmas. Az üreges föld király, és több is kellett volna belőle. Mechagodzilla -t meg se próbáltam volna belerakni a filmbe, tény hogy maga a robot brutálisan erős, félelmetes, és bármelyik korábbi testvérét a földbe taposná, de a film technológiája szerintem nem enged meg egy ekkora monstrumot. Továbbá ha már egy ilyen kaliberű titánt raknak bele, miért nem kapott több játék időt? A Mutó-k és Ghidorah, de még a koponyarágók is bőven kapott játékidőt. Már néhány videó alá leírtam kit kellett volna berakni harmadiknak, megvolt az alapja hála az korábbi filmben bevetett bombának. Vagy más klasszikus Toho szörny melynek hihető sztori adható az önéletrajzába, vagy kitalálnak valami újat. Az üreges földben biztos van valami ami illene ebbe a szerepbe. Nehéz szívvel, de egy egy hajszsállal nálam vezet a King of the monsters, és a Skull island.

  22. Hegedűs Tibor

   Mint mindig, most is élményt nyújtottál! Köszönöm!

  23. 4 44

   Attol hogy valami 80 ezer tonna,miert ne lehetne gyors? Foleg ha az egy elo entitas, az ureges foldbe meg visszatudnak menni egy kovi reszbe, a mechagodzilla meg sztem kiraly volt.Nem rossz film, de nem ks tokeletes ,de egy 10/7 est lehet adni neki.En azt kaptam amit vartam es az nem egy gyuruk ura minoseg volt :) (ez egyebkent egy kong film volt, amibe godzilla ,mint mellekszereplo szerepelt)

  24. Jericho Kővári Tamás

   A Warcraft film kapta el a "fizikáját" nagyon jól a harcoknak, ott volt lendület, súlya volt egy támadásnak. Meríthettek volna onnan Kongék

  25. Mr. Sabaton

   Újabb szutyok CGI látványfilm, mert ez kell a népnek. Eddig sem volt szívem csücske a műfaj, ezután sem lesz. Valahol elszomorít, hogy dollármilliók százaiból ilyen silány filmek készülnek, míg teszem azt a Coherence úgy tudott bennem maradandó nyomot hagyni, hogy sem híres színészek, sem sok helyszín, sem CGI vagy egyéb effekt nem volt benne. Semmi más célja nincs az egésznek, mint a pénzcsinálás, nem akar elmondani semmit, nem akar elgondolkodtatni, nem vet fel kérdést és nem vált ki érzelmi túl nagy érzelmi reakciót sem.

  26. Crazy Gecco

   Noaszt voltál-e fent Netflixen? Lesz esetleg Love and Monsters kritika? Nem lenne karakteridegen!

  27. János Bakucz

   Miután láttam a kritikát az interneten felkerekedtem és megtudtam nézni feliratosan de legalább láttam. Azt gondoltam a kritikád miatt, hogy Godzillára akarják ráhuzni a vizeslepedőt.

  28. Patrik Sarnyai

   Szerintem a sgi nem rossz de az emberi szál az kuka

  29. Eszter Balogh

   Szia Kenny. Ha láttad az Alapítvány sorozat előzetesét, mit gondolsz róla?

  30. amonra73

   Brown kisasszony nálam az Enola Holmes-sal szerepelt le... Egyszerűen rosszul voltam attól, ahogy kibeszélt a filmből, narrálva saját cselekedeit. No... De vissza a filmbemutatóhoz!

  31. Norbert Horváth

   És íme az újrahasznosított toho történelem újrahasznosított főgonoszának töredezetségmentesített változata: mechaGhidorah. (Lássuk be aranysárkány irányítással nem nevezhetjük Godzillának ezt az egyfejű csúfságot. )

  32. frank457777

   Meg az ős a Capa is félelmetes volt

  33. Skull The

   Abba sehol senki nem köt bele hogy a hajós jelenetnél Kong és Godzilla olyanok mintha a felükre csökkentek volna?:D

  34. Zoltán Kóbor

   Tegnap este néztem meg, ma reggel emlékeztem vissza a filmre és cikinek éreztem hogy megnéztem, vagy hogy nem állítottam le. A zúzás maga oké, de a sztori, a szánalmas klisék ... nevetséges. Kong-ot gyakorlatilag nevetségessé tették az első pár percben ahogy ébred ... a klisék száma rengeteg, kezdve hogy a világ egyik legokosabb tudósa hülyének nézi a saját lányát egészen a piával zárlatot okozó világmegmentésig .. az az "oknyomozó" ember karakter szánalmasan túl volt tolva ... a "főgonosz" multimágnás megint csak egy unalmas klisé, borítékolható volt hogy úgy hal meg ahogy ... reggelig lehetne sorolni.

