Gyakori Kérdések a Katonaságról | VIBES

VIBES

74 E megtekintés7

  Tele vagy kérdésekkel, amikre nem egyértelmű, összezavaró válaszokat találsz?
  A Gyakori kérdések sorozatunkban összegyűjtjük egy adott témával kapcsolatban az interneten leggyakrabban feltett kérdéseket. Nem csak összegyűjtjük őket, hanem meg is válaszoljuk azokat a témában jártas szakértő segítségével.
  Ebben a részben Győri Tamás főhadnagy, toborzótiszt válaszolja meg a katonasággal kapcsolatos gyakori kérdéseket.
  Ha bármilyen kérdésetek van, tegyétek fel bátran kommentben, a katonaság igyekszik megválaszolni őket!
  Egyéb hasznos infókért katt az alábbi linkre!
  www.iranyasereg.hu/page/toborzo_irodak
  Ha van olyan téma, amiről szeretnél többet tudni, írd meg nekünk kommentben, vagy Instagramon privát üzenetben a témajavaslatodat!
  Ha tetszett a videó és nem szeretnél lemaradni a sorozat többi részéről, akkor iratkozz fel:
  bit.do/vibes-subscribe
  Kövess minket:
  -Facebookon: we.make.vibes
  -Instagramon: vibes.channel
  -TikTokon: www.tiktok.com/@vibes.channel
  Ha pedig te is kedvet kaptál ahhoz, hogy szerepelj egy videónkban, akkor írj üzenetet:
  vibes@gridstudio.hu
  Gyártja: Gridstudio
  thegridvisual
  #vibes #vibeschannel #gyakorikérdések #katonaság #gridstudio

  Közzététel: 4 napja

  Megjegyzés

  1. David Beggars

   Nekem az lenne a kérdésem hogy tetoválás vagy egyéb testmódosítás mennyire kizáró ok a katonasághoz való bejutáshoz ?

  2. Sándor Nádudvari

   Így speciálisabban a magyar különleges erőkről is szívesen látnék egy gyakori kérdéseket. Nem tudom mennyire van titkosítva, de szívesen megnéznék egy ilyet.

  3. Gergő Bolvári

   "A Leopard 2 német harckocsi, amelyet az 1970-es évek elején fejlesztettek ki és 1979-ben állítottak szolgálatba." Elég korszerű, ~45 éves konstrukció :)

  4. Nagy Ádám

   Ugye ma már nem kell kimerni a fingot a szobából hajnali 2 órakor?

  5. Gozarusan

   Egy rossz lángokban álló rémálom ez a világ, amit teremtünk. Eredetileg viszont Tiszta Föld, erőszak nélkül. Namo Amitabha.

  6. FG BASS

   Mindenki igyon egy felest, ha az hallja "alapvetőleg"!

  7. Csaba Mácsai

   Jó összeállítás lett, köszi

  8. Levi baba Paksa

   Egy szemüveges ember lehet mesterlövész????? milyen kiképzésben részesül?????

   1. Tamás Győri

    Tisztelt Hozzászóló! Ahogy a videóban is említettem, a legkisebb dioptria is kizárja annak lehetőségét, hogy a jelentkező lövész katonának álljon. Az alapkiképzést (6 hét) követi a lövész szakkiképzés, mely egy hosszú folyamat. Kommentben elég hosszadalmas lenne kifejteni. Javaslom keressen a youtubon honvédelmi tárgyú tartalmakat, vagy keressen fel egy toborzó irodát. Készséggel adunk felvilágosítást a képzés menetéről, összetételéről.

  9. Kokrehel Dominik

   Mennyi. Maximum suj?

   1. Tamás Győri

    Tisztelt Kokrehel Dominik! Ahogy a magasság, a súly sincsen maximalizálva. Meg kell tudni csinálni a fizikait, illetve a BMI indexnek kell a normál tartományban lennie. De egy kiválora teljesített fizikainál az sem lesz kizáró tényező!

  10. Vilmos János Papp

   A következő videóban ST22 Lacikát hivjatok el a kamionozással kapcsolatban!

  11. Krisztián Tóth

   Blfz nél szolgáltam. Jelentkeztem. Mindenben megfeleltem. Mégsem lehettem szerződéses katona. Kezelés alatt volt a fogam. Pótlás alatt és lyukak tömése. Röviden. Szart sem jelent a katonai mult még a Blfz-ejtőernyős sem, a szép mosollyal szemben. Mosolyogjatok Magatokra szép mosollyal. - Ki mersz ugrani a helikopterből 400 méterről teljes menetfelszerelésben éjszaka? - Nem! - Akkor? - De szép a mosolyom. - Remek!!

   1. Tamás Győri

    Tisztelt Tóth Krisztián! Minden tiszteletem az Öné és a felderítőké! Valóban egy nagyon komoly és embert próbáló hivatás ez! Azonban a törvényalkotó kimunkált egy szabályzót a bekerülés körülményeire, ami a volt és sokat látott katonákra is vonatkozik újbóli jelentkezés esetén. Tény, hogy lukas foggal, illetve az elülső fogak hiányával nem kaphat alkalmas minősítést egészségi vizsgálaton. Viszont tisztelettel kérem, ha azóta sikerült megcsináltatni a fogazatát, tegye félre a történtekből fakadó ellenszenvét és jelentkezzen újra! A Magyar Honvédségnek mindig szüksége lesz az Önéhez hasonló tapasztalattal rendelkező katonákra, hogy a fiataloknak meg tudják mutatni, "mi is a dörgés"!

  12. Róbert Hevesi

   Van még valami kihirdetni való főhadnagy ? Nincs ? Akkó díííszmenet ! Értettem ! Dandár vigyázz! Díszmenet ! (trapp-trapp-trapptarapp) Oszlop a dandár törzsre, századonként egy irányjelző távközre, dandártörzs irány az egyenes, (utánam) lépés indulj ! (Pappararappararám tararaptapptattamparara............) Mialófaszvótez ?! Ez maguknak díszmenet !? Nem baj, még egyszer-kétszer ! Ráérünk. Főhadnagy ! Parancs ! Díszmenet ! Értettem ! És így tovább, és így tovább..... (kezd újra az elejét olvasni) ! A fhdgy helyett meg gondolj más színű csillagra, mert az ehhez kevés !

  13. adathor

   Mennyi a szolgálati idő? Hány évesen mehetnèk el nyugdíjba?

