ÁKOS • JERIKÓ (szöveges videó)

AkoxVid

136 E megtekintés80

  Ez a felvétel egy 1978-as Beatrice-dal feldolgozása, amely a Nagy Feró 75. születésnapján megjelenő, a munkássága előtt tisztelgő albumra készült.
  A dalban Kékkői Zalán gitározik, aki jelenleg is a Beatrice tagja, és aki csaknem tíz éven át játszott Ákos zenekarában.
  Kékkői Zalán • akusztikus gitár
  Ákos • ének, vokál, szintetizátor, basszusgitár, ütőhangszerek, hangszerelés
  Mix és maszter: Lepés Gábor, Xolar Stúdió, 2020
  Videó: Madarász János, PixaMad, 2021
  Nagy Ferónak boldog 75. születésnapot és további termékeny évtizedeket kívánunk!
  A dal eredetijéért KATT IDE:
  hufast.info/plan/vide/e53HarGg3pisgmg
  iTunes: apple.co/38Khr24
  Spotify: spoti.fi/3bJ3bsA
  Amazon: amzn.to/2Kld7x2
  Tidal: bit.ly/2N8nXaJ

  #Akos #Jeriko #Fero75

  Közzététel: Hónapja

  Megjegyzés

  1. Judit Gizella Borsos

   Megdöbbentő... Egy egyszerú punkos rockdal intellektuális feldolgozása...

  2. renata zselyi

   A 6 hónapos iker lányaimra olyan nyugtató hatással van, hogy csoda. Ha megy a hiszti, már indítom is a HUfast-ról. Meghallják és nyugi lesz, csendes áhítat.😄

  3. Ágnes Gyebnár

   Gyönyörű!!! Köszönöm ÁKOS!

  4. Eniko40 Szi

   jobb, mint az eredeti . Bocsi Feró!

  5. Szatmári Gyula

   Gyönyőrű!!!

  6. Imre szeklice

   Uhhh ! Köszönjük !

  7. doubterist

   Hát kedves Ákos, nemv agyok a rajongód, de ez jó lett! Amikor a dol íródott, még másféle Jerikó létezett. Most megint más van. És mostani Jerikó falai mögött remélem halljátok!

  8. Ferenc Zelenák

   ...."Mulandó a dicsőség".... Nagyon szép lett, letisztult hangzásában, nyugodtsága mégis vadságot rejt..... ( mint volt "ŐsRicsés", jobban tetszik, mint az eredeti )

  9. Dániel Tóth

   Ez nagyon-nagyon jó lett, köszönöm, köszönjük!! :)

  10. Doktor Kotász

   Kellemes meglepetés volt ez a verzió, az eredeti ugyanis olyan zúzda, hogy szinte érezni az izzadt bőrgatyák szagát. 😄 Itt a zene lecsupaszításával azt is meghallja talán az ember a dalban, ami az eredetiben a sok ‘zaj’ miatt nem jön át.

  11. Ágnes Volena-Koczor

   Tulajdonképpen , a dalt hallgatva ezek a gondolataim : Először szomorúnak tűnik. Felvonul a sok generáció hatod - heted - iziglen. Az Élet a hihetetlenül sokszínű , egészen hihetetlen és hihetetlenül fájó eseményei . Az a mérhetetlen gyász , ami feldolgozatlan tovább munkál bennünk. És talán MOST lenne itt az idő szépen ,abba hagyni az ördögi kört és zene szóval,be táncolni a falak ( sok generációs viselkedés minták) mögé .Egy szép új világba hív a dal a kürt hangjával.🙏🌈😊❤️😊❤️😊❤️🌈🙏

  12. Ildikó Szapekné Földi

   @AkoxVid ez valami fenomenális. Hosszú évek óta a rajongód vagyok, ( Bonanzás idők), de még mindig megtudsz lepni. Gyönyörű lett, nagyon de nagyon tetszik. Feróbának nagyon sok boldog szülinapot kívánok! 😃😃

  13. Andrea Dancs

   Hallgatom és hallgatom. Gyönyörű hangzás és előadásmód! És már magamban dúdolom azt veszem észre...