  35. István Mészáros

   Ha nem tetszik valami akkor el lehet gondolkodni azon ,hogy ti jobb forgatókönyvet tudtatok volna írni? Túl magas már az elvárás. Nem tetszik ez? Nem tetszik az? A film egy mese felnőtteknek. Aki szőrszálhasogató annak nem való a színház....

   1. RetroShock!

    Ez egyszerű igény István. Veszélyes dolog, amit írsz, mert könnyen abba a hibába eshetsz, hogy bármit lenyomhatnak a torkodon és te csak tapsolsz és tapsolsz. Nem baj az, ha az embernek van ízlése és figyel arra, mit szolgálnak fel neki.

  36. Gergő Szabó

   Asszem erre mondják azt, hogy "Na! Meghoztad a kedvemet, hogy ne nézzem meg." :D

  37. sandor szilagyi

   szerintem pár apró hibával igen is jó volt a film .... csak sajnálni tudom azokat akik nem tudták élvezni mert a hibákat keresték .

  38. Balázs Tóth

   Szörnyuniverzum logika: - A gyík üti a majmot. - A gépgyík üti a gyíkot.. - A majom üti a gépgyíkot... WTF logic?

   1. Zalán Nagy

    @Balázs Tóth Kong nem túl sokáig ütöte puszta kézzel. Rájöhetet ara hogy a mecha teste teljesen fémből van ezért valami keményebb és élesebb dolgot kelet használnia. Godzilla pedig le volt sérülve a mecha lézer nyalábja miatt.

   2. Balázs Tóth

    @Zalán Nagy Igen láttam a filmet... ettől még nem túl logikus - a majom ugye puszta kézzel is alázza a gépet....amire a gyík nem volt képes...

   3. Zalán Nagy

    Spoiler :Mecha godzilla tropára verte godzillát. Kong feltámadt és megmentete godzillát a haláltól. Kong fogta a baltát és rátámadot mechara. A sérült godzilla tudta hogy Kong baltája képes elnyelni az atomik leheletét amitől erősebbé válik ezért a baltára lőtt. Kongnak így sikerült mechát szét szednie.

   4. Balázs Tóth

    @Zalán Nagy Értem, hogy kő-papír-ollóban körbe érnek a dolgok, de amúgy hogy jön ki?

   5. Zalán Nagy

    A gyík erőt ad a majomnak aki üti a gépgyíkot

  39. eennyi

   a mechagodzilla megjelenésénél én is elgondolkodtam, hogy miért is kell nekem ez

  40. GamerwhitHUN

   Már ki jött a film?

  41. Tamás Dócs

   Hát nem tudom, lehet én vagyok rosszul bekábelezve, de én a Godzillák közül még mindig a 98-asat szeretem a legjobban. Még gyerekkoromban vettem meg VHS-en.

   1. Zalán Nagy

    Gyerek korom óta abban nőttem fel hogy a 98 as az igazi Godzilla.

  42. Ariel Luxen

   Én anno a 2014-es Godzillát a felénél kikapcsoltam, mert untatott, és Godzillát sehol nem láttam a filmben. XD A Koponya szigetet én is imádtam, azóta is bármikor újra nézem. A legutóbbi Godzillát nem láttam, mert nem igazán érdekelt az előző film után, de ezt a mostani Godzilla vs Kongot megnézem, mert kíváncsi vagyok rá. Nekem mondjuk eddig messze Kong a kedvencem. :P Godzillával annyira nem tudok szimpatizálni, meg nem is nagyon értem az ő létezésének a lényegét, azon kívül, hogy nagyon nagy és lézert lő ki a szájából. (Ha nem lézer, akkor javítsatok ki :D )

   1. Ariel Luxen

    @Zoltán Ormosi Köszönöm a pontosítást :D

   2. Zoltán Ormosi

    Az kérem szépen radio-atomikus köpöledék, némi gerinctaraj-fickándolódással.

  43. Gyümölcs Úr

   A bajom ezekkel a modern nagy szörnyes filmekkel csupán az, hogy az emberek vagy azért vannak, hogy a szörnyek leöljenek mindnekit, vagy azért, hogy untassanak.

   1. Zalán Nagy

    Az emberekel lehet olyat is hogy a szörnyekel kapcsolatot létesitsenek

   2. Zalán Nagy

    Hát nem őket meni néztük hanem a szörnyeket.

  44. Kk Jj

   Hozzá kell tennem, hogy engem teljesen hidegen hagynak a nagydarab szörnyek. Ezért nem tudtam igazán élvezni a Cloverfieldet se, kivéve bunkerest és az űrállomásost. Azok még úgy-ahogy tetszettek is.