   1. Tamás Győri

    Tisztelt Hozzászóló! A szolgálati idő általánosságban heti 40 óra. A túlóra minden esetben vagy kifizetésre kerül, vagy szabadidőben megválthatja. Ebben nem ismerünk tévedést. A szolgálat felső korhatára, a mindenkori nyugdíjkorhatár. Jelenleg ugyebár a 65. életév.

  14. László

   Érdekes hogy anno sorkatonának bevittek minden nyűggel, egészségügyi problémával küszködő fiatalt, ha már megállt a lábán, megfelelt... Ha akkor megfelelt, most miért nem felelne meg a sok szerencsétlen? Hajviselet: teljesen kopasz, ill. egységesen 1-2 mm- es haj nem jó?

   1. László

    @Tamás Győri Kedves Tamás! Köszönöm a választ, nagyon jól megfogalmazta a lényeget. Én szándékosan sarkítottam kicsit a dolgot, hiszen a sorkatonai sorozás egy vicc kategória volt. Oké, nyilván nem vittek be vakokat, siketeket, ill. mozgássérülteket, de ettől függetlenül tényleg tág határok között besoroztak mindenkit akit lehetett. Nem hivatástudatból szolgáltak a fiatalok hanem kényszerből és ez óriási különbség, főleg úgy hogy sok értelmes feladatot nem kaptak.

   2. Tamás Győri

    Tisztelt László! Az aktív sorkatonai szolgálat idején is megvoltak azok az egészségi korlátok, amivel nem került behívásra a fiatal. Azonban ezek a korlátok sokkal tágabbak voltak, mint a jelenlegi professzionális haderő idején. A sorkatonai szolgálat, egy alaptörvény szerinti kötelezettség volt. Célja a hadköteles korú fiatalok kiképzése és a tartalék képzés. A professzionális haderő viszont már az önkéntességen alapszik, szigorúbb bemeneteli követelményekkel. Természetesen az egészen és egységesen rövid hajviselet is elfogadott.

  15. Roland Havasi

   A Francia idegenlégiós után észrevehető ki az igazi katona

  16. Zoltán Csomós

   "... vagy a kérdés jellegétől függően a KNBSz-szel csöngetünk az ajtódon!" - még a könnyem is kicsordult, akkorát röhögtem ezen. :D De, hogy valami ide illő kérdés is legyen: Mennyire helytálló az "úr" megszólítás kiváltása a "bajtárs" megszólítással, a mai, modern Honvédségben? Hogy gyakorlati példát is említsek: megsérti-e a szolg.szab. rendelkezéseit az a katona, aki következetesen pl. "főhadnagy bajtárs" megszólítással él a "főhadnagy úr" megszólítás helyett?

   1. Zoltán Csomós

    @Tamás Győri Köszönöm az információt.

   2. Tamás Győri

    Tisztelt Csomós Zoltán! A Magyar Honvédség Szolgálati Szabályzatának kiadásáról szóló 24/2005. HM rendelet (44.1.) egyértelműen úgy fogalmaz, hogy "a katonák között az „úr”, illetve „asszony”, e mellett a szolgálati érintkezés során az „ön” megszólítást kell alkalmazni". Fentiek okán lényegében a szabályzóval ellentétesen használná a bajtárs megszólítást.

  17. Attila Szabó

   A francia idegenlégióhoz való bekerüléshez szükséges elvárások illetve az ezzel kapcsolatos információk érdekelnének.

   1. Balázs Gégény

    Van róla a csatornán videó!

  18. benjámin Tóth

   Esetleg lesz majd orvos, a csataornán szerintem nagyon èrdekes lenne😅

  19. sf ms

   ezt a kamut.... a honvedseg kivulről szép és díszes belülről rohad. ugyan ez a rendőrseg is

   1. Black Head

    Nyilván nem fogja az igazat mondani mert akkor az a pár szerencsétlen nem vonulna be arra a pár hétre se h aztán leszereljen xD

   2. Black Head

    Így van!

  20. Benji

   Tomi sokkal bátrabban beszél, mint a francia idegenlégiós Ofella Balázs

   1. REDbob

    Szerintem meg sokkal fegyelmezetlenebb volt.

  21. Dávid Barát

   Szeretem a csatornát alapvetően de azért azzal legyünk tisztában hogy az hogy az Úr mint mondta toborzó ..,és nem mondom hogy hazudok de sok nézőpont van és nem mindenre így válaszolt volna egy átlag katona....pláne a nők Amúgy így tovább várom a következő témát :)

   1. Tamás Győri

    Tisztelt Barát Dávid! Megértem, hogy így gondolja. Jómagam is sokszor találkoztam - pont a toborzó tevékenységem során -, hogy mézesmadzagot húznak el egy pozícióra jelentkező előtt. Azonban ez, véleményem szerint rossz üzletpolitika. Tevékenységem során mindig törekszem a teljesen hiteles és a valósághoz legjobban közelítő tájékoztatók megtartására. Mégpedig abból a célból, hogy a felvételt nyert jelentkezőt ne érje meglepetés! Nincs is annál rosszabb, ha egy csalódott katona leszerel, mert nem azt tapasztalta, amit a toborzó elmondott neki a tájékoztatáskor. Ez olyan negatív reklám lenne, melyet sosem engedtem meg sem magamnak, sem a beosztott állománynak.

   2. Black Head

    Naná h nem ;D

  22. Gábor Jakab

   HÁBORÚ VAN !!!!!!!!!!

  23. Traktoros Bütykös

   Én jövőre megyek az alsztisztire! :D

   1. Tamás Győri

    Kiváló elgondolás! Tisztelettel várjuk jelentkezését!

   2. Black Head

    🤣

  24. Ádám Dávid Bendó

   Üdvözletem! A lövészeknél van valamilyen magasságkorlátozás? Köszönöm szépen a választ!

   1. Tamás Győri

    Tisztelt @Ádám Dávid Bendó! Akkor tökéletes! Várjuk jelentkezését a jövő évi programba!

   2. Ádám Dávid Bendó

    @Tamás Győri jelenleg 11.es vagyok,jövőre leszek végzős,úgy értettem,hogy szeptemberben jelentkezem a '22-ben induló Acélkocka képzésre.

   3. Tamás Győri

    Tisztelt @Ádám Dávid Bendó! Az Acélkocka Altiszisztképzési Rendszer jelentkezési határideje május végén lejár. A képzés, pedig szeptemberben indul.

   4. Ádám Dávid Bendó

    @Tamás Győri köszönöm szépen a választ! Akkor örömmel jelentkezek szeptemberben az Acélkockára :) Erőt, egészséget!