  14. Ferenc Balázs

   Megint mi ez a misemetál?? 🤦

  15. Janos Nagy

   Köszönöm

  16. under88Me

   Teljesen véletlen, hogy egy elrozsdásodott sarló-kalapácsot mutatnak a "Mulandó a dicsőség" szövegrésznél?

  17. Péter Kozma

   Egyet értek Miklós Németh-el. Nem is értem mitől vannak elájulva itt a népek, Ákos fel énekelt lassan egy eredetileg jó számot, nagyszerű művészi teljesítmény:D...

   1. Anita Somogyiné Keresztesi

    Péter Kozma mi értjük mitől vagyunk elájulva, gyönyörű köntösben szólal meg a dal, tökéletes munkát végzett ő és a csapat.👏🏻 Hallgassa meg és értelmezze Ákos saját szerzeményeit, na az igazán Művészi, már ha "tudja" értelmezni/értékelni a munkásságát.👌🏻😉

   2. Mónika Gyurgyákné Mácsai

    Ákos nem felénekelte ezt a számot.A leírásból is kiderül hogy Ákos-ének,vokál,szintetizátor,basszusgitár,ütőhangszerek,hangszerelés.Kicsit több ez,mint feléneklés.

  18. Travis Stoaty

   🔱🎦💠✨☢🌦🧹👼❄✨✨🔵✨ *Jézus Krisztus az Isten Fia & ígér örök életet, ha egyszerűen csak hinni neki.* *Megígérte, hogy még gyógyítani tested.* *(Nézz fel az égre és kérdezd Istent)*

  19. Era Környei

   Akoxvid:Ez a Szabadon meg a Régi jövő nekem fura múlt jelen jövő egységet alkot.

  20. Kis Dezső

   Hidegrázósan jó lett ez a feldolgozás. Tetszik. Ez a szöveg ezzel a zenével engem a Slamó féle No együttes szövegeire és zenéjére emlékeztet és jó értelemben véve ettől is kiráz a hideg. Köszönöm !

  21. Attila Harangozó

   Kedves fiatalkori kedvencemnek ismét sikerült libabört rakni a hátamra...

  22. Petra Nagy-Király

  23. Várszegi János

   Jerikó, Jerikó, fala porba hullott rég. Amerikó, Euró..., mulandó a dicsőség. A régi világ haldoklik, az új világ pedig a megszületéssel küszködik. Ez most a szörnyek ideje.

   1. Ágnes Volena-Koczor

    Szerintem Arról szól az adott Idő , Amire a figyelmünket fordítjuk .Nekem Csodát hoz majd minden ☀️⛅☀️☀️☀️☀️☀️ ☀️ nap 😊

  24. Ferenc Marosán

   Egy egészen más dal lett csodálatos.

  25. Zopa Ngawang

   Ez egy elnyomó rendszer ellen írt dal. Ma különösen aktuális. Pikantériája hogy pont Ákos beszél a falak - és az általuk jelképezett elnyomó rendszer - leomlásáról.

  26. Sándor Koros-Fekete

   Na így. Fenséges. Minden tiszteletem ezért a feldolgozásért. (A filmért is külön köszönet.) Feróbá! Boldog születésnapot, a mulandóság egyelőre elhalasztva...

  27. Kőrösparti Krisztian

   A közvetett mondanivaló a lényeg..aki figyel érti ÁMEN

   1. Marianna Erdősné Hajdu

    Amen. Ⓜ️👁️🙏👁️Ⓜ️

  28. Boglárka Tóth

   3 napja ezt hallgatom és nem tudom letenni ❤️❤️

  29. Melinda Könnyű

   Ákos a Te hangod dönti le Jerikó falait...Kürt Vagy a Vájt fülüeknek...