  45. Kk Jj

   Nekem a Godzilla vs Kong eleve úgy hangzik, mint az Alien kontra Ragadozók, a Batmán kontra Superman, Borg kontra Goa'uldok.... Előítélet? Igen. Nem ok nélkül. Nem akartam megnézni pedig nagyon biztattak, most örülök, hogy nem tettem.

  46. - gerLasz -

   MBB-t érdemtelenül túltolják.

  47. Jimmy Go

   Retroshock: amikor jobb a kritika mint maga a film

   1. Dawson Ezekiel

    @ yup, I've been using Flixzone for years myself =)

   2. Elliot Lennox

    A trick : watch series at Flixzone. I've been using it for watching loads of movies these days.

  48. Máté Felnagy

   Tegnap este direkt gyorsan megnéztem a filmet, hogy nyugodt szívvel ülhessek neki a kritikádnak.

   1. Máté Felnagy

    @ama Khöm... AAAAaaarrrrrr

   2. ama

    Elnézést megkérdezhetem, hogy hol tudtad megnézni? Esetleg vpn és hbo max?

  49. Zoltán Csorba

   Spoiler Godzillát, szerencsétlent az egész filmen keresztül szivatták a forgatókönyvírók, a Godzilla fanokkal együttérzek. :( Bírom hogy Godzilla mindenki szemében hős, mintha valami szuperhős lenne baszki: ez a lény (és a többi "titán") felelős megannyi ember haláláért, akik azokban az ledűlő cgi épületekben éltek vagy futottak a lábuk alatt. Szó se róla, én nyilván a szörnyek miatt néztem a filmet, de ennyire iq fighternek lenni teljesítmény. "Godzilla is out there, hurting people...." vagy "Godzilla left us in 'PEACE'"XD Mondjuk mikor a "gonosz nőt" géppel és legénységgel együtt szétmorzsolta Kong az nagyon tetszett! Megannyi probléma van még a filmmel, de ha okolnom kéne valamit, akkor az megint csak az emberi szál lenne (úgy látszik a Koponya Sziget óta nem sikerült (minimálisan érdekes és Hank Marlow) karaktereket írni). :] Számomra az egész film összességében nagyon unalmas volt, végignéztem, de újra nézni több mint valószínű hogy nem fogom (a Koponya Szigettel ellentétben), mert habár vannak jó pillanatai, azokat túlságosan elnyomja az érdektelen emberi szál és a légből kapott baromságok.... Kár érte!

  50. Losonczki Petya

   Számomra felfoghatatlan hogy szerethetik az emberek a Koponya Szigetet és mondhatják azt hogy az jó volt. A Peter Jackson-os King Kong-nak nyomába sem ér semmilyen szinten. Az a világ,az a atmoszféra amit ott megteremtettek elképesztő volt. Nem volt rossz a Koponya Sziget sem,de azért összehasonlíthatattlan a kettő. Kaptunk pár másodpercre egy két pókot,saskát,egy bivajt, meg azokat a gagyi 2 lábú gyík kutyám majmokat,na meg egy Tesco gazdaságos törzset,amiből azt sem nézném ki hogy egy napig túl élnék abban a környezetben.

   1. Levente Sándor Csurgó

    @RetroShock! Igen, a Koponya sziget minden idők legjobb “szörny” filmje. Bár Semuel l. Jackson és Tom Hiddleston a két kedvenc színészem, de nem miattuk imádtam a koponya szigetet.

   2. Zoltán Csorba

    @RetroShock! Maximálisan egyetértek, Keny! :D

   3. RetroShock!

    Nálam is a 2005-ös Kong a no1, de a Skull Island így is kiemelkedik a Monsterverse-ből jelenleg számomra.

  51. Péter Barta

   Akkor ezért tüntek nekem ”kissebbeknek”😅 Kongék, mert rohadt gyors volt a mozgásuk, a termetükhöz képpest. Éreztem én a film nézése közben, hogy kilóg a lóláb, hogy valami nem patent, akkor hát ez volt az. Az a baj velem, hogy ha észre is veszem, hogy valami nem áll össze, legtöbbször nem tudok rájönni mi az és csak kattog az agyam, hogy valam fura...😕😞

  52. ketezeregy

   Ezekben a filmekben miért viselkedik mindenki mérhetetlenül illogikusan? A kötelező gonosz azé gonosz itt is mert gonosz, a mellékgenya pitsa meg ugy tesz mintha ö parancsolna a majomnak.. mint a csivava ami nekiront a kuvasznak.. kicsit megcsúszott arányérzék :D Aztán a hősök fele okos de mér? Masik fele meg nem.hallgat az okosokra de mér? Aztán másznának bele a szörny szájába ha tudnák tartani az iramot.. Bazi fárasztó. Godzilla meg Kong miért úgy harcolnak mintha valami b filmes kocsmabunyó lenne? Konkrétan a mimikájuk is olyan.. aztán bejön a transzforzilla és egy Bud Spencer filmet látok oO az emberi szereplők meg annyira semmijenek hogy a barátok közt karakterei is letagadnák :D borzalmas volt ez a film.