   5. Tamás Győri

    Tisztelt Bendó Ádám Dávid! Lövész beosztásnál nincs magasság korlát. Ahogy a videóban is említettem, pusztán a díszelgő beosztásoknál használják a minimum 175 cm-es magassági előírást.

  25. Végzethegy

   Olyan kérdés ,hogy van egy mechatronikus szakmám +van targoncás papírom és 2013 ott a B kategóriás jogsim ezzel milyen lehetőségem van a honvédségnél . Már voltam bent jelentkezni a szerelő pozícióra amit vissza kellet hogy mondjak de meg bántam mivel nem lett jobb a munka körülményem az ujj területen.

   1. Tamás Győri

    Tisztelt Hozzászóló! Továbbra is várjuk azon állampolgárok jelentkezését, akik hasonló kvalitásokkal rendelkeznek, mint Ön! Javaslom, keresse fel ismét azt a toborzó irodát, ahol korábban jelentkezett. Semmi akadálya nincs az újbóli nekifutásnak!

  26. Júlia Eckhart

   Mi ellen kapják a katonák az 5 oltást? Katonanőknek az egyenruha más mint a férfiaknak vagy ez csak magasabb rendekbe különbözik? Minden reggel 6 kor kell kelni és kötelező a reggeli torna?

   1. Júlia Eckhart

    @Tamás Győri Köszönöm a válaszát! Már 12 éves korom óta katona szeretnék lenni, pár hónap múlva 18 leszek nagyon szeretnék csatlakozni. Mindenki szerint komoly személyiségem van és sportosztályba jártam 8 évig, ami lehet, hogy előny fizikai szempontból. Könnyen beilleszkedőnek tartom magam ugyanakkor nem vagyok bőbeszédű és hivalkodó sem. Egy fa tövében is elalszok az erdő közepén, ha olyan lenne a helyzet. Mindent határidőre megcsinálok. Remélem egyszer tagja leszek a Magyar Honvédségnek.

   2. Tamás Győri

    Tisztelt Eckhart Júlia! Torokgyík, tetanusz, illetve gyermekkori emlékeztető oltások kerülnek beadásra kiképzést megelőzően. A gyakorló egyenruha a női és a férfi katonáknál is ugyan az a forma, pusztán a köznapi és a társasági (zakó, szövetnadrág, ing, kalap) szabása tér el, illetve a hölgyek esetében szoknya került rendszeresítésre ezekhez. Alapkiképzés során a reggeli ébresztő ideje 05:30. De ez csak a 6 hetes alapkiképzés idejére vonatkozik. Ezt követően az általános szolgálatteljesítés kezdő időpontja reggel 07:30.

   3. Black Head

    Alapkiképzésen igen.

  27. Herbáldrog Kristálydrog

   Netto 280 tisztként?😂 apátok faszát.

  28. Y generation

   Fogorvosként lehet csatlakozni a katonasághoz?

   1. Istvan

    Lehet .

  29. Dávid Vadász

   Jó lenne egy gyakori kérdések a gyakori kérdésekről.

  30. Ficánk ol

   Bocsi, mi is a rangok most?

   1. Komonyi Orbán Balázs

    @Ficánk ol azt nem értettem, hogy Győrfi Tamás rangját kérdezed vagy a magyar rendfokozatokat...

   2. Ficánk ol

    @Tamás Győri Tudom angolul is az angol rangokat nem vagyok tudatlan annyira!

   3. Ficánk ol

    @Tamás Győri Tudom erre voltam kíváncsi HAAAAA WOW

   4. Ficánk ol

    @Komonyi Orbán Balázs Mit nem értesz

   5. Tamás Győri

    Tisztelt Hozzászóló! A Magyar Honvédségben rendszeresített rendfokozatok a következők: Legénységi állományon belül: - közkatona - őrvezető - tizedes - szakaszvezető Altisztek: - őrmester - törzsőrmester - főtörzsőrmester Zászlósok: - zászlós - törzszászlós - főtörzszászlós Tisztek: - hadnagy - főhadnagy - százados Főtisztek: - őrnagy - alezredes - ezredes Tábornokok: - dandártábornok - vezérőrnagy - altábornagy - vezérezredes

  31. Kiss Gergő

   Én olyan katona akarok lenni aki random sétálgat Budapest utcáin és gépkarabéllyal "vadássza a vírust"

   1. Kiss Gergő

    @Takker81 tudom, vicceltem

   2. Takker81

    Olyan katona nem létezik. Olyan viszont igen, aki járőrfeladatot lát el a közbiztonság fenntartása, az állampolgárok védelme érdekében. Mindezt a 2005-ös keltezésű szolgálati szabályzatnak megfelelően kötelezően a rendszeresített egyéni lőfegyverével teszi.

  32. Sztanko Richard

   Az a baj, olyan ember beszél a katonai felvételiről aki megbukna a fizikai teszten.

   1. Sztanko Richard

    @Ferenc Vass miért is ne?? Te idíóta??? Fegyveres erőknél nincs kivétel 20 éves és 40 éves között. Jobb helyeken. Meg van adva harcrakész felszerelésel 50 km napont ott nincs kivétel jaj hát én 40 vagyok nem 20.

   2. Ferenc Vass

    @Sztanko Richard Te meg ne hasonlíts egy huszonéves fizikumot egy 40-eshez.

   3. Tamas Valent

    @Sztanko Richard igen........

   4. Sztanko Richard

    @Tamas Valent igen ez hivatalosan biztosan így van, de hány elhízott rendőr és katona van aki plusz 20-30kg felesleggel biztosan nem tudja megcsinálni a tesztet de a kollégák beírjak neki, hogy megvan mert emberhiány van stb meg kolléga. Haverom is tűzoltó és a fizikai teszteken megbukna ha nem írnak be neki minden évben.

   5. Tamas Valent

    Minden évben meg kell csinálni a tesztet. Elvileg. Az más kérdés kinek mikor hol hogy veszik figyelembe. Hivatalosan nincs kivételezés...

  33. Sipiczki Ádám

   Jó lenne egy gyakori kérdések a színészetről illetve a kaszkadőri szakmáról.

  34. Váradi Kevin

   Nem is tudtam, hogy Ábrahám Róbert katonának állt.

  35. killemall

   A magyar nyelvben nincs "alapvetőleg" szó, úgy mondjuk, hogy "alapvetően".

  36. István Hornyák

   4 év után 285e _( cafeterival együtt )_ Hát ez több mint szörnyű.