  30. Molnár Gizella

   Nagy Feró és Ákos két életkorom nagy példakèpe mindig más az ,ami megfog bennük.Sokan nem tudjàk ,de Nagy Feró is szövegíró volt ,mint most Ákos.Anno a Bikini dalait ő írta az ősbikini korszakban.Pár éve láttam őt élőben koncerten hatalmas élmény volt vele énekelni a Nagyvárosi farkas dalt.Gratulálok ehhez a dalhoz ,mert minőségi munka.Ünnepi és magasztos 75-ik életévét betöltő Nagy Feró néha 25 évet letagadhat ,mert mèg mindig olyan ,mint fiatalon energikus ő a magyar Mick Jagger.A Jerikó dalt az akkori titkosszolgàlat az ÁVH betiltotta évekre a rajongok másolt kazettàkon terjesztettèk ,ami koncert felvétel volt.Azt hittèk ő a Szovjetunió nagy ellensége szegèny emiatt lett a "Nemzet csótànya", mert kimondta a dalszövegekben ,ami akkor tilos volt a diktatúràban. Az eredeti dal pattogós és csak a refrén marad meg benned a többi szövegre nem tud a gyors gitárjáték miatt figyelni,de Ákos verziója andalító, altató ,de mégis szeretet árad belőle és tisztelet a művész kollega életútja előtt.A mulandó dicsőség ott a magyar kommunista elnyomásról és a Szovjetunióról szólt itt a klippben ehhez Pripjaty teljesen jó választás.Örökkre őrizni fogja azt a Szovjentuniós életszemléletet ,amit a Csernobili tragédia megtört és repedèseket okozott a nagy rendszer falain.Ha a mai helyzetet nèzem a mulandó dicsőség sajnos nagyon aktuàlis hisz Európa és USA a haláltàncot jàrja olyan ideológiai sötét gondolatoktól ,ami végett vett a régen ismert vilàgnak a gondolati vilàgban.Jerikó valóban mulandó és a sarló és kalapàcs mindig újra beakarja kebelezni a vilàgot.Talán ezért is erre a dalra esett a választás ,de ugye nem tudhatjuk csak sejthetünk.

   1. Molnár Gizella

    @Gábor Kiss Hivatalosan még Bonanza Banzai tagként lépett fel először Ákos a Rendszerváltó házibulin több ismert Vincze Lilla,Pataky Attila,D.Nagy Lajos,Vikidál Gyula, és még sokan mások énekeltek együtt Nagy Feró mellett a színpadon Azok a boldog szép napok című dalt. Link: vasarnap.hu/2021/01/14/a-szulinapos-nagy-ferorol-posztolt-orban-viktor-a-facebookon/

   2. Gábor Kiss

    És Ákos lépett már fel vele egy koncerten (Szabadságkoncert, Sportaréna, pár évvel ezelőtt '56 évfordulóján). Ennek ellenére is piszkosul meglepődtem a dal címét meglátva, mert nem esett le, hogy feldolgozásról lesz szó. De remekül sikerült!

  31. Geppetto Geppetto

   Uncsi. Cseh Tamást megtámogatja Barta Alfonz. Jó az elképzelés, de valahogy harmatosnak találom, bocs :-)

  32. etebev

   Igen, Ez és Így!! Már nem éltem hiába. Köszönöm szépen!

  33. 171koro

   A lemezről a legjobb feldolgozás, visszaadja a Feró zsenialitását, és Ákos előadása még magasabb szintre emeli !

  34. Laczó Balázs

   A (jelenlegi) 63000 megtekintésből 1000 én voltam. Gondoltam, szólok.

  35. Duics Tünde

   Dicsőség Istennek. Hàla neki hogy hallhatunk ilyen csoda hangot. 😇

  36. Mónika Gyurgyákné Mácsai

   Hűha,ez gyönyörű lett❤ Csodaszép feldolgozás.😘

  37. Dávid Arnold

   Én Ákost annyira nem szeretem, a minőségi munkát meg nem lehet eltagadni. Ez a klipp viszont telitalálat! A kép meg a zene és az ének nagyon tetszik!