  53. Globál Selejt

   Én igénytelen vagyok. Nekem tetszett a film, legalábbis a Titános részek. Az emberi szál itt se volt jó max. 1-2 kivétellel. Viszont nekem az egész film alatt olyan érzésem volt hogy nagyon sok minden kimaradt belőle. Komolyan mondom az emberi szál még lehetett volna jó is ha rendesen kifejtik azokat. Nagyjából semmit nem magyaráznak el benne hogy mit miért és hogyan csinálnak/csináltak, mi miért történik/történt. Minden csak úgy van benne és kész, fogadd el. Elkezdenek mondani vagy magyarázni valamit és ennyi, mintha egy 100 oldalas könyvnek megkapnád az első két oldalát a többit pedig találd ki te vagy épp az ellenkezője hogy kapunk egy magyarázatot valamire, de hogy hogyan jutottak arra a következtetésre arról semmit. A másik, nekem tetszett hogy fürgébbek lettek a szörnyek, végre nem nagyitempóban gyepálják egymást. Ez is ad feléjük egy kis plusz félelem faktort, bár ez ugyanígy van a lassú mozgásnál is. Szerintem mindkettő verziónak megvannak a maga szépségei. Bár én szeretem Godzillát, nekem lehet egy olyan filmet is eladhatnának amiben Godzilla egy hátirakétával és egy nukláris energiával feltöltött vibrániumpallossal irtja az űrben a napból kiszálló tűzdémonokat akik antianyag ostorral próbálják megszelídíteni a holdon élő ősi sajtkecskét mert az intergalaktikus teje olyan erőt ad amivel leigázhatják az univerzumot. De ez lehethogy már nekem is sok lenne :D

  54. Atom Sci Fi Channel

   Az előző kritikád után.. Inkább kedvcsinaló nak nevezném, meg néztem a Skull Islandot. 10/9 es film. 😇♥️

  55. peti kecskes

   Én ugyan azt éreztem Davy Jones karakterének tekintély vesztésével kapcsolatban, mint amit bemutattál nekünk Kong esetében is. Egy erős, de valamilyen szinten érthető kalózt, a tengerek legrettegettebb urát degradáltak le egy gyaloggá😔.

   1. Ákos Leó Szilágyi

    Sztem nem az volt a baj a Világ végénnel.

  56. Sergio Rico17

   Fuuu de kellemes csalodas volt hogy nem az a kreten idiota kritizal!!! Thank Kenny!!!!!! Vegre aki ert is hozza amirol beszel!

  57. Völgyi Neander

   Én nem szeretem az ilyen gigászi vs. filmeket ,sőt a összes ilyen orjás lényes film nem érdekel egy kivételével az nem más mint kong , mert míg a japánok elsorakoztattak a nukleáris gyíkkal , addig igaz a koponya sziget kivételével ugyan azt az egy történetet mesélte el és egyre jobban csak pénzbányánk volt mondani valója hogy hiába élhetnek a világ legeldugottabb szigetein felhőkarcoló méretű lények a földön a legnagyobb szörnyeteg az ember marad. Így nagyon nem értem hogy ő miért szerepel az ilyen filmekben

  58. péter Elekes

   Amikor a Koponya szigetben felszáll vagy egy tucat helikopter a hajóról, amiről egy előző jelenetben ,megmutatták, hogy négy helikopter fér el akkor egy kicsit elsírtam magam.Szerencse, hogy imádom ezeket a filmeket és mondjon valaki még egy franchise-t ami részről-részre egyre jobb.Ez egy jó kis csihi-puhi film és nem kell lassúnak lenniük, mert a ragadozók sem lassúak különben éhen halnának.

   1. Zoltán Csorba

    @péter Elekes Őszintén imádom a Kaiju filmeket ezekkel a nagy szörnyekkel, de én sem riadok vissza a régi filmek hallatán, úgyhogy több mint valószínű hogy valamilyen módon megpróbálom majd megnézni a japán filmeket, egyfajta bűnös élvezetnek. A Doktor Who-t a legelső évaddal kezdtem el, de az Attack on Titan és Beastars animék elrabolták az időm nagy részét XD Most a Gothamet nézem, és nagyon fasza eddig. Sorra kerül még a Doktor Who, nyugi van. ;D

   2. péter Elekes

    @Zoltán Csorba A godzilla nem egy nyitó darab mint a Toy Story de rebootnak jó. Elfogult vagyok mert szeretem a régi filmeket is.Amikor cigivel kínálják a gyerekeket azon eldobtam magam. Minden résznek megvan a maga bája. Végig lehet követni a japán társadalmi fejlődést pont mint a Doktor WHO ban.