   1. István Hornyák

    @Tóth Krisztián el vagy tévedve. nem a mezei kiskatonáról beszélünk, hanem egy 4 évet tanult egyetemet végzett katonáról. az aki gyárba megy az érettségi után _( vagy helyett )_, annak nem hiszem hogy az alternatíva az egyetemen van. Ezzel szemben viszont a 4 év egyetemi oktatást mással is töltheted, pl olyan szakma tanulásával ahol a szakmai fejlődés és a berfejlődés korrelál.

   2. Tóth Krisztián

    @István Hornyák netto és nem kell gyárban szopni 180 ér.

   3. István Hornyák

    @Dávid Vadász pontosan _( ahol a bérfejlesztés nem teljesítményhez kötött )_

   4. Dávid Vadász

    4 év egyetem után. Egy pályakezdőről van szó.

  37. Asipos1990

   Tisztelt Tamás! Ha két diplomával (egy bölcsész, egy pénzügyi) jelentkezem a Honvédségbe, milyen rendfokozatra, beosztásra számíthatok? Ha egyik felsőfokú végzettségem sem katonai jellegű, akkor közkatonaként indulok el? Köszönöm szépen a válaszát előre is!

   1. laszlo ferenczi

    Tábornok leszel.

  38. Atesz17

   Kornél aszondja h hazudol igaz?

  39. darkdreams

   Következőre hívjátok el kérlek Aletta Ocean-t és legyenek kérdések a felnőttiparból, tuti nézettség lenne.

  40. Bence Kristóf Bariska

   Ezazzzz GYŐR! ARABONA LÉGI EZRED!

   1. Bence Kristóf Bariska

    My bad, nem láttam az szó végi melléknévképző i-betűt

   2. Balázs Gégény

    Ez a vezetékneve...

  41. Szergej 013

   Pedig szerintem ez is nagyon gyakori kérdés: színtévesztés. Szintévesztőként milyen lehetőségeim vannak ha katona szeretnék lenni? Mert úgy tudom, hogy nem kizáró ok de nem is lehetsz 100%-an alkalmasnak minősítve (Szerintem ebből jöhetne a második rész is😁)

   1. Tamás Győri

    Tisztelt Hozzászóló! Az, hogy színtévesztéssel lehet e valaki katona, az a színlátás enyhe, vagy kifejezett zavarának megállapításán múlik. Alapvetőleg egy enyhe színlátási zavar nem befolyásolja a szolgálat vállalását, pusztán bizonyos beosztásokat (pl. lövész, tüzér) nem tölthet be a jelölt. Kifejezett zavar esetében sem kizárt a mundér, pusztán tovább csökken a betölthető beosztások köre.

  42. bence kocsis

   Mennyit kereshet havonta egy vadászpilóta?

   1. zoltán kapusi

    10milliót

  43. Roland Soós

   Nagyon jó lett a videó és a férfinak nagyon jó a beszélőkéje!😎 Viszont ha valaki tudja a választ kérem mondja meg, hogy az utcán meg a városbam miért igazoltatnak gyalogosokat és autósokat katonákkal egyszerre többen, gépfegyverrel a rendőrök? Nem tudom egyszerűen elképzelni,hogy mire kellhet ez ha valami nem vesz fel maszkot lelövik vagy fegyverrel fenyegetik, hogy észhesz térjen vagy ha valaki nem működik együtt, aggresszív lesz akkor lelövik, rádasuk gépfegyverrel és a sima pisztoly nem is lenne màr elég vagy sokkoló stb..?

   1. Roland Soós

    @Tamás Győri Köszönöm szépen elég alapos válasz lett és kimeríti a témát teljesen. Így már átlátom teljesen a dolgot!😌

   2. Tamás Győri

    Tisztelt Soós Roland! Ez az utóbbi időben elég gyakran felmerülő kérdés! Megpróbálom a leg közérthetőbben (nem jogszabályi nyelvezettel) elmagyarázni. Egy magyar katonának - a járőr tevékenysége során - az egyéni lőfegyvere (kvázi védőeszköze) a gépkarabély. Nem hordunk maroklőfegyvert, sokkolót, vagy hasonlókat. A gépkarabély tartozik a katonához, ahogy a rendőrhöz a maroklőfegyver. Szóval, egy járőrszolgálatot ellátó katonánál sosem fog látni más védelmi eszközt (esetleg kiegészítő kényszerítő eszközöket). Fontos viszont hangsúlyoznom, hogy a katona a rendőr mellett nem igazoltat, nem intézkedik, pusztán biztosít. Minden, a rendőri intézkedés körébe tartozó tevékenységnek megvannak az alapszabályai, egy szimpla igazoltatásnak is (pl. a rendőr egyedül sosem intézkedik csak, ha biztosító személy is van vele.) És, mint mindenki számára ismeretes, jelenleg - a világjárvány következtében - veszélyhelyzet van elrendelve. Veszélyhelyzet során pedig az intézkedő rendőrt a katona biztosítja, mint járőrtárs (visszacsatolva a hozzászólásom első részéhez- járőrként, gépkarabéllyal). De kicsit kifordítva a kérdést: a rendőr miért intézkedik maroklőfegyverrel az oldalán? Nem azért, mert le akar lőni valakit, vagy fenyegeti vele a lakosságot. Pusztán a rendőr egyéni védőeszköze a maroklőfegyver. Tudom, hogy a lakosság szemében ez furcsa, hiszen a rendőr járőr - lőfegyverrel az oldalán - mindennapos látvány, megszokott dolog. Katona az utcán, karabéllyal pedig hazánkban szokatlan. De különleges jogrendben, különleges dolgok történnek: pl. katona járőr az utcán. Minden magyar katona a haza védelmére esküszik fel, akár az élete árán is ( A Hazáért, mindhalálig)! Egy, az utcán járőröző katona szolgálatának ellátása közben is esküjét szem előtt tartva, mindig az állampolgárok érdekében és sosem a lakosság ellen tevékenykedik!

  44. Enikő Bánfi

   "2 tökös nővér 2 oldalról 5 oltást fog belédvágni" hát itt szakadtam.. xdd

  45. János Pénzes

   Csendesen jegyezném meg a hajviselettel kapcsolatban: minél rövidebb, annál jobb. Gondoljatok arra mikor a gázálarcnak légmentesen kell(ene) zárnia. Ez hosszabb hajjal vagy szakállal nem fog menni...