  38. Ernő Kiss

   ❤️

  39. Bérces Gábor István

   Ez is tökéletes lett. Köszönet érte.

  40. Zsolt Szabo Bozso

   Tönkre tették az ifjúságom!!!

  41. Kornel Mucsi

   Gratulálok és sok sikert kívánok Ákos neked. Újra és újra nagyon nagy meglepetést okozol. Jó egészséget kívánok neked és családodnak és a többi munkatársadnak is. Ferónak pedig Boldog születésnapot és jó egészséget kívánok

  42. Béla Lakatos

   Ákos nagyon érti a dolgát, hangulatos, finom zenei megoldásokat és gazdag vokálokat sikerült belecsempésznie, pedig eredetileg ez egy halál primitív punk nóta. A szintiszóló például csillagos 5-ös! Ahogy maga Feró mondta meghatottan a Petőfi Rádióban: a Jerikó új jelentést kapott ettől az átdolgozástól. Ákos MEGEMELTE az eredeti dalt, ahogy annak idején a Vigyázz a madárra vagy a Hűtlen újraértelmezésénél is tette. Persze az eleganciát nem értheti mindenki.

   1. Gábor Kiss

    Gyakran a primitív punk nótákban van a legerősebb mondanivaló... (ez inkább korábban volt jellemző mondjuk) A Vigyázz a madárra jobban tetszett az eredetinél, amit mindig kissé vontatottnak éreztem. Ákoséban jobban benne van a reményt adó lendület.

   2. Zoltán Fejes

    Azért a halál primitív az igen erős 😃 az eredeti gitártéma igencsak jól be tudja melegíteni az izületeket... főleg basszuson...

  43. kosicsilla

   Bármit is írnék, kevés lenne. Köszönöm! ❤️

  44. dcsabi1

   ez jó lett a szöveg is máshogy érződik így

  45. Péter Hudák

   Ez a dal lett a legcsodálatosabb feldolgozás tőled/tőletek Ákos nagyon király lett, minden egyes hang a helyén van! Gratulálok hozzá. Üdvözlettel.: Peti (fiatalkori rajongód) :) #ricsericsebeatricehórukk

  46. Veronika Kovács

   Mesés ☺🎧🎵🎶❤ Amúgy az én zenéimet se értik. Csak néhányan külföldön. :)

  47. Kata Lajtos

   Naponta többször újra és újra hallgatom. Különleges hangulata van, nagyon szép feldolgozás, gyönyörű, minőségi videó felvétellel! Köszönjük Ákos ❤️

  48. Regina Szuda

   "Akad aki érti mit jelent..."👌

  49. Manfréd Mezey

   Csak arra lennék kíváncsi, hogy ezek a mostani elalélt rajongók annak idején a Beatrice vagy a Bonanza Banzai koncertjeit látogatták.

   1. Ágnes Papp

    5 évvel ezelőtt"😂Nos, az én baráti körömből, / idősebbek nálam/ sok a Feró rajongó...😁 Mivel állandóan idézgetnek, viccelődnek, sztoriznak az akkori koncertekről, már én is jobban képbe vagyok, és rengeteget röhögünk is a szállóigéken'.🙂

   2. Béla Lakatos

    @Manfréd Mezey Ne hazudj, te nem egyszerűen kíváncsi voltál. A hozzászólókkal van bajod, az "elalélt" jelző se véletlenül került az irományodba. Ákost SENKI nem "jelölte ki", a közönség választotta ki magának, abszolút saját akaratából, saját kedvencként, 33 éve (!) már. TELJESEN MINDEGY, ki kommentel ide. Lehet régi Ricsés, ex-Bonanzás vagy Ákos igen komoly életművének tisztelője. Lehet, hogy egészen fiatalok is vannak, akik egyik régi zenekart se ismerik, csak érzik azt a finom erőt, ami ebben az átértelmezésben egyértelműen tetten érhető. Persze az elegancia nem jön be mindenkinek, a primitív embereket egyenesen idegesíti.