   3. Zoltán Csorba

    @péter Elekes Ez is mutatja, milyen fontos egy jó alap, amire több filmen átívelően lehet építkezni. A 2014-es Godzilla nem ilyen XD

   4. péter Elekes

    @Zoltán Csorba A Toy Storynál már az első rész is nagyon jó volt az első godzilla után nem éreztem hogy na ez tök jó volt

   5. Zoltán Csorba

    Toy Story, az egy ilyen franchise.....

  59. Rodmandani

   Kiterhettel volna arra a bravúros ötletre hogyan szerzik meg a mechagodzilla energiájat. vicc...

  60. László Balázs

   Elkezdtem nézni, és amikor felkelés után megvakarta a seggét és elment zuhanyozni ott ki is kapcsoltam....

  61. József Szabó

   Csak nekem volt Batman vs Superman fílingem a Kong vs Godzilla harc közben? Mechagodzilla meg az OrkTroll.

  62. stuntface

   Nem tudom a Warner brosnál zsigerből jön az, hogy csinálnak egy jó filmet és a folytatás borzasztó lesz. Acélember, Wonder Woman, Kong tetszett, közönségnek is, be is jelentették a többi részet. Aztán amit kapott az ember meg se közelítette az elsőt. Nem vártam semmit Kongtól, iszonyat jó lett. Mondtam talán eltalálják a folytatást mert még is egy monster univerzum második belépő filmje volt. Hát ezzel le is zárhatják felőlem mert a borzasztó lett ez az úgymond harmadik rész. Lesz további, lehet meg se fogom már nézni. Feleségem mondatával zárnám: "Hát szívem, inkább olvastunk volna Stalker regényeket ma este.... mint ezt néztük volna meg."

  63. Tóth Gergely

   Amennyire vártam ennek az alkotásnak a megjelenését, mostanság annyira nem. A fizika törvényeinek normalitásának hiánya számomra (is) nagyon zavaró. Mechagodzilla meg... Mikor sok évvel ezelőtt megtudtam, hogy van ebben az univerzumban létezik egy ilyen robotszörny, hát majdnem elsírtam magamat. Számomra ez gáz! Már ott tartok, hogy lehet meg se nézem ezt a filmet. :(

  64. valaki Szabó

   Már vártam hogy mikor akad ki a mérő.

  65. Kungfumalac

   Szerintem az üreges földet azért nem húzták sokáig, mer tudták, hogy úgyis fognak csinálni egy teljes Kong filmet erről a placcról, ebben viszont Godzilla is bennevan, szóval őt nem hagyhatják csak úgy egymagában. Nem kell aggódni, látni fogjuk még azt az üreges földet, és azt a majmot is. Biztos vagyok benne, hogy a Warner nem fogja elengedni.

   1. Zalán Nagy

    Nagyon remélem mert még több potenciált lehet így kihozni a monsterversből.

  66. Dénes Stumpf

   Én annyira nem vártam tőle semmit hogy meg se néztem 🤷‍♂️

  67. Attila Kormos

   Vártam ezt a filmet, de ha ilyen pocsék lett akkor meg se nézem. Thx

  68. bbrcz4

   Szóval akkor nem akarunk arról beszélni, hogy Godzilla a belső földig leégetett egy üreget az atomlehelletével?

   1. Zoltán Csorba

    @bbrcz4 Igen, már vártam a forgatókönyvírók zsenialitását megcsillogni: Hong KONG, aaaahhh, esküszöm elhittem hogy valami hülye, erőltetett poénnal ezt is elrontják. Enélkül is el lett rontva, de számomra az emberi szál teljesen érdektelen (és sokszor idegesítő) mivolta miatt.

   2. Ákos Leó Szilágyi

    @Zalán Nagy Mindannyian a belső mag felett vagyunk. ;-)

   3. Zalán Nagy

    @bbrcz4 Ja, igen ezzen én is meglepödtem hogy Godzilla pont Kong temploma felet volt.

   4. bbrcz4

    @Zalán Nagy Én inkább már irreálisan túlzottnak találtam azt a jelenetet. Na meg az mekkora hülyeség és "forgatókönyvírási" lustaság, hogy Godzilla eredetileg az Apex miatt ment Hong Kongba (kongba xd erted?), és milyen véletlen, hogy a belső földben Kong otthona pont Hong Kong (kong xd erted?) alatt van.