   1. Tamás Győri

    Tisztelt Pénzes János! Tökéletesen igaza van! Alapkiképzés idejére, valamint bizonyos szakkiképzések alkalmával a hajviseletnek a lehető legrövidebbnek kell lennie, illetve a szakáll viselése is tilos. Hisz, ahogy írta is, a vegyivédelmi kiképzés szakállal kivitelezhetetlen. Köszönöm szépen a hozzászólását!

  46. LordOfYouToB

   az érdekelne, hogy diplomával, alaki kiképzés nélkül lehet-e csatlakozni bármilyen formában... 285 nettó nem hangzik rosszul.

   1. Tamás Győri

    Tisztelt @LordOfYouToB! Van lehetőség erre is, igen. Vannak úgynevezett /ha. beosztások, melyeket honvédelmi alkalmazott is betölthet (pl. Logisztikus, személyügyes, pénzügyes stb.). Azonban - nem fegyveres szolgálat lévén - az illetmény is kevesebb.

   2. Levente Vincze

    @LordOfYouToB Igen, egyik ilyen példa a takarítás. De mivel nem a sereg kötelékében vagy, a fizetésed sem ez alapján lesz kiosztva.

   3. LordOfYouToB

    én arra voltam kíváncsi, hogy civilként dolgozhat-e az ember a seregnek... úgy tudom ilyesmi lehetséges.

   4. Istvan

    Régen ez három hónap volt.....

   5. Tamás Győri

    Tisztelt Hozzászóló! A katonai szolgálat alapfeltétele az alapkiképzés elvégzése. Enélkül nem lehet katona, bármely diplomával is rendelkezik. Az alapkiképzés jelenleg 6 hét időtartamot ölel fel, szabad hétvégékkel. Mire elkezdi a jelölt, már be is fejezte szinte, felvértezve a katonai szolgálathoz nélkülözhetetlen alapismeretekkel. Természetesen, az előttem szólót megerősítve, ezt megelőzi a komplex alkalmassági vizsgálat, hogy egyáltalán alkalmas e a jelentkező katonai szolgálatra.

  47. Krisztián Ivancsó

   Lehetne egy ugyan ilyen videó, csak akár egy bv-s (büntetés-végrehajtásos) személlyel.

  48. Gábor Papp

   rendőrségi gyakori kérdések mikor lesz ???

  49. István Havasi

   Minden tiszteletem a katonáknak!!!! Szerencsére van a családomban is!!!! :)

   1. Black Head

    🤣🤣

  50. Danka Richárd

   Jó lenne egy gyakori kérdések videó a Tűzoltóságról 🧑‍🚒

   1. Péter Csáki

    vagy a mávról de mondjuk mire megcsinálják meg feltöltenék biztos eltelne pár hónap xd

   2. István Havasi

    ez jó ötlet

  51. Tamás Tóth

   Hol lehet haditechnikai mérnöknek tanulni? És azzal hol lehet a legjobban elhelyezkedni? :)

   1. Tamás Győri

    Csatlakozom az előttem szólóhoz. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara minden évben indít valamely műszaki irányú képzést. Javaslom kövesse figyelemmel a felvi.hu weboldalt.

   2. Rajmund Portik-Lukács

    az NKE HHK karán illetve a weblapra vetnék egy pillantást :D

  52. Kristóf

   Nekem az lenne a kérdésem, hogy mivan abban az esetben ha valaki külföldről szeretne Magyarországon katonának állni, magyar anya nyelvel rendelkezik és van pl magyar éretségije stb kéne tenni valamilyen nyelvvizsgát vagy valamit ? Vagy igazából ez így teljesen bukó ? Így milyen lehetőségek jöhetnek szoba

   1. Kristóf

    @Tamás Győri Nagyon szépen köszönöm az információt 😄

   2. Tamás Győri

    Tisztelt Kristóf! A katonai szolgálatra történő jelentkezés, illetve a szolgálat vállalás feltételei a következők: - 18. életév betöltése - bűntetlen előélet - minimum 8 általános iskolai végzettség - magyar állampolgárság (kettős állampolgárság nem kizáró ok) - magyarországi bejelentett lakóhely (tartózkodási hely) Amennyiben a fenti feltételeket teljesíti, bárhol éljen jelenleg, vállalhat Magyarországon katonai szolgálatot.

  53. Norbert Airner

   Jolenne ha az SAS rol lenne valami hogyan lehet bekerulni stb.

   1. Tamás Kiss

    Ahoz Britt állampolgárnak kell lenni.

   2. Black Head

    @Takker81 Az ugyanaz csak megváltozott névvel

   3. Takker81

    @János Pénzes vagy az, ja.

   4. János Pénzes

    @Takker81 vagy KMZ.

   5. Takker81

    MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred. Kb ugyanazt csinálják.

  54. László Szalai

   Változatos,munka, monotónia tűrés teszt a felvételen? Aha... aki éppen nem megy külföldi misszióba kiváncsi vagyok mit csinál. Minden nap gyakorolnak hogy ha egyszer mégis csak lenne valami?

   1. László Szalai

    @tatragura412 Ez ám a logika. Te talán minden szakmában dolgoztál már? Tisztelném is őket, ha sokan nem tolnák túl. Azért mert csinálják a dolgukat, béke időben ne kelljen már hősi halottként isteníteni őket. Azt már csak remélem hogy már modernebb a felfogás, mint ahogy az anekdota mondta: "ami szögletes azt gurítjuk, ami kerek emeljük"...

   2. tatragura412

    Szerelj fel és nézd meg magad!!! Senki nem tiltja!

   3. Takker81

    @Tamás Győri szívesen!

   4. Tamás Győri

    Én sem tudtam volna bővebben válaszolni! Köszönöm szépen!

   5. Takker81

    Elképzelni se tudod mennyi mindent. Most pl kórház, határ, járőrözés, logisztika, kiképzés a beszerzés alatt álló új eszközökre (sokan Ausztriában, Németországban), hadgyakorlatok.