   3. Manfréd Mezey

    @Béla Lakatos Szó sincs fikázásról, sőt, ahogyan korábban írtam, tetszik ez a dal. Az eredeti jobban tetszett, 1979-81 között sokat hallottam élőben. Arra vonatkozott a hozzászólás, hogy a jelentősnek látszó rajongótábor a Beatrice vagy Bonanza Banzai közönségéből kerül ki, vagy valamilyen új tábor alakult ki. Mindhárom lehetséges, csak egyszerűen kiváncsi voltam, Bélus.

   4. Béla Lakatos

    @Manfréd Mezey Hiányzik a fikázás a lelkednek, ugye, Frédi?

   5. Manfréd Mezey

    @Anita Somogyiné Keresztesi A dallal semmi baj nincs, nekem is tetszik. A gesztussal szintén semmi baj nincs, nagyon szép ajándék. A hozzászólásokkal van baj, én emlékszem, hogy a 80-as években, amikor a mostanihoz hasonlóan a Neoton Família volt kijelölve mindeki rajongása tárgyaként, ugyanilyeneket írtak, persze más fórumokon. Nekem ez nem tetszik, miért nincs saját vélemény, saját kedvenc, miért mindekinek a kijelölt sztár a kedvence? Mondjuk öt évvel ezelőtt hol volt a Ferónak ez a rengeteg rajongója?

  50. János Stauderer

   Ütős, csak nem úgy....

  51. Gyuri Dóra

   Köszönöm, zseniális feldolgozás. Az eredetit is szeretem. Azt szokták mondani, hogy az az igazán jó feldolgozás, ami felülmúlja az eredetit( a hozzáadott érték révén).Ez egy igazán jó példa, tanítani kellene. Méltó ajándék Ferónak.

   1. Ágnes Volena-Koczor

    Ákos mellett sem kispályás Zenészek játszanak hanem vér profik. Feró meg szintén úgy tolta a hang képzést , hogy minden szó tisztán érthetően hangzott. Jók a Fiúk! Mindkét Bandában ! 🥰🥰🥰

  52. H-Music Hungary

   Köszönjük Ákos! Fantasztikus lett, minden szempontból! Hallgassátok meg a többi átdolgozást is: bit.ly/Fero75_HUfast

  53. Géza Igmándy

   A "TÁMADÁS! EGY-KETTŐ-HÁROM!" kimaradt. Pedig ütős lett volna ezzel a nyugodt, melankolikus stílussal. :-)

   1. Gábor Kiss

    @Molnár Gizella Teljesen logikusnak tűnik, köszönöm.

   2. Molnár Gizella

    @Gábor Kiss Több ,mint valószínű a "Mulandó dicsőség "szövegnél a titkosszolgálat félt ez töri meg a kommunizmust.Lázadó dalok és együttesek nem kaptak esélyt akkor ,de kalóz verzióban kazettán mindenkihez eljutott.

   3. Gábor Kiss

    Meghiszem azt! :D Amúgy az eredeti változat régen a betiltott dalok listáján szerepelt....egyes elvtársak talán magukra vették?

  54. Bertalan Feher

   Nemrég tértem haza Irakból négy és fél év után. Hallgatva ezt a dalt egészen új értelmet nyer most nekem a szövege. Gratulálok!

   1. Balázs Nagy

    Frere! Örülök,hogy visszatértél.