   5. bbrcz4

    @Zoltán Csorba Harmadjára talán sikerül XD

  69. SolidSnake of Foxhound

   Gravitációval nem értek egyet. A logikád szerint a TRex is csak totyogott volna... ahelyett, hogy 60 mphval tudott volna futni. Volt erről egy TED talk, ahol azt feszegették, hogy ekkora mérethez, ha élni is akar, akkor szüksége van sebességre és erőre.

   1. Vsaidof Miefnei

    Részlet a Tyrannosaurus wikipédia szócikkéből: "Úgy találták, hogy a 40 km/h-s csúcssebesség túllépése kivihetetlen volt, mert túl nagy méretű lábizmokat igényelt volna (nagyjából a teljes testtömeg 40-86%-át). Még a mérsékelten gyors tempóhoz is nagy lábizmokra lett volna szükség. Ez a vita nehezen oldható meg, mivel nem lehet tudni, hogy a Tyrannosaurusnak mekkora lábizmai voltak. Kisebb méretűekkel mindössze 18 km/h körüli sétára/kocogásra lehetett képes. Egy 2007-es sebességteszt, melyet egyenesen a fosszíliákból vett adatokon alapuló számítógépes modellek felhasználásával készítettek, 8 m/s-os (29 km/h-s) csúcssebességet állapított meg." Szóval az a 60 mph maximum 18 és egy T-Rex még csak 6-8 tonna, Godzilla meg 90 000...

   2. SolidSnake of Foxhound

    @RetroShock! a film látvánnyal ad el, nem realitással :)

   3. RetroShock!

    @SolidSnake of Foxhound Most úgy vitázol, mintha nem lett volna már 3 film, ahol ezek a dolgok működtek. Nem "tetűlassúnak" kell lenniük, habár azzal a mérettel valójában azok lennének - de ha érzékeltetni akarsz egy gigászi teremtményt, akkor nagyon rossz döntés fürgévé tenni, mert nem fogod annak érezni - amellett, hogy nem is működhet így. Egyébként godzilla szimplán úszik nyitott szájjal és megehet 7 tonna halat, mint a bálnák. Kongot pedig láttuk már vadászni. A lassúság relatív - lehet lassú egy 110 méteres lény önmagához mérten, de attól az a kistestű élőlények számára ugyanúgy veszélyes. Egy lassú, 50-60 méteres lépés godzillától pont elég ahhoz, hogy ne nagyon tudjanak elmenekülni előle.

   4. SolidSnake of Foxhound

    @RetroShock! arányok. Akkor ha tetűlassúnak kelkene lennie, akkor hogy vadaszik és hogy él túl?

   5. RetroShock!

    Azért egy 110 méteres lény és egy 6 méteres lény között tegyünk már különbséget :)

  70. Gregoriuss ke

   kiilog a kommentem, de osszedobhatnál egy szavazást a fckbkon melyik a top munkád :)

  71. 3P1c

   Pici SPOILER: Amikor Godzilla, azzal a lézerszerű atomlehelletével leokádott a FÖLD középponjáig, ahol Kongék voltak... Csak én pislogtam, hogy ez most miafasz?

   1. Zalán Nagy

    Godzilla túl töltötte az atomleheletét ezért a normálisnál is sokkal erősebbet és nagyobbat szólt. Tán Godzilla azért nem használja ezt a támadás mert túl lassan töltbe, túl nagy kárt okoz és erő igényes.

   2. ketezeregy

    Tekintve, hogy miképp jutottak le a kongék énis néztem, hogy mitörténik.. kirúgták az eredeti írót vagy az elsö verziót betépve irta? :D

  72. Dénes Vámosi

   Remek, rendkívül elmés és stílusos volt a befejezés

  73. Csáno

   BIG MONKEEEEEEEEEEY

  74. negrusz

   en nem vagyok ilyen nagy osleny fun teny de fel ora utan ki lottem a filmet. nem birtam. pedig a koponya sziget bejott.

  75. Tamás Velkey

   A koponya sziget a legjobb kaiju film.... Aztán a Shin godzilla. A többi monsterverses film messze elkulloghat mögöttük.

  76. Gele Men

   Gondolom ez csak a Te okos véleményed! 😀

   1. RetroShock!

    Hát nézd, okos, buta, eldöntheted... de valóban az enyém :)

  77. Botond Molnár

   Egyetértek a legrosszabb az hogy nincs hozzá szinkron, nem igaz? XD

   1. Ákos Leó Szilágyi

    A legrosszabb hogy a karakterek papírvékonyak.

   2. Marosits Péter

    Nem.

  78. Péter Hirkó

   Ebben a filmben Milly Bobby Brown volt a legjobb

   1. Péter Hirkó

    @ketezeregy igaz..