  55. Tímea

   Aahw de szexik vagytoook! Imádlak titeket! ❤️

  56. LuckyStorm

   És mi van akkor, ha valaki nem felel meg a fizikai elvárásoknak? Mert szerintem a legtöbb fiatalnak az lenne a legnagyobb problémája. :D

   1. Tamás Győri

    Tisztelt @LuckyStorm! Az ételek kérdése elég szubjektív! Ugyanis én még nem ettem rossz ételt a Honvédség semelyik étkezdéjében a majd 14 év szolgálatom alatt. Laktanyán belül meleg, kétfogásos az ebéd, reggeli- vacsora hideg csomag, isteni menzás teával. Laktanyán kívüli foglalkozás, gyakorlat esetén, ahol nincs lehetőség a főtt étel felszolgálására, ott kerül kiosztásra melegített konzerv ebédre, illetve konzerv (vagdalt, májkrém stb.) hús reggelire, vacsorára. Kenyér pedig mérhetetlen mennyiségben, mindig rendelkezésre áll. Zuhany kabinok vannak elhelyezve a vizesblokkokban, nincs csoportos zuhanyzás (mármint egy zuhanyzó fej alatt egy ember áll, fallal elválasztva a másiktól).

   2. adathor

    Jaj dehogy! Mindenkinek saját zuhanyzója van! Egy századnál akár 70-80 zuhanykabin...

   3. LuckyStorm

    @Tamás Győri Köszönöm a válaszát. Még kettő olyan kérdésem lenne, hogy milyen ételek vannak a katonaságon? Legtöbbször konzerveket hallok. Valamint, tényleg csoportos zuhanyzók vannak?

   4. Milán Forgács

    @Tamás Győri köszönöm hogy válaszolt! :)

   5. Tamás Győri

    Tisztelt @Milán Forgács! Természetesen! Akár már 8 általános iskolai végzettséggel is vállalhat katonai szolgálatot. Az érettségivel pedig kiemelt kezdő illetményt kap (200 ezer forint nettó, plusz kafetéria, utazási költségtérítés, albérlet hozzájárulás stb.), mint legénységi állományú. Ehhez pusztán az alkalmas minősítés megszerzése és a 6 hetes alapkiképzés a bemeneteli követelmény. De középfokú végzettségével jelentkezhet altisztképzésre is, mint ahogy a videóban is említettem.

  57. Zimmer Zum

   Debrecen, MH 5. Bocskai István lövészdandár. 💪💪🇭🇺

   1. Ferenc Vass

    1999.

   2. Zimmer Zum

    @Black Head Na mondjad öcskös, mi nem tetszik ?!

   3. Black Head

    🤣👎👎

  58. danko 97

   Kiss Ádám bevonult katonának. 😀😀

  59. Richárd Kertész

   Megjott Abraham Robi is?

  60. Tamás Sütő

   Sziasztok, mérnőknek tanulok, de egy álmom hogy a Honvédségbe szolgálhassak, van lehetőségem hogy 2-t kombináljam valahogy? Hadmérnők vagy hasonló beosztás?

   1. Tamás Sütő

    @Tamás Győri Pontosabban műszaki rajzot tanulok, (11 ik osztály 17évesen) s Mivel Erdélyben születtem s élek, és ahogy olvastam a weboldalon, kell egy pár papir a jelentkezéshez, csak nagyrészüket le kell forditani magyar nyelvre hivatalos forditonál, igy csak 19-20 éves koromra jöhet csak szoba a Honvédség...

   2. Tamás Győri

    Tisztelt Sütő Tamás! A "mérnök" mint gyűjtőnév, jelentős számú szakágat takar (közlekedés-, gépész-, villamosmérnök stb.), így pontos választ - beosztás megjelöléssel nem tudok adni. Azonban a Magyar Honvédség számos alakulatánál megtalálhatóak a különféle szakági mérnök beosztások, melyre való tekintettel az álmát nem is oly nehéz valóra váltania. Tanulmányi ideje alatt pedig, ha önkéntes tartalékos szolgálatot vállal, meg is kezdheti a felkészülést a nyári tanulmányi szünet ideje alatt a katonai szolgálatra. Ajánlom a következő weboldalt: iranyasereg.hu/page/tartalekos

  61. Highwayman

   Egyszer jelentkeztem katonának. Másfél év múlva 5 munkahellyel és 4 országgal odébb voltam mikor kûldték az állásajánlatot. Önèletrajzon megjelölt lakhelytől 110 kilóméterre lett volna a munkavégzés helye. Joke 🤣😂

   1. de Silva Kym

    Melyik országba mentél ki ha kèrdezhetem?

  62. Attila Sági

   Megyünk mi is katonának!

   1. Black Head

    🤣🤣🤣🤣🤣

   2. Gergő Norbert Horváth

    Megyünk bizony!!

  63. Gembe Seg

   Aldi Áron kibaszta az agyamat

  64. Erkondor EH

   Jó lenne egy gyakori kérdések a T.E.K -ről :)

   1. Mr. Pörkölt

    A Tekkesek nem nagyon beszélhetnek.... Csak így röviden mondva...

   2. Viktor Vojtek

    @Kovács Levente Minimum 5 évig kell rendőrnek lenni előtte, továbbá teljesíteni kell egy sokkal nehezebb fizikai/pszichikai felmérőt mint a normális rendőröknek+ kell egy kurva nagy protekció és már mehetsz is a TEK-be🙂

   3. Black Head

    Protekcióval tudsz bekerülni. Más nemkell hozzá

   4. RossMane

    @Szabó Csongor egybe tartozik. A rendőrség nagyon átfogó szerv. A TEK egy elit rendőrökből álló különleges műveleti alakulat. Hasonló a Készenléti rendőrségen belüli Nyomozó Iroda bevetési egysége, mármint felkészítés szintjén. De feladat körük és jogkörük merőben más.

   5. Szathmáry Ádám

    @Konrad Rozsa én kisgyerekként a VPOP bevetési osztályához akartam tartozni 😄 már máshogy hívják! De annó vám és pénzügyőrség országos parancsnoksága volt. Most NAV bevetési osztály. Nem lettem az!

  65. Do not

   🐈‍⬛

  66. Attila Péter Deli

   Én nagyon tisztelem a katonaságot, és erőt egészséget!

  67. Tibor Ferenczi

   Knbsz-hez hogyan lehet bekerülni , Érettségi/hírközlési technikum után ?

   1. k0d4x

    Jelentkezz az AH vagy az NBSZ -hez. Ezek gimnaziummal is fogadnak jelentkezot, ugyanugy titkosszolgalatok.

   2. Tamás Győri

    Tisztelt Ferenczi Tibor! Csak mindent szép sorjában, szokták volt mondani. Javaslom vállaljon katonai szolgálatot és a megfelelő gyakorlattal a háta mögött megpályázhat egy üres beosztást a KNBSZ állományába.