   2. Ágnes Volena-Koczor

    @Steve Hajdú Mit mondjak meg? Te is onnan jössz ? Neked nem tetszik ez a zene? Azt láttad, hogy Neki örömöt szerzett hallgatni ezt a Zenét ? Azt meg tudom mondani ,hogy sajnálom , hogy arra válaszoltam, ami nem nekem szólt. És azt is feltételezem , hogy most ez is fáj a srácnak/ úrnak /bátor Embernek , hogy mi itt szidjuk egymás zenei ízlését . Hagyjuk már pihenni és hadd hallgasson olyan zenét, amit jól esik Neki ! 🙏🥰🙏

   3. Ágnes Volena-Koczor

    Jaj Ember! Hol járhattál, mit láthattál! Isten Hozott Itthon ! 🙏♥️💛💚💙💜🙏🤍🙏

  55. csabahufner

   Jo lett...78 suket van Magyarorszagon

  56. Laczó Balázs

   Lélekbe markoló

  57. Gergő Székely

   Így kell egy 2 perces dalt 3 perc alatt tökéletesen előadni.

  58. A G

   Ha egyszer végre lesz koncert, kéretik a repertoárba beemelni! A Feró 75 lemeznek méltó lezárása. Ha 78-ban lett volna pl. iTunes, és nem lett volna tiltólista, sokkal több emberhez juthatott volna el az eredeti is.

  59. Eniko40 Szi

   Isten éltessen Nagy Feró!!!!! Ezzel az Ákos dallal! Ákosnak köszönjük ezt a csodás köszöntőt! Nagyon szép!

  60. Evazan Evazan

   Super

  61. Roland Radnai

   Nagyon szeretem az eredeti dalt is, sőt, az egész albumot. Az akkori és a mai helyzet sok mindenben hasonló, a szöveg 42 év után még mindig aktuális. Nyilván nem véletlenül választottad ezt a dalt, köszönet érte! Nem csak Feró álla esett le tőle...

  62. Istvan Kricsfalussy

   Egy szívbemarkoló, romantikus, könnyet szemekbe csaló jelző: odabasz!

   1. Béla Lakatos

    Egyértelmű, hogy fogalmad sincs, mi az, hogy jelző. Műkemény jópofáskodás helyett érdemes lenne utánanézned.

  63. Csaba Vekszli

   Szép

  64. Mándoki Tamás

   Hidegrázós, fülbemászós! Tökéletes!

  65. nemo nemo

   Ez is én vagyom

  66. István Nagy

   Csodálatos hangzásvilág valódi mondanivalóval!!!!!! Igen ez Ákos még 2021 ben is 53 évesen!!!!!!!!!!

  67. frank food

   Akos! Thank you so much for all your music!) Its great that Im able to understand some Hungarian. Greetings from Russia!) Koszonom Szepen!)

   1. Balázs Pataki

    Ne za chto, brat stalker.

  68. Hoffmann Rudolf

   A következő lehetne egy Ossian vagy egy MobyDick feldolgozás :)

  69. Szabó Éva

   Ákos! Hangod megnyugtatja lelkem. Hihetetlen békét éreztem mikor Aprószenteknapján először meghallottam az "ARANYSZÁRNYÚ ANGYAL" feldolgozását, és most ez a dal... ♥ Hálás vagyok Érted az égnek, és hogy dalaidon nőhettem fel! Kb. 11 éves lehettem, amikor "IGAZÁN" elkezdtem követni munkásságod, azóta is Te vagy a legnagyobb, és idestova májusban már 30 leszek. ;)

   1. Szabó Éva

    @Tóth Zsolt Én lehet már betöltöttem a 12, de a lényegen/tényeken ez keveset változtat. ;) ♥

   2. Tóth Zsolt

    Ugyanez rám is igaz! :D :) 11 éves voltam az első Ákos koncertemen... 2003. Augusztus 9., Szombat - Siófok. Andante turné. :) Azóta volt szerencsém vagy 20 koncerten részt venni. Sok zenekart hallgatok, soknak voltam koncertjén is, de egy Ákos koncert mindig más, olyan tekintetből, hogy tényleg felemel. Bekapcsol. :) Úgyhogy ezúton is köszönjük szépen!

  70. Ila Szabó

   ❤️❤️❤️

  71. suzy 81

   Az eredetit nem ismertem,most belehallgattam de nem bírtam végighallgatni🙄😬🙈 nagyon nem a stílusom.Ez viszont gyönyörű lett😊

   1. akosh1976

    velem is ez tortent...egyszeruen nem birtam vegighallgatni az eredetit😂...ezt viszont mar 2 oraja egyfolytaban...