   2. ketezeregy

    Ez neki sem dicséret :D

  79. leviatan s

   Pont az előbb néztem meg meg 🤣

   1. Adrián Farkas

    Hol?

  80. repapeti

   És még a facebook meme-ek sem voltak jók. :(

  81. Pannónia Kapitány

   Kongot annyira emberien ábrázolták hogy miközben néztem a filmet eluralkodott azaz érzés hogy mindjárt beszélni fog. Kár a filmért az alap elég izgalmasnak igérkezett a Belső Föld résznél a latványtól így le eset az állam.

  82. Mihály Pesti

   Whisky locsoláskor kicsit sírtam....

  83. Zoltán Nagy

   Vártam már, szuper :)

  84. hungary channel

   Szerintem egy klisékereső epizód is lehetne a sztorit nézve. Mecha godzilla meg , emberibben mozgott , mint kong , meg mint maguk az emberek , holott magától kellet volna tombolnia , nem pedig úgy mintha még mindig egy ember irányítaná.

  85. Tislerics Máté

   Végre egy kritika, amiben nem csak ömlengenek a film technikai megvalósításáról. Tényleg sokkal gigászibbnak és hihetőbbnek hatottak volna a jelenetek, ha a fizikára jobban odafigyelnek. És egyáltalán nem lett volna kevésbé pergős vagy látványos tőle semelyik összecsapás sem. Sőt... Szinte fáj nézni, ahogy a repülőgép hordozó anyahajón ugrabugrálnak. Meg amikor nekilökik egymást a felhőkarcolóknak és nem borít be mindent utána a szétporladó beton által keletkezett por. Értem én, hogy látszódnia kell a szörnyeknek, de akkor másszanak ki a porfelhőből és folytassák a harcot ott, ahol még látszódnak. Az is érthető, hogy kellenek az új helyszínek, de ettől még pl. az anyahajós rész kb. a Sharknado vs. Sharktopus szintjén van realitás terén. Ami nem is lenne baj, ha az egész film direkt ilyen eltúlzott és groteszk hangnemben készült volna.

  86. RICHÁRD RUPA

   Igazad van a filmes mufajokkal mindenbol lehet csinalni mestermuvet

  87. Longisquama

   yeee, végre vmi :D

  88. Emperor Zakatrasz

   Nem rég olvastam, hogy az üreges föld szálat akarják tovább vinni.

  89. Emperor Zakatrasz

   Nekem, bár nagy szerepet nem kapott, de Nozuki a.k.a. Warbet a kedvencem ebből a részből, a Monsterverse-ből pedig nyilvánvalóan az általam a király címet tényleg megillető Ghidorah, vagy ha a Monsterverse-ben is helyett kap Biollante, bár ígyis- úgyis Ghidorah az abszolút kedvencem.

   1. Zalán Nagy

    A filmben lévőket hívhatják úgy hogy Warbat de a jővő filmekben mutassanak be egy másikat akit kong nem tud könnyedén szanaszét csapni. Azt hívják már Nozukinak.

  90. I'm NOT CRAZY!

   Miért nem a Mecha King Kong lett a gonosz, a Mechagodzilla helyett? :c

   1. Emperor Zakatrasz

    Én sem akartam/akarok Mecha-t az ilyen filmekbe, Biollante, vagy tényleg valami új titán jó lett volna. A már, ha még filmen nem megjelenő titánok is jó lettek volna, Yamata no Orochi, Tiamat, Shinomura, Anhuluk stb. Sok minden jobban nézett volna ki mint a Mecha-Titán aki úgy volt magasabb Godzillánál, hogy alacsonyabb volt, legalábbis az adatok szerint.

   2. I'm NOT CRAZY!

    @Emperor Zakatrasz viccen kívül...minek kellenek mechak? Xd Bármelyik más kaiju jobb lett volna

   3. Emperor Zakatrasz

    Vagy az elhintett Mecha-King Ghidorah.

  91. szija uram

   nemtom de én nem azért ültem le a hbo max elé hogy fizika és informatika órát vegyek eddigi legjobb legendary kaiju film és nem csak szerintem hanem az átlqag nézők 86 százaléka szerint

  92. Tom Fall

   3:40 akkor ezek szerint ez is olyan lett, mint a Pacific Rim 2 😏

   1. Bugár Sándor

    Azért attól 100x jobb a helyzet.

  93. Gergely Bakay

   Érdemes lenne esetleg szembeállítani, hogy a japánok hogyan közelítették meg a Godzilla témát, és gondolták újra a karakterét - lásd a 2016-ban készült Shin Godzilla-t (en.wikipedia.org/wiki/Shin_Godzilla).