  68. Zsani Zsani

   Engem a fegyveres őrség érdekelne, az ő feladataik a honvédségnél😁

   1. pterks911

    @Tamás Győri Értem szóval esély van rá. Igazából itt Egerben ahol születtem,itt szeretnék szolgálatot teljesíteni,meg ugye annó Szabadszállás után ide kerültem vissza.Bgfz 24.Mf 🙂 Nem csináltam végig,de része lehettem egy rövid ideig. Elnézést a nosztalgiáért, hosszúra sikeredett. Mégegyszer köszönöm a megtisztelő válaszát!

   2. Tamás Győri

    Tisztelt @pterks911! A korábbi FÜV eljárásból fakadó leszerelés, illetve esetleges alkalmatlanság az akkori jogviszonyra, illetve szolgálati formára vonatkozik. A területvédelmi tartalékos szolgálat egy új szolgálati forma, melyre minden további nélkül jelentkezhet, illetve felvételt is nyerhet.

   3. pterks911

    Üdv! Ha annó egyszer még 99-2000 között X okból a füv leszerelt,van esélyem a seregnél? Önkéntes területvédelmi tartalékosként? Köszönöm a választ!

   4. Zsani Zsani

    @Tamás Győri Ez lesz az!😁😁 Köszönöm 😊

   5. Tamás Győri

    Kedves @Zsani Zsani ! Így már tiszta a kép! Ön az Önkéntes Védelmi Tartalékos szolgálatra, azon belül is a fegyveres biztonsági őr beosztásra gondol. Javaslom figyelmébe ezt a cikket: honvedelem.hu/hirek/minden-amit-az-onkentes-tartalekos-szolgalatrol-tudni-kell.html

  69. Attila Bognár

   Én egyébként is katonának készülök

  70. babo9115

   Sebészeti vizsgálat? wtf?

   1. Tamás Győri

    Tisztelt Hozzászóló! Az előttem írt válasz tökéletes volt. Ennyi a lényeg. Köszönöm szépen Gordos B.!

   2. Gordos B.

    Az eddigi életed során történt baleseteket/sérüléseket nézik át, amelyeknek valamilyen formában maradtak nyomai a testeden. Legalábbis nekem így volt.

  71. Gergely Fónagy

   Tamás egy kommunikációs zseni. Nem mennék bele hogy párhuzamit vonjak a magyar politikusok retorikai képességei között mert elég szomorú képet mutatna. Köszönjük a nagyon hasznos információkat. Egy meggyőződéses pacifista. 😄

   1. tatragura412

    Légy erős neki is leírták a válaszokat ;)

  72. Gyula Nádasdi

   Nagyjából elmondott mindent csak annyi hogy belefulladsz a papírokba állandóan de mindenhol .....de ez ne tartson vissza senkit hogy katona legyen rengeteg értékes embert pozitív dolgokat és sok kemény pillanatot szerezhet az ember amennyi jó annyi rossz is van benne de ilyen az élet én már megjártam az egészet azért tudom ezt mondani és egy alap 5 hónapot bevezetnék minden férfinak legalább mert megtanulod a tiszteletet és becsülni az embertársadat és nem baj ha egy kicsit alázatosabbak az emberek mert rettenet ami most van ...

   1. Gyula Nádasdi

    @zoltán kapusi 🙂 A hátadon kéne pár vesszőt eltörni😉 de a lényeget kiemelted! Így ez is jellemzi a mai közösséget meg embereket !

   2. zoltán kapusi

    Pár darab vesszőt is bevezethetnél abba az egy mondatodba🤣

  73. Bence Szilveszter

   Erdélyből ki lehet-e menni oda katonának és ha igen milyen papírok szükségesek?

   1. Bence Szilveszter

    @Tamás Győri Nagyon szépen köszönöm az információt!

   2. Tamás Győri

    Tisztelt Bence Szilveszeter! Egy korábbi hozzászóláshoz már írtam, de itt megerősítem, hogy a katonai szolgálatra történő jelentkezés, illetve a szolgálat vállalásának feltételei a következők: - 18. életév betöltése - bűntetlen előélet - minimum 8 általános iskolai végzettség - magyar állampolgárság (kettős állampolgárság nem kizáró ok) - magyarországi bejelentett lakóhely (tartózkodási hely) Amennyiben a fenti feltételeket teljesíti, vállalhat Magyarországon katonai szolgálatot.

   3. DeteCT0R

    Ha magyar allampolgar vagy es van magyar lakcimed akkor kitudsz menni. Ezek nelkul nem.

  74. HyperX

   *Tök jó, hogy ilyen kérdésekre válaszol nekünk csak a kérdés feltevője vagy nem nézi a videót vagy már a feltett kérdést se a gyakorikérdések oldalon*

   1. Bendegúz Pékó

    Nem az a fontos

  75. Jóri Zsombor vasútmodellező

   Ez nagyon jó lett! Én amúgy is vadászpilóta szeretnék lenni!

  76. John Doe

   Az szép fizetés lehet , akkor köszönöm a a focistáinknak a haza védelmét

  77. András

   Én rendkívül hálás vagyok a magyar katonáknak és ezen platformon is szeretném kifejezni a köszönetemet számukra a kemény munkájukért és hogy védik szeretett hazánkat. Főhadnagy Úr pedig igazán felkészülten, hitelesen és katonai pontossággal válaszolt minden kérdésre. :) Isten áldja a katonáinkat! Erőt, egészséget!

   1. USA fan

    @Tamás Győri Kedves Tamás! A mélységi felderítők tudom, hogy nem tartoznak a Különleges Rendeltetésű Dandárhoz, de ettől függetlenül ők is különleges alakulatnak számítanak? És vannak e még más olyan alakulatok is a magyar honvédségen belül, amik különleges alakulatoknak számítanak?

   2. Tamás Győri

    Kedves András! Tisztelettel köszönöm kedves szavait, minden katonatársam nevében is! Erőt és jó egészséget kívánok Önnek!

  78. Milán Mersics

   Sokkal szimpatikusabb ez a srác mint az idegenlégiós

   1. A Harkai

    @Dávid Vadász Honnan veszed, hogy 4 elemis? Leírták, hogy diplomás. Milán Mersics meg sírdogált a másik kommentfalon, hogy az a baja, hogy az idegenlégiós blog rasszista és homofób

   2. Istvan

    @Dávid Vadász Balázs nagyon jól adta elő a dolgokat és nem egy hülye ember . A toborzó tiszt nagyon jó volt de neki ez a szakterülete is .