  72. Attila Sziklai

   Ákos örökös maximalizmusa az, ami igazán lenyűgözővé teszi egész pályafutását. Köszönjük!

   1. Kőrösparti Krisztian

    Meg a hite

  73. László K

   Tisztelt Művész Úr! A Feró verzió mindig is tetszett! Ebben az új köntösben egy varázslat a dal, kihallani belőle, hogy közel áll Önhöz ez a szerzemény!👏🏻 Mindig meg tud lepni minket Ákos, további sikerekes éveket kívánok! Gratulálok Önnek és mindenkinek aki ebben részt vett. A Nagy rocker Feró biztos meghatódott!

  74. ferenc széles

   De értjük! 😇

  75. Balázs Holly

   Milyen rossz lehet, az egyenlőre 35 süket közé tartozni 😊 Nem szívesen lennék köztük!

  76. Balázs Holly

   ↩️ Loop rulez 😉

  77. Szilvia Vida

   " Nem értik meg sokan a zeném." "Akad aki érti..." 😉 Köszönjük szépen... szerintem nagyon jó lett .. gratulálok...emelem kalapom...💜

  78. László Bóna

   Ezt a dalt nem ismertem. Most viszont vagy 3* egymás után meghallgattam. Hát megismertem és az eredetit is ezáltal. Hát jól sikerült ez a feldolgozás mondhani hibátlan 👋jöhetnek az új dalok 😀 Meg idén végre a koncertek is💪😎

  79. Hatodikelem

   Érdekes! Még nem 100%-os a feldolgozottság bennem. Jó lenne Ákostól egy kis magyarázat hozzá. Azon túl, hogy Isten Éltesse Ferót! Minden Jót!

  80. Fejes Péter

   Ez csernobil !

  81. Judit Kis

   Briliáns ajándék egy briliáns embertől, egy briliáns embernek. Mindkettőtöknek köszönjük. Isten éltesse sokáig Ferót!

  82. Edit Kiss

   Annyira szép is egyedi lett ez a feldolgozás. Az "elefántcsont toronyban alkotó költő" mégis megtalálta az utat az értő szívekhez és fülekhez. Köszönet érte! 🥰☺️ Alig várom, hogy élőben én is átélhessem az élményt!

   1. Gábor Kiss

    @sima Csoma Azt is, hogy bizonyos fokú boldogtalanság és magány szükséges az alkotáshoz, ihlethez.

   2. Ágnes Papp

    @sima Csoma Igen tudom.😊 De furcsa...

   3. Ágnes Papp

    Elefántcsonttoronyban?. Ez azért ndkem furcsa.😅😂

  83. Polacsek Attila

   juhejjjerikojjokAkos...

  84. Béla Lakatos

   Elképesztő, nagyon komoly hangszerelés. Az eredetivel össze se lehet hasonlítani, fényévekkel jobb, gazdagabb, többet jelent. Nem mellesleg úgy szól, hogy majd' kiugrik a hagfalból. Tényleg a legnagyobb felbontáson érdemes hallgatni, lehetőleg valami nagyobb hangfalon, mert telefonon, laptopon, iPad-en stb. a legkomolyabb frekvenciák meg se szólalnak. LE A KALAPPAL! Azt már nem is írom, hogy ez nem a TV2 szilveszteri dáridójának színvonala. Nagyon nem.

   1. Ágnes Volena-Koczor

    Ja,mondjuk nekem se jutott volna az eszembe, hogy még mit lehetne bele látni a nótába . Meg az sem , hogy mekkora profik, mekkora zseniális Zenéjét hallgatom! 🥰

   2. Ágnes Volena-Koczor

    Akkor még csak a bőrünk ből ugrottunk ki majdnem 🥰

   3. Gábor Kiss

    Jó, azért az eredeti egy 1978-as punk nóta, az akkori technikai határokkal. :) De ez nem is versenyre készült, tiszteletadás, és annak a legjobb!