   1. dodó

    Mert nem az a cél hogy jó legyen, hanem hogy jól eladható. Ez is egyértelműen az ázsiai piacra készült a mechás bádogdobozával és a villódzó fényeivel, de próbálják mixelni az amerikai ízléssel is és azt a réteget is kiszolgálni. Ehhez kellett pl. Millie Bobby Brown.

   2. Attila Pelyhe

    Kicsit szomorú vagyok amiatt hogy ez a film itt se lett megemlítve, mivel ez a film bemutatja azt hogy hogyan kell komolyan, és újszerűen megközelíteni a már jól ismert Kaiju műfajt, ami nevetséges módon a 20 milliós büdzséjével fényévekkel jobb mint a Hollywood több száz milliós próbálozásai.

  94. Julian Angelus Lacrimosa

   Két videó! 😍😍😍😍 köszi.

  95. Nagy Sandor

   Az a Mechagodzilla a Ready Player One-ból jött?

   1. Nagy Sandor

    @HNGRY VII Rider olyan egyformak ezek:)

   2. HNGRY VII Rider

    Nem... a Toho-ból...

  96. Power of tea

   Godzilla és Kong baràtok letek miótta vége van a korlàtozàsoknak Londonban együtt söröznek

  97. Creator

   Sajnálatos módon a filmkészítés elég drága mulatság. Ezt pedig leginkább azok tehetik meg, akik konkrétan kőgazdagok. A tehetséges emberek pedig nem az elkényesztetett gazdagi régióból kerülnek ki. Szóval jó filmet, jó rendezéssel, jó forgatókönyvvel, háááát.... igen, erre várhatunk. 100-ból talán 1.

  98. Udvardy András

   Teljes mértékben megértem hogy miért nem tetszett neked a film, és a kritika több pontjával egyet is értek. De ha már az elvárásoknál tartunk, a mozi címe Godzilla vs Kong. A filmben pedig megküzd egymással Godzilla és Kong. Aki ennél többet vár el az nagyon el van tévedve. Az összes szörnyuniverzumos film az őket megelőzőkre reagál valamilyen módon. A 2014-es Godzilla visszaadja Godzilla majdhogynem isteni, a természet erejét szimbolizáló alakját, miután az 1998-as film nagyon negatív visszajelzéseket kapott. A Szörnyek királya pedig a 2014-es film kritikáira reagálva több szörnyet tett a filmbe és a föszereplőt aktív cselekvőként ábrázolja (túlságosan is, a csávónak mindenre van válasza, gyakorlatilag minden problémát ő old meg). A korábbi filmekben volt mélység, tartalom és emberi dráma, de a megvalósítás nem igazán sikerült, itt úgy érezhették hogy ha a közönséget amúgy sem érdekli akkor miért fárasszanak vele minket. Mindenki azon kesergett hogy több szörnyet akar látni és kevesebb emberi drámát, hát megkaptuk. A jövőben remélem megpróbálnak jobb forgatókönyveket írni, de szükség volt egy olyan filmre ami csak egy buta, üres, de látványos és szórakoztató élmény, a maga kategóriájában egy kifejezetten jó film lett.

  99. Komóczi Péter

   Szerintem egy utálatos fos ez a milli ott eszi meg a rák ahol van ilyen lánynak kinéző fiú aki még szinészkedni sem tud

  100. kgviktor1

   Kicsit túltolták, de jó van ez ;) Az eredmények pedig: Zilla - Kong 2-1 Mecha - Zilla 1-0 Kong - Mecha 1-0 KO-val :D

   1. Kungfumalac

    @kgviktor1 Ja, meg a csávó is megtévesztő, amikor azt mondja hogy Kong viszi a második kört

   2. kgviktor1

    Igazatok van. Visszanéztem. Volt a szárazföld bonyúnál (valamikor 1h:23-nál) egy rész amikor Zilla a foldre került, Kong meg a mellét verte. De ez a harc tovább folytatódott addig míg Zilla a mellére nem taposott. Szóval Kong valóban nem nyert, max egy félidőt. Csak nézés közben akkor adtam neki egy pontot :D

   3. Kungfumalac

    @Globál Selejt Én is erre gyanakodtam és valszeg ugyanezt írtam volna neki én is

   4. Globál Selejt

    @Kungfumalac Szerintem arra gondol amikor pofánvágta a baltával és elesett de az nem volt nyerés mert majdnem egyből felkelt. Csak a vágás miatt tűnhet úgy hogy kiütötte. Én inkább így mondanám : Gozilla - Kong 2-0 Mecha - Godzilla 1-0 KongZilla - Mecha 1-0 Ha a végén Godzilla nem tölti fel a baltát akkor Kongnak is reszeltek.

   5. Kungfumalac

    Kong mikor nyert? lehet lemaradtam róla