   3. Ofella Balázs

    Ha így szóba kerültem... Szerintem is szimpatikus a főhadnagy, és érti is a szakterületét. Viszont az az alapvető különbség, hogy ő a seregben is ezzel foglalkozik, hogy rábeszélje az embereket a jelentkezésre. Én ezzel szemben egy harcoló alakulatban voltam végig, amiről utólag kikérték a véleményemet (és nekem tök mindegy, hogy ennek hatására ki jelentkezik, meg ki nem). Azt nekem is jó látni magyerként, hogy a MH egyre több területen indult fejlődésnek az utóbbi években. A főhadnagyot elnézve a toborzás is ilyen. Tényleg profin adta elő.

   4. Dávid Vadász

    @Mifolyikitt, az a légiós egy 4 elemis srác. Szimplán ennyi az egész. 0 retorika, 0 előadási képesség.

   5. János Pénzes

    Ofela Balázs első kézből adta át a saját tapasztalatait. Itt egy toborzó tisztet hallunk. Pont.

  79. Akichan

   Megnéznék ilyet rendőr szakmában is👁️👁️🖐🏻 egyre jobban gondolkodók rajta-

  80. Róbert Szabó

   Jó lenne egy gyakori kérdések a rendőrségről 😌

   1. Attila Bognár

    @Sky Walker inkább szolgáljanak rossz törvényt mint, hogy ne szolgáljon senki semmit

   2. Sky Walker

    @Attila Bognár olyan törvényeket szolgálnak ki amiknek közel sincs valóságalapjuk! De még ha csak ezzel lenne a gond... Még te is tudsz a tulkapásokról, értelmetlen intézkedésekről, rengeteg besorolt "őrültről".................

   3. Attila Bognár

    @Sky Walker azt vettem észre, hogy a telefon mögül mindenki meglátja a rosszat, de a valóság az, hogy szar fizetésér rengeteg (veszélyes) munka és graz az összesnek akik úgy dolgoznak, hogy a közvélemény elítéli őket mert van egy-egy túlkapás

   4. Sky Walker

    @Attila Bognár gondolom azért mondja, mert egy szégyen szakma :) magyarokat verni viperával, és rablópártokat támagoatni. Az alkotmányunk ellen elkövetett bűn ahogy a rndőrsg müködik drágám.

   5. B p

    @Szergely nem szar. De nem is jó. Én 8 év után szereltem le, leginkább a kollégák miatt. Fele pszichopata és vagy korrupt.. de hagyjuk is nem mondtam semmit :)

  81. surbenmoten

   Én is katona szeretnék lenni

   1. Tamás Győri

    Tisztelt Hozzászóló! Várjuk szeretettel az érdeklődését, esetleg jelentkezését! A iranyasereg.hu/page/toborzo_irodak weboldalon megtalálja a lakhelyéhez legközelebbi iroda elérhetőségét.

  82. Bálint L.

   Tamást ismeri édesanyám is, együtt voltak kiképzésen 6 évvel ezelőtt 😁

  83. Nikoletta Dubell

   Ahogy meseli elkezpzeltem magam benne. Tobb ilyesmi munkakor is lehetne. Imadom az ilyet amikor egy fix emberke valaszol a felmerult kerdesekre.

  84. Arnold László

   Forza Kaposvár!

  85. Alex

   Nehezebb bejutni mint a légióba

   1. Bujdosó Botond

    😂

  86. Norbert Borbély

   Hát azért elég szépen ki van színezve itt az egész téma, mert a gyakorlatban azért nem feltétlen így működnek a dolgok. Csak a felvételihez szeretnék hozzászólni, ugyanis nem nagy durranás.. legyen kezed és lábad, pont elég hogy katona legyél, mert ha már beszélni is tudsz kivételes tehetségnek számítasz majd. Egyébként Eu szinten küszködnek az országok, hiszen nem igazán akarnak jelentkezni a fiatalok. Ha pedig bekerülnek nem feltétlen becsülik meg őket (legalábbis itthon). Erőt, egészséget! 🇭🇺

   1. Dávid Vadász

    @DeteCT0R, ehhez nem kell az USA-ig utazni. Oroszország, Franciaország, Anglia, de Kína is elég komolyan veszi ezt a témát. Érdemes megnézni, hogy a fentebb említett országok mennyi tőkét pakolnak ebbe bele, míg Magyarország ezt is elcsalta! Amikor csatlakoztunk a NATO-hoz, megegyeztünk, hogy a GDP ‘x’ részét a honvédségre fordítjuk. Ez nem így történt. Talán ezért is ennyi a fizetés. Technológia szintjén szinte majdhogynem még mindig a II. világháborúnál tartunk.

   2. Norbert Borbély

    @DeteCT0R egyes szolgálati formákkal itthon is nagyon jól lehet keresni akár a szerződéses állomány tagjaként is mondjuk egy kezdő munkavállalónak. Itt akár min. nettó 400 ezerről is beszélhetünk, főleg a jelenlegi helyzetben, ugyanis sok a szolgálat és kevés az ember. Így ezzel nem értek egészen egyet. A karrierépítésben teljesen igazad van, hiszen itthon a legtöbb esetben a kapcsolatok tolnak előre, ha nincs ilyen akkor pedig maradt az amit leírtak, de az sem szentírás. De persze igaz, ha valaki katona akar lenni, akkor nekifog. Az már más kérdés, hogy meddig marad az a magyar rendszerben.

   3. DeteCT0R

    Ha konkretan katona akarsz lenni akkor ugyis nekifogsz. Viszont a fizu nem nagyon csabito egy fiatalnak hogy bevonuljon. Nagyon az EU-ba nem epitesz karriert katonakent ellenbe mint az USA-ba ahol tenyleg megeri.

  87. Maxximus1974

   A csatorna egyik legjobb gyakori kérdések műsora!

   1. Csilla Bleuer

    Szerintem is😌

   2. yellow screen

    annak aki katona akar lenni biztos.

  88. Rezső Dorogi

   Úr isten de helyes

   1. Ferenc Vass

    @Attila Kovács Ratyirambó..bemelegedett....:)

   2. Attila Kovács

    Ratyi vagy?

   3. Virányi Áron

    He?

  89. László Plantek

   Üdvözlöm Tamás én személy és vagyonőr vagyok különbözteti vizsgám rendben én is be lehetek a honvédséghez 38évesen?

   1. Kristóf Szabó

    Belehet. 55 év a felső korhatár ha nem módosult.

  90. c73c

   Szimpatikus.. jól tolja..

  91. Szabolcs Asperján

   Kaposváron is feltámadt a szél!❤️