   4. Ágnes Volena-Koczor

    Jó volt ez a Feró ék tól is! Nagy kedvenc! Szerintem akkor kevesen figyelték a szöveget ! Jó volt az ének és profik a zenészek . Pont mint most ! Köszi a tanácsot, tényleg egész más!!! ❤️

  85. Peter Balazs

   Saját dalok mindig jobbak 😪

  86. Tímea Vida

   Nagyon tetszik ez a feldolgozás. Gyorsan meghallgattam a “Ferós” zenét, ami számomra az erő, robbanékonyság, míg Ákos a nyugalom, lágyság ebben a számban. 🙂

  87. Bohner András

   Így szelídebben sokkal tovább jut el, több falat ledönt...

  88. MasHow

   Azt a mindenit... szíven ütött! Köszönöm. :O

  89. Viktória Bácsi

   Ismét egy csodás és örök dal született!! Köszönjük szépen!!🙏

  90. Judit Győri

   Nagyon szép,tiszta a hangod Ákos,mint mindíg!!Szeretem hallgatni!Szép lett ez a dal👍

  91. Magdolna Glávits

   Köszönöm Ákos,igazán magával ragadó a feldolgozásod!❤️❤️❤️

  92. Béla Biró

   A szöveget olvasom: “Jerikó,Jerikó...”, de azt hallom:”Euro,Euro...”. Ez véletlen???🤷🏻‍♂️😉 Köszönjük az új slágert!

  93. József Németh

   Elkezdtem hallgatni és mondtam magamban, hm de kellemes hangszerelés. Aztán egyszer csak vége... Mondom ezt még hallgatnom kell!

  94. 1986pala

   A helyszínekben tudna valaki segíteni? Pripjaty megvan, de a többi? Detroitot szívesen láttam volna a videóban, most igazán aktuális lett volna. A szovjet címeres résznél a vágás elég ütősre sikerült.

   1. 1986pala

    @Gábor Donát A bádogvárosnál látható néhány antenna is, ami látszólag jobb állapotban van, mint a bádog. Az antenna jelenléte arra utal(hat), hogy az adott épület lakott. Nem hinném, hogy Pripjatyban ilyen viskókban is élnek. Valamelyik riói favela épületeinek sokkal inkább tűnnének ezek az építmények, de a táj vegetációja és domborzata nem erre utal. Az ipari negyed már nehezebb kérdés. Az épületek nem azok a tipikus Kádár-kockák, de a vegetáció és a domboztat egyezik, főleg úgy, hogy a háttérben víz látható. Kelet-Németország lenne érzetre, ott láttam hasonló épületeket, de ott is másabb a domborzat és a növényzet. Tudnál adni egy linket? Most már eléggé kíváncsi lettem.

   2. Gábor Donát

    @1986pala : arra írtam....

   3. 1986pala

    @Gábor Donát És az ipari negyed+bádogváros? A szovjet címeres snitt az elvileg Pripjatyot mutatja.

   4. Gábor Donát

    igen, ott készültek a képek

  95. BSz_Tundi

   Bárcsak nekem is írna Ákos :) ..de én nem tudok szépet kommentelni.. csak ilyen egyszerűt, hogy igazán szuper lett! :)

   1. BSz_Tundi

    Tudom, de hogy jön ez most ide.....? Arra értettem, hogy Ákos néhány kommentre reagálni szokott....

   2. Elemér Vida

    Eztnem Ö irta hanem Nagy Fero.

  96. ANDREA LAUTER

   Mind örökké ÁKOS💖💖

  97. Nagy Norbert

   ISTEN ÉLTESSE FERÓT!!! RESPECT ÁKOS!!!!!!!!

  98. Péter Komzák

   Amihez nyúl, arannyá változik, nagyon szép ...

  99. bardi

   Egy órája hallgatom! Azóta sem találok szavakat